(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU BÜTÇE ..!

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TBMM’den geçen 2018 bütçesinin, Zonguldak’ı daha da küçülteceğini iddia etti.

Demirtaş, sona eren bütçe görüşmeleriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bu bütçenin de, diğer AK Parti hükümetlerinde olduğu gibi ‘halkın bütçesi olmadığını’ ileri sürdü.

Bütçenin, halk için değil, Cumhurbaşkanlığı Sarayı için hazırlandığını dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:

“Bu bütçede dar gelirli yoktur. Bu bütçe; halkın yani işsizin, işçinin, memurun, emeklinin, esnafın, çiftçinin, köylünün, gençlerin bütçesi değil, yandaş rantçıların, havuzcuların, ‘MAN’cıların, saraylarda yaşayanların bütçesidir. 2018 bütçesi emekçilerin, emeklilerin, esnafın, çiftçinin, gençlerin, sorunlarına çare üretmek yerine, faiz lobilerinin taleplerini yerine getirmek için hazırlanmıştır.

Kamu mallarını elden çıkarmakla ve plansız özelleştirmelerle övünen, Sarayın beklentilerini, sendikaların taleplerinin önüne koyan, vergi kaçırmayı özendiren ve ödüllendiren ‘MAN'cı zihniyet elbette ki adil, eşitlikçi, halkçı bir bütçe hazırlayamaz.

HAYAT PAHALILI DAHA DA ARTACAK

Bu bütçe, rant ve israf bütçesidir. Asgari ücretlinin, fakirin fukaranın maaşından, elektriğinden, suyundan, ekmeğinden, aşından kesilen vergilerle oluşan bu bütçe, gelir adaletsizliğini daha da arttıracak, toplumsal barış ve huzuru bozacak bir bütçedir. Bu bütçe ile 2018 yılında hayat pahalılığı çok daha fazla artacak, dar gelirli vergi yükü  ve enflasyon altında ezilecek, vergilerden ve enflasyondan inim inim inleyecektir. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi olarak saray ve bir avuç rantçı yandaş çevresi için yapılmış bu bütçeye verdiğimiz ‘Hayır’ın arkasında işsizlerimiz, işçilerimiz, memurlarımız, emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz, köylümüz, gençlerimiz vardır.”                   

ZONGULDAK DAHA DA KÜÇÜLECEK

CHp Zonguldak Milletvekili Ünal demirtaş, onaylanan bütçenin Zonguldak’ı da etkileyeceğini savunduğu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“15 Yıllık Ak Parti döneminde; ekonomisi sürekli daralan ve küçülen, nüfusu azalan, dışarıya sürekli göç veren Zonguldakımız, bu bütçe ile 2018 yılında da ekonomisi daha fazla küçülecek, yatırımları, istihdamı ve nüfusu daha da azalacak, dışarıya daha fazla göç verecektir. Bu bütçe ile Zonguldakımıza  hem kamu yatırımlarının, hem özel sektör yatırımlarının gelmesi mümkün değildir. Bu bütçede, özellikle Zonguldak’a hak ettiği kamu yatırımı payları ayrılmamıştır. 2018 bütçesi, Zonguldaklının işsizliğine çare bulacak, küçük esnafının, Kobilerinin sorunlarının çözecek, özellikle madencilik, imalat  gibi sektörlerdeki yatırımları artıracak bir bütçe değildir. Bu bütçe ile Zonguldak 15 yıldır kaybettiği gibi daha fazla kaybetmeye, küçülmeye devam edecektir.  Zonguldak’ın, Ak Parti  iktidardan demokratik yollardan gitmeden büyümesi ve kazanması da mümkün değildir. Zonguldak ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında büyüyecek ve kazanacaktır.”




Bu sayfayı yazdır

25.12.2017 15:10:43

Bu haber 952 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.100.161

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
216 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri