(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU YIL GERÇEKLEŞTİRİLEBİLDİ!

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde kurulu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) çalışanlara, yeni yıl öncesi eğlence programı düzenlendi.
Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, Gülüç Beldesindeki büyük Anadolu Ereğli Otel’in Erdemir Salonu’nda düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, şirketin 2017’de tüm zamanların en iyi başarısını elde ettiğini söyledi.
Bu başarıda, şirkette çalışan 6000 civarındaki personel ile yaklaşık 1800 taşeron ve müteahhit firması çalışanının katkısı olduğunu belirten Orhan, “Öncelikle burada bulunan arkadaşlarıma, olmayanlara, bu başarıyı sağladıkları için, ailelerine de kendilerine destek verdikleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

2017 TOPARLANMA YILI OLDU
Genel Müdür Orhan, Geçtiğimiz yıllarda, çeşitli gerekçelerle yeni yıl kutlamaları yapamadıklarını hatırlattığı konuşmasını, şöyle sürdürdü:
“2014’ten itibaren hatırlarsınız; çok zorlu bir Türkiye süreci yaşandı. Hatta yılbaşını kutlamadığımız maden kazaları oldu. Akabinde 2016’yı hatırlıyorsunuz; yılbaşında yine ekonomik kriz vardı, kutlayamadık. Aslında gönlümüz istiyordu ki, yine bir araya gelelim, en azından bir yılı geride bırakırken bir birimizi görüp, tebrik edelim, kutlayalım. Öncelikle bunu yapamamaktan dolayı üzgünüm. 2016’nın ikinci yarısı, yine sizin gibi değerli kıymetli ülke insanının çalışkanlığı olumlu geçti. Buradaki olumsuzlukları değil, ülkemizin geleceğinde nasıl hedeflere ulaşmamız gerektiğini önümüze koyarak, tüm ülke bu konuda bir savaş vererek 2016, bütün olumsuzluklara rağmen ülkede yine başarılı geçti.
Bu arada seçimler oldu, bir sürü evreler yaşandı. Ama bu ülke insanı, bu zorlu şartların altından kalkmayı bildi. 2017 ise toparlanma yılı oldu.”

ERDEMİR’E ÇOK İŞ DÜŞÜYOR
Çevre ülkelerin üretim, ekonomik ve ithalat-ihracat potansiyelinden bahseden Genel Müdür Orhan, şunları söyledi:
“Ülkemiz ise ithalat ülkesi. Enerjiyi ithal ediyor, demir-çeliği ithal ediyor, bir çok şeyi ithal ediyor. İhracatımızın içerisindeki ithalat oranı da yüksek. Dolayısıyla Erdemir’e çok iş düşüyor. Böyle kurumsal, köklü, Cumhuriyetin kazanımlarına dayanan şirketler mutlaka ve mutlaka verimliliklerini artırmak zorunda, yatırımlarını zamanında yapmak zorunda. Güçlü insan kaynağını geliştirmek zorunda. Dolayısıyla ülkeye bu inancını, katkıyı vermek zorunda.
Ben, öncelikle bugüne kadar Erdemir’i bu noktaya getiren, Erdemir’e katkısı olan, aramızda olmayan, ahrete göç edenlere Allah’tan Rahmet diliyorum. Emeği geçip de aramızda olmayan, çalışanlara da çok teşekkür ediyorum. 52 yılı geride bırakmış, 53 yılı tamamlamak üzere olan bir Erdemir var. Ve bugün Erdemir’de çalışan, bugünkü başarının sağlanmasında katkıları olan arkadaşlara tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum.”

CUMHURİYET VAR OLDUĞU MÜDDETÇE…
Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, Erdemir’in, atılımları ile de ülkenin svaunma sanayisine büyük katkılarda bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:
“Erdemirli olmak bir ayrıcalıktır. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece, Erdemir var olacaktır. Mutlaka yüksek kalitede çelik üretmemiz, mutlaka yatırım yapmamız gerekiyor. Erdemir’de yapacağımız zırh çeliği, ülke savunması açısından çok önemli bir aşamadır. İşte Erdemir’in farkı bu. Savunma Sanayisine katkı veren, gelecekte ülkeyi nereye götürmemiz gerektiğine karar veren kalıcı yatırımları yapan bir Erdemir.

2018 YATIRIM YILI OLACAK
Önümüzde yine bir yatırım dönemimiz var. 2018 yılı, Erdemir’in nasıl ki geçmişte KAM yatırımları oldu, onun temellerinin atıldığı yıllar olacak inşallah. Bunu da hep beraber yürüteceğiz. Bunlar, takım ruhu ile beraber olmanın, kavgayla değil, problem çözme tekniklerini iyi uygulayarak başarabilmek, insanlarla mümkündür. Yani etkin çalışan, yetişkin, iyi eğitimli, sizler gibi Erdemir’in kapısındaki güvenliğinden tutun, bana kadar tüm aşamalarında çok özel yetişmiş insanlarımız var; onların sayesinde ancak bunu yapmak mümkündür.

OYAK GÜCÜ ERDEMİR’İN ARKASINDA
Erdemir’de birikmiş sermaye var. Arkamızda Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) gibi ana sermaye bir ortağımız var. OYAK’ın gücü, her zaman Erdemir’in yanındadır. Ayrıca, tabi ki Erdemir’in hisselerini satın almış olan, yine halka açık şirket olan, katkılarını vermiş olan, halkın büyük bir kesimine hatta yurt dışına dağılmış olan sermayelerin de katkıları vardır.
Bizim birinci görevimiz, bu sermayeyi yatıran bu ortaklara karlılık hisse payı vermektir. Bu da bizim profesyonel anlayışımızın bir parçasıdır. İkinci görevimiz de, mutlaka tasarrufla bize emanet edilen bu işletme sermayesini mutlaka ve mutlaka verimli şekilde kullanıp, üretime yansıtmamız lazım.

ERDEMİR KÜLTÜRÜN DEVAMLILIĞI…
Bir çoğunuz takasla, yani emeğini Erdemir’e vermiş ve emekli olduktan sonra babasının yerine işe giren arkadaşlarımızsınız. Burada, Erdemir kültürünün devamlılığını da sağlamak gerekiyor. Bize emanet edilen bu makine ve ekipmanları, sermayeyi etkin kullanarak verimli bir şekilde ülkemiz menfaatine, ortağımıza teslim etmemiz, bu bilinçle çalışmamız gerekiyor. Siz de bunu, bugüne kadar başarıyla sağladınız.

ERDEMİR’E İNANDINIZ, ÜLKEYE DE İNANMAMIZ LAZIM
2018, 2017’den daha iyi olacaktır. Ülkenin içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, bizim gibi ülkesini seven, mutlaka ve mutlaka takım olmayı başaran iyi çalışan bir takım insanlardan oluşan bu ülke 2018’i de rahatlıkla başarıyla yaşayacağına inanıyorum. Nasıl ki Erdemir’e inandınız, bu ülkeye de inanmamız lazım.
2018’in öncelikle dünyaya huzur getirmesini, savaşların sona ermesini, barış getirmesini diliyorum. 2018’de hap beraber, takım olarak başarılarımızın devam etmesini diliyorum.”

MÜZİSYENLER ERDEMİR’DEN!
Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan, şube yönetim kurulu üyeleri, Erdemir Genel Müdür Yardımcıları, Ünite Direktörleri, birim müdürleri, başmuhendis ve mühendisler, formenler ile Erdemir’deki birimlerden temsilen 15’er işçi ile ofis bünyesindeki personelin katıldığı yaklaşı 1000 kişi, yenilen yemeğin ardından, Erdemir’deki müdür ve mühendis kadrolarındaki personelden oluşan müzik grupların çaldıkları ve seslendirdikleri eserlerle eğlendi.




Bu sayfayı yazdır

22.12.2017 23:27:37

Bu haber 2963 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
23.12.2017 18:50:31
Kenan Tokay diyor ki;

Başarılarınızın devamını gönülden diliyorum. Ülkemizin böyle başarılı kurumlara ihtiyacı var. Tebrik ediyorum.




Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 76.094.507

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
210 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
547 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1468 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri