(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ARTIK ‘ATILMAYACAK!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesi’ndeki, “1. Sınıf Atık Getirme Merkezi”nin faaliyete geçtiği bildirildi.

Belediye Basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye başkanı Hüseyin Uysal, Belen Sanayi Sitesi’nde 1500 metrekare alanda oluşturulan merkezin kuruluş aşamasının ardından, İl Çevre Müdürlüğü’nden de gerekli izin alınarak faaliyetlerine başladığını belirtti.

Uysal, merkezde toplanacak çeşitli atıkların geri dönüşümünün sağlanmasının da amaçlandığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Atık piller, bitkisel atık yağlar, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, ömrünü tamamlamış lastikler, ambalaj atıkları, hacimli atıklar, flüoresan lambalar ve diğer civa içeren atıklar, atık ilaçlar ve evlerden kaynaklanan tehlikeli atıkların toplanarak geri dönüşüm faaliyetleri kapsamında yeniden değerlendirilerek değişik sektörlerde ham madde olarak kullanılacak. Bu çalışma ile doğal kaynaklarının korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi amaçlanıyor. Atıkların kaynağından ayrı toplanması ve Atık Getirme Merkezi’ne getirilmesi büyük önem taşıyor. Vatandaşlarımız söz konusu atıkları tesisimize ulaştırabilir ya da, ‘ALO ATIK (0372) 33 15 53’ numaralı hattımıza ulaşarak atıkların ilgili müdürlük tarafından alınmasını sağlayabilir.”

ÇEVRE ÖDÜLLÜ BELEDİYE
Bilindiği gibi, Ereğli Belediyesi, MİARGEM tarafından düzenlenen ve 176 ayrı projenin yarıştığı “Etkin Belediye Proje Yarışması”nda "Elektrikli ve Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü, Geleceğimizi Çöpe Atmayalım" Projesi ile‘Altyapı ve Çevre ‘kategorisinde birincilik ödülü almıştı.




Bu sayfayı yazdır

16.12.2017 13:12:06

Bu haber 1560 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
18.12.2017 00:13:53
doğrucu davut diyor ki;

başkan boşuna uğraşma millete yaranılmaz.hiçbirşey yapmayıp üç tane festival yapsaydın senden iyisi yoktu.senden önce çarşı içini su basıyordu esnaf perişan oluyordu düzelttin ne oldu yaranamadın, ereğliyi şantiyeye çevirdin gene yaranamadın.ama festivla yapsaydın number one ilan edilirdin




Şu anda 37 kişi online
Toplam ziyaret : 76.042.501

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri