(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GEÇ DE OLSA OLUMLU ADIM

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Çaycuma İlçesindeki havaalanından bir an önce uçak seferlerinin başlaması gerektiğini bildirdi.

Demirtaş, yazılı açıklamasında, geçmiş dönemlerde havaalanı ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları’na başvurularda bulunduğunu hatırlatırken, sisli ve yağışlı havalarda  güvenli iniş sağlayacak olan, 700 bin Euro’ya mal olduğu öğrenilen ILS cihazının, “Geç de olsa” takılmasının olumlu adım olduğunu belirtti.

Çaycuma Havaalanı’nın, “Batı Karadeniz’deki tek havaalanı” olması dolayısıyla önemine değinen Demirtaş, açıklamasında şunları kaydetti:

“Aslında şu anda dahi sefer yapacak tipte uçaklar olduğunu Ulaştırma Bakanlığı, soru önergemize verdiği cevapta ifade etmiştir. A319 ve B737 tipi uçaklarla yapılacak uçuşlara Çaycuma Havalimanı'nın uygun olduğu bizzat Ulaştırma Bakanı tarafından ifade ediliyor. Bu durumda iç ve dış hatlara sefer başlatılması için hiç beklenilmeden harekete geçilmelidir. AK Parti Hükümeti ve Ulaştırma Bakanlığı bu konuda havalimanı kullanımını özendirmek için çeşitli teşvikler vermelidir. Zonguldak ve Zonguldaklıya yıllardır esirgediği destek ve önemi hükümet bu konuda artık sağlamalıdır. Çünkü  bu havalimanının iç ve dış hatlara açılması ilk başta Zonguldak'ın, sonrasında da Batı Karadeniz'in ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlayacak, turizm açısından da var olan potansiyelin ortaya çıkmasına katkı sunacaktır. Bu nedenle bir kez daha seferlerin bir an önce başlatılması için çağrıda bulunuyorum."




Bu sayfayı yazdır

16.12.2017 12:48:11

Bu haber 1782 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 36 kişi online
Toplam ziyaret : 76.047.241

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
817 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1445 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri