(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İKTİDARI ELEŞTİRDİ

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, AK Parti iktidarının “işine geldiği kısımları söyleyip, işine gelmeyen kısımlarını atlayarak bir Türkiye resmi çizdiğini” ileri sürdü.
Turpcu, TBMM’de, 2018 Yılı Merkezi bütçe Kanun tasarısı görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye’de yolsuzluk, yoksulluk ve işsizliğin artarak devam ettiğini ileri sürdü.
AK Parti’nin, muhafazakar mahalleleri kendi çıkarları için ‘oy deposu olarak kullandığını’ savunan Turpcu, şunları kaydetti:
“Belki bu mahallelerden milyonerler çıktı, ama şimdi bu mahalleler AKP öncesine göre daha da yoksullar! Kendi zenginlerinizi yarattınız ama oylarını aldığınız halk daha da yoksullaştı. İşte izlediğiniz ekonomi politikasının özeti budur! Büyümenin; Sağlanan büyümeye karşın, işsizliğin artması, sağlanan büyümeye karşın, gelir dağılımının bozulması, sağlanan büyümeye karşın, demokratik hak ve özgürlüklerden yoksun kalınması, sağlanan büyümeye karşın, toplumsal değerlerde yozlaşma ve kültürel kimliğin yitirilmesi ve sağlanan büyümeye karşın, çevrenin yok edilmesi ve gelecek nesilleri dikkate almaması gibi 5 kötü türü vardır. Tabi bir de bu beşinin aynı anda gerçekleştiği bir ülkede bu durumla övünebilen bir AKP iktidarı var! Çok az kesimin yaşam standardı ciddi şekilde yükseltilirken, halkın ezici çoğunluğunun da günden güne düşürülmektedir. Birileri refah içinde, diğerleri ise yarınından emin olmadan yaşamaya devam etmektedir.”

BİR ŞEHİR DÜŞÜNÜN..!
Konuşmasında, Zonguldak7ın sorunlarına da değinen Turpcu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu bahsetmiş olduğumuz olumsuz tablodan en fazla etkilenen şehirlerin başında, AKP İktidarının hiç umursamadığı, hiçbir gelecek sunmadığı Zonguldak gelmektedir. Bir şehir düşünün, 70’li- 80’li yıllardaki istihdam yapısı, görünümü ve sosyo-kültürel yapısı bugünden çok daha iyi olsun. Kendi özel paramız, ilk özel radyomuz, ilk tenis kortlarımız, golf sahalarımız, güzel sinemalarımız vardı. Bir şehir düşünün emeğin başkentiyken, bugün yoksulluğun, işsizliğin ve göçün başkenti haline gelmiş olsun! Bir şehir düşünün, kömür havzası ruhunu yandaşların rantı için ithal kömürlü termik santral planlarına teslim etmek zorunda bırakılmış olsun! Arka arkaya ithal kömüre dayalı termik santraller yapıldığı için, hava kirliliği sebebiyle sağlıklı bir yaşamın imkansız olduğu bir şehir haline geldik!
Gerçek olan bu güzel şehrin eskiden sahip olduğu pek çok özelliğini günümüzde kaybetmiş olmasıdır. Orhan Veli'nin şiirinde yazdığı emekçi kenti Zonguldak yok artık!
Bunları söylerken, sanayimiz kömür tüketmekten vaz mı geçti de Zonguldak bugün, bu hale geldi? Tam tersine. Yerin altında kömürümüz, yerin üstünde işsizlerimiz varken işçi açığı nedeniyle yılda 1 milyon ton dahi üretemezken, 6,5 milyon tonu demir çelik sanayinde kullanılan koklaşabilir olmak üzere toplam 36 milyon ton taş kömürü ithal ediyoruz, yaklaşık 4 milyar dolar para ödüyoruz. Bir zamanlar, 3 il olacak kadar büyüyen ve ülkenin sanayisini adeta sırtında taşıyan Zonguldak göç nedeniyle erimektedir. Geçmişte Mükellefiyet Kanunuyla ülke sanayisinin gelişmesi için zorla madende çalıştırılan Zonguldaklılar, bugün yine zorla işsizliğe, açlığa ve göçe mahkum edilmektedir.

MADEN ŞEHİTLERİMİZİ BÖLDÜNÜZ
Zonguldak, ülkemizin sanayisini kurmak ve geliştirmek uğruna beş binden fazla maden şehidi vermiştir. Tabi sizler, Zonguldaklı maden şehitlerini, maden şehidi saymadınız, diğer maden şehitlerinden ayırdınız, haklarını vermediniz. Her türlü teröre karşı verdiğimiz şehitlerimizle, 15 Temmuz şehitlerimizi böldüğünüz gibi maden şehitlerimizi de böldünüz!
AKP öncesi 18 bin olan TTK’nın işçi sayısı bugün 8 bine düşmüştür. Sürekli yerli kaynak vurgusu yapan iktidar, TTK’ya işçi almamaktadır. Bu büyük bir çelişkidir.
Hasta garantili hastanelere, yolcu garantili havaalanlarına, araç garantili köprülere verilen garantilerin, paraların akıtıldığı rantçılar hariç herkesin zarar hanesine yazıldığı ortadadır. Buralara verilen benzer teşvikler TTK’ya verilip yandaşlar yerine ülkenin kazanması sağlanamaz mıydı? Zonguldak, Ankara`ya ödediği verginin çok altında yatırım alıyor, yani Zonguldak’ın hazineye verdiğini, hükümet Zonguldak`a vermiyor.
Kendinizi öve öve bitiremediğiniz yol yapma maharetini keşke tarihe ‘bitirilemeyen Zonguldak yolları’ olarak geçen yollarımız için gösterebilseydiniz. O zaman Zonguldak yolları ‘Aşkımız Zonguldak-Ereğli, Ereğli-Devrek yolu gibi olsun…hiç bitmesin’ diye dalga konusu olmazdı!
Tüm bu gerçeklere rağmen belki yine yollarımız yapılmayacak, yine yatırım alamayacağız ama size gerçekleri anlatmaktan yılmayacak, hak ettiğimizi alıncaya kadar mücadelemiz devam edecek!”




Bu sayfayı yazdır

14.12.2017 18:22:15

Bu haber 1258 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.032.666

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
423 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri