(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÜLKE GENELİNDE...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Yerli malı haftası dolayısıyla, “81 İliz, Hepimiz Biriz” sloganı ile sergi açılışı gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonu’ndaki açılışı, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ve proje koordinatörü Semra Yalmancı Yücel birlikte kestiler.

Projeyi hazırlayan Ören İlk-Orta Okul’nun Müdürü Sebahattin Durgut, Hakimiyet muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nca başlatılan projenin aynı zamanda okul öğretmeni Yücel tarafından kendisi ile paylaşıldığında hızlı şekilde hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Hazırlıklar süresince Ereğli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden önemli destek gördüklerini belirten Durgut, “projenin adında da anlaşılacağı gibi; her şeyden önce geçmişimize, ürünlerimizle, tarihimizle, kültürümüze olan bağlılık ve bunları gelecek kuşaklara aktarmak gibi bir amaç edinildi” dedi.

EŞZAMANLI 81 İL’DE…

Zonguldak Proje İl Koordinatörü Ören İlk ve Orta Okulu sınıf Öğretmeni Semra Yalmancı Yücel de, proje için 81 İl’den 81 öğretmen il ebir araya geldiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

“Projedeki amacımız, aynı zamanda bu hafta kutladığımız Yerli Malı Haftası’nda, okullarda yeme içme etkinlikleri düzenlenir. Biz bunun dışına çıkmak istedik. Ülke ekonomisine katkısı olan ürünleri, kültürel değerlerimizi, öğelerimizi, çocuklarımızın gidemedikleri yerleri, onlarla nasıl buluşturabiliriz diye sorduk, 81 öğretmen arkadaş projeye imza attı. Önce çocuklar, kabataslak illerini tanıtan afişler hazırladılar. Sonra bu afişler usta tasarımcılarla buluştu. Çıktıları alınarak öğretmenler olarak bir birimize gönderdik. Şu an Türkiye’de 81 İlde eş zamanlı aynı sergi var. Bu görüşmeler sayesinde ben de çok şey öğrenmiş oldum, Hangi şehre gittiğimde neleri yiyebileceğimi, kültürel ve tarihi değerlerini öğrenmiş oldum. İnşallah sergimiz herkese faydalı olur.”

Yerli ürünlerin giydirildiği mankenlerin yanı sıra, aralarında madenci kıyafeti ile öğrencilerin de yer aldığı sergi 3 gün süreyle gezilebilecek.




Bu sayfayı yazdır

13.12.2017 14:46:10

Bu haber 2072 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.094.355

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
210 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
547 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1468 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri