(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MECLİS’TE TARTIŞILDI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, turizmin geliştirilmesi ve trafik sorununa çözüm amaçlı çalışmalar Belediye Meclis Toplantısında tartışıldı.

Belediye Meclisi Aralık Ayı 5 Oturumu, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Nikah Salonu’nda, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında toplandı.

Uysal, gündem dışı konuşmasında, basına da yansıyan turizme yönelik gelişmeler ile Ereğli Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi Ulaştırma Araçları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ilçe genelindeki trafik düzenlemesine yönelik çalışmalarını simülasyon görüntüleri üzerinde anlattı, Meclis üyelerine gösterildi.

Bazı güzergahların tek yönlü trafik akışına döndürüleceği, simülasyon çalışmasının ise nihai karar olmadığını anlatan Uysal, oluşacak fikirler doğrultusunda revize edilebileceğini belirtti.

DİKKAT ÇEKEN NOKTALAR

23 kişiden oluşan ekibin 6 ay süre ile yaptığı çalışma sonucu Devrek yol ayrımındaki trafik akışında yaşanan olumsuzluk en dikkat çeken husus olarak ortaya çıkarken, buna göre alternatif yollar belirlenmesi konuşuldu.

Kepez Mahallesi yönünden ilçe merkezine seyir eden araçların, Anadolu Lisesi mevkisinde yaratılacak alternatif yolu kullanmaları, Uğur Mumcu Caddesi’nin tek yön ilerlemesi uygulaması düşünülen çalışmalarda, sahil şeridini içine alan Atatürk Bulvarı’nda yol genişletilerek park alanı dışında çift şerit sistemine geçilmesi konuları da tartışmaya açıldı. Sahil güzergahında yürüme yollarında kalan Manolya ağaçlarının yaklaşık bir metre geriye çekilmesi, bu konuda ise hassas davranılması gerektiği görüşüne varıldı.

Başkan Uysal, tartışılan konunun sonunda, yapılabileceklerin etraflıca araştırması için AK Parti ve CHP gruplarınca belirlenecek üyelerden oluşan komisyon kurulmasını istedi. Komisyon üyeleri, simülasyon doğrultusunda hareket ederek, gerekli gördükleri revize unsurlarını Uysal’a iletecekler.

Diğer yandan, Meclis’de yer alan maddelerden bazıları komisyonlara havale edilirken, önceki oturumda komisyonlarda görüşülen maddeler ise oylandı.




Bu sayfayı yazdır

12.12.2017 15:09:08

Bu haber 1433 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
12.12.2017 18:25:15
murat özdemir diyor ki;

slogan: SEVGİ,BARIŞ DOSTLUUUKKKK
12.12.2017 18:22:51
yusuf demir diyor ki;

AKM Sinema salonunu lütfen gündeme alın Ereğli nin sanatla bağları koptu,hiç olmazsa insanlar her hafta konser vs izliyordu,halk oyunu ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan salonumuzu geri istiyoruz..




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.030.752

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
810 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
422 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1439 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri