(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EREĞLİ'Yİ GEZDİLER

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, ülke genelinde 43 profesyonel tur rehberinin katılımıyla gezi düzenlendiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ereğli Belediye başkanı Hüseyin Uysal, ilçe ve bölgedeki turizmi canlandırmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Uysal, misafir ettikleri rehberlere, Ereğli’nin, Antalya ve Ege bölgesi dışında turistlere deneyim yaşatabilecekleri bir coğrafyaya sahip olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

EREĞLİ’NİN PETROLÜ TURİZM
“Dünyada istihdam alanında 10 kişiden biri turizm alanında istihdam ediliyor. Yılda dünyada 1 milyar 235 milyon insan geziyor. 2030’lu yıllara kadar 2 milyarı bulacak gezen insan sayısı. Türkiye’mizde gezilen destinasyonlarda dünyada 6. sırada. Bizde Karadeniz Ereğli olarak turizm alanında hak ettiğimiz yerde olmak istiyoruz. Ereğlimiz; Roma, Bizans ve Osmanlı dönemi eserleriyle eşsiz bir şehir. İnanç turizminden tutun, doğa, deniz, kültür her alanda ne arasanız Ereğli’de bulursunuz. Onun için biz diyoruz ki, Karadeniz Ereğli’nin petrolü turizm olacak. Birlikte yürüteceğimiz çalışmalarla bunu başaracağımıza inanıyorum.”

EREĞLİ’DE KAPASİTE VAR
İstanbul Turist Rehberleri Odası (İRO) Başkanı Hakan Eğinlioğlu gezinin ardından değerlendirmesinde, ilçeyi çok beğendiklerini ifade ederek, “Ereğli’de, gerçekten büyük bir kapasitesinin olduğunu gördük. Burada çok değerli kültürel miras var. Bunun dışında bir takım tesislerin yeniden değerlendirilmesi, alt yapının turizme hazırlanması gerekiyor. Arkadaşlarımızla birlikte daha sonra hazırlayacağımız raporu ilgililere sunacağız” dedi.

Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Gazeteci doğan Gönüllü ile birlikte organizasyonda yer alan Araştırmacı-Yazar Can Canver de katkılarından dolayı Başkan Uysal’a teşekkür etti.

Gönüllü, Ereğli’nin neden turizm kenti olması gerektiği sorunun sıklıkla sorulması gerektiğini savundu.

Turizm rehberleri ise ilçeyi çok beğendiklerini belirterek Başkan Uysal’a ilgisi nedeniyle teşekkür ettiler.

Ereğli Demir ve çelik Fabrikaları, Alemdar Gemisi, Anıt, sahil ve surlar, Şehir Müzesi, Rum Kilisesi, Çelikel Cami, Heraklia Sarayı, Kent Müzesi, Orta Cami, Çeştepe, Kalatepe, Cehennemağzı Mağaraları, Köseağzı, Uzunmehmet anıtı, Ölüce Deniz Feneri, Balı Su Kemerlerini kapsayan gezi süresince Canver, detaylı bilgiler aktardı.

Belediye Başkanı Uysal, çeşitli ikramlarda bulunulan turist rehberlerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.




Bu sayfayı yazdır

11.12.2017 13:32:19

Bu haber 1447 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
13.12.2017 11:56:02
sami polat diyor ki;

Sayın uysal Ereğli de turizmi bitirdi Sevgi barıs dosluk festivalimizle ve hamsi festivalımizle Ereğli mizi muhteşem tanıtıyordu neden festivaller yapılmıyor ? akın akın yerli turist geliyordu zaten sayın başkan geç kaldınız
11.12.2017 16:26:01
HASAN TURGUT diyor ki;

NE YAPTINDA NEYİ TANITIYORSUN BAŞKAN ?
11.12.2017 14:02:49
Ayşe Baykan diyor ki;

Kdz.Ereğli 'nin Turizm seyahat acentesi Baykan67tur olarak o karede yer almak isterdim gelen rehber arkadaşlarımıza Başkanımız sayın Uysal tanıştırması gerekirdi bizleri sonuçta acente rehbersiz rehber acentesiz çalışmamalı turizm adına yapılması gereken bir şey varsa acentelerde konuya dahil edilmeli diye düşünüyorum diğer acenlerimizle birlikte




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.022.824

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
805 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
415 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1433 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri