(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ENGELLİ VE YAŞLILAR...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Özel halk otobüslerinde, ülke geneline göre oldukça fazla ücretsiz yolcu taşımacılığı yapıldığı bildirildi.

Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifine kayıtlı araç sahipleri, yaptıkları yazılı açıklamada, Kent Kart Sistemindeki verilere göre geçtiğimi Kasım’da 130 bin ücretsiz yolcu taşındığını belirlendiği belirtildi.

Son dönemlerde akaryakıta gelen zamlarla birlikte artış gösteren ücretsiz yolcu sayısının şoför esnafını zor durumda bırakarak ‘isyan etme’ noktasına getirdiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

300 DESTEĞE KARŞI 1200 ÜÇRETSİZ YOLCU!
“Devletin,  gelir desteği ödemesi, araç başına aylık 300 ücretsiz yolcuya karşılık gelmektedir. Oysa Ereğli'de araç başına aylık ortalama  1200 ücretsiz yolcu taşınmaktadır. Bu durumda gelir desteğinin yeterli olmadığı açıkça ortadadır.

SAYGI DUYUYORUZ AMA ..!
Elbette yaşlılara ve engellilere saygı  duymaktayız ve elbet bizler de yaşlanacağız. Ayrıca hepimiz bir engelli adayıyız. Fakat devletin bu yükü toplu taşıma esnafının üzerine yıkması da doğru değildir. Aynı zamanda engelli raporu oranları  yüzde 40'tan yüzde 70'e çıkartılması da ayrıca üzerinde durulması gereken bir konudur. Çünkü anlaşılmaktadır ki, küçük rahatsızlıklara bile bu oran verilmektedir. Bu hak, fiziksel ve zihinsel engellilerimizin hakkıdır. Fakat ortopedik rahatsızlığı bulunmayan şeker hastalarına ve kalp rahatsızlığı olanlara da  rapor verilmektedir.

65 YAŞ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
Çilek Özel Halk Otobüsleri, kendi öz sermayesiyle tekerini döndürmekte, vergisini devlete tam olarak ödemektedir. Bizim düşüncemiz, Aile ve Sosyal Politİkalar Bakanlığı'nın 65 yaş ve engelli yasasını tekrardan gözden geçirmesi ve iyileştirme yapması gerektiği yönündedir. Devletin bize mazotu indirimli vermesi veya Maliye Bakanlığı'nın, özel halk otobüsü konusunda vergi oranlarında KDV indirimine gitmesi, bu zararı giderilebilecektir. Örneğin, öğrenci servisleri  yüzde 8 KDV üzerinden vergilendirilmektedir. Özel halk otobüsleri de öğrenci taşımaktadır, fakat  yüzde18 dilimi üzerinden vergilendirilmektedir. Bu tür eksikliklerin giderilmesi, toplu taşıma esnafını rahatlatacaktır. Bu iyileştirmelerin yapılmaması durumunda ise toplu taşıma hizmeti durma noktasına gelecektir.”




Bu sayfayı yazdır

7.12.2017 18:50:39

Bu haber 1874 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
11.12.2017 00:11:41
Gamze diyor ki;

10 dakikalık yola 2 tl alırken kapılara kadar yolcu alırken hiç sesiniz çıkmıyor ama buna ne demeli?
07.12.2017 21:11:56
Mehmet diyor ki;

Asıl gözden geçirilmesi gereken Ereğli'deki ulaşım sistemidir. Kadıtarlası'ndan bin çarşıda in. Sonra tekrar başka otobüse bin Kaynarca Konutlarına git. 2 adet giderken 2 de dönerken olmak üzere toplam 4 kez ücret öde. İzmir'de bile ulaşım bu kadar pahalı değil. Bir kart okutursun 20 km gidersin. Ereğli'de çarşı merkez durağı diye birşey olmamalıdır. Hala 30 yıl önceki sistemle devam ediliyor. Allah aşkına hiç mi dışarlara çıkıp bakmıyorsunuz ulaşım nasıl yapılıyor diye. Belli merkezlere ana duraklar oluşturulur örneğin Gülüç, Kemer, Ömerli gibi. Otobüsler bunlar arasında gidip gelir, giderken de çarşıdan da yolcu alır. Bu kadar basit ve ekonomik.






Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 75.744.643

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
405 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri