(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

'AJANDA'DA KONUŞULDU

ZONGULDAK

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın, bölge gazetecileri ile gerçekleştirdiği ‘Saha Gezisi’, Elmas67 TV’de masaya yatırıldı.

Haber Hayat Gazetesi Sahibi Gazeteci Doğan Gönüllü’nün hazırlayıp sunduğu “Ajanda’nın dün akşamki canlı yayın konukları, Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan ile Değişim Medya editörü Hüseyin Aksakal oldu.

 2 saati aşkın sürede, Başkan Uysal’ın gezisi ile birlikte 3 yılı aşan görev süresini değerlendiren gazetecilerin ortak görüşü ise gerçekleştirilen saha gezisinin “maksat hasıl olmuştur” sözleri ile Uysal açısından olumlu sonuçlandığı oldu.

Programa, önceden alınan röportajlar ile Uysal, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Osman Sav’ın da görüşleri yansıdı.

Belediye tarafından da kitapçık haline getirilen ve basın mensuplarına dağıtılan 22 kalem hizmet ve yatırımlar tek tek ele alındı.

Gönüllü’nün, meslektaşları Kapan ile Aksakal’a yönelttiği soruların yanı sıra kendisinin de görüşlerini aktardığı program süresince Uysal’ın yaptıkları, yapamadıkları konuşuldu, olması gerekenler yönünde de eleştirilerde bulunuldu.

AKSAKAL: GENELİ GÜZEL, BAZI TUTARSIZLIKLAR VAR
Gazeteci Aksakal, saha gezisinin olumlu ve güzel yanlarının ağırlıklı olduğunu dile getirdiği konuşmasında, Başkan Uysal'n bazı çalışmalarla ilgili açıkladığı rakamlara ve tarihler arasında ise zaman zaman tutarsızlıklar bulunduğunu söyledi.

Vatandaş olarak, Belediye Başkanının geleceğe dair umut vermesini beklediğini dile getiren Aksakal, sahib bandındaki spor parkındaki bazı etkinliklerin ücretli olmasını eleştirdi, Kemer mevkisindeki eski çöplük alanının rehabilitasyonu ile ilgili detay bilgilerin gerektiğini, ilçe merkezindeki trafik sorununun giderilmesine yönelik çalışma yapılması ve kurulan yeni tesis ile ‘memba kalitesinde içilebilir su’yun bir an önce verilmesini bekledikleri istedi. Aksakal en iyi çalışmalardan birinin de Sakindere’deki dere ıslah çalışması olduğunu kaydetti.

KAPAN; TABLO UYSAL'I HEYECANLANDIRDI
Gazeteci Kapan, Belediye’nin Belen sanayi Sitesi yanında 14 bin metrekare alana konuşlandırdığı ‘Belediye Şantiyesi’nde kahvaltı ile başlayan ‘Saha Gezisi’nin, daha ilk noktada Başkan Uysal’ı heyecanlandırdığını ifade etti.

Uysal’ın uzun süredir basın karşısına çıkmadığını, toplantıya ise Zonguldak bölgesinden kalabalık basın mensubunun katılmasının heyecanı ve isteğini daha da arttırdığını gözlemlediğini belirten Kapan, bazı küçük eksiklerle birlikte ‘maksat hasıl olmuştur’ görüşünü paylaştığını söyledi.

Kapan, Belediyenin aslında azımsanmayacak çalışmalar yaptığını ancak, bunları yeterince duyuramadığını tekrarladığı konuşmasında, terminalin doğru yerde ancak alan olarak yetersiz olduğunu da Başkan Uysal’a sorduğunu hatırlattı.

İlçedeki trafik olumsuzluğuna da değinen Kapan, sorunun sadece yapılan yada yapılmayan çalışmalardan kaynaklanmadığını, sürücülerin ‘umursamaz’ tavırlarının işi daha da zorlaştırdığını örneklerle anlattı.

Kapan, bu konuda da eğitimin son derece önemli olduğunu vurguladığı sözlerinde “bu anlayış değişmedikçe, yapılması planlanan Kent Meydanı altındaki 700 araçlık park dahi yeterli olmayacaktır” dedi.

En çok önemsediği çalışmanın ise Gülüç Köprüsü’nden kente girişte yer alan Potbaşı mevkisindeki eski Belediye Şantiyesi’nin kaldırılması olarak gördüğünü anlatan Kapan, “böylece şehrin girişi açılmıştır. Başkan Uysal’ın önemsediği projelerden ilçeyi ‘Kongre Merkezi’ haline getirmekti. Buradaki alana da ‘Kongre Merkezi Binası’ yapmayı istiyordu. Ancak, geniş kapsamlı bir oyun parkı yapıldı. Bu da o bölgede önemli ihtiyaçtı” şeklinde konuştu.

AKBIYIK VE SAV’IN GÖRÜŞLERİ
ZGC Başkanı Akbıyık, gezi ile Uysal'ın başarılı yerel belediyecilik örneği sergilediğini gördüklerini vurgularken, KGD Başkanı Sav ise "uzaktan izliyorduk ancak bu gezi ile Ereğli belediyesin gerçekleştirdiği çalışmaların büyüklüğünü yerinde görmüş olduk" diye konuştu.

UYSAL’DAN TEŞEKKÜR
Başkan Uysal da banttan yayınlanan konuşmasında, geziye Zonguldak, Ereğli, Alaplı ve Kozlu’dan katılan basınmensuplarına teşekkür ederken, hizmet gerçekleştirmenin zorluğuna dikkat çekti. Gazetecilerin gezi boyunca ilgili olduğunu ve değerlendirmeleri önemsediğini vurgulayan Uysal, "yüzde yüz olmasa bile maksat hasıl olmuştur" dedi.

GÖNÜLLÜ ÖZETLEDİ VE...
Gönüllü de, zaman zaman kendi görüşlerini aktardığı programda, gazetecilerin eleştirilerde bulunduklar konularda Belediye Basın bürosundan gelen cevapları okudu.

Kapanış konuşmasında ise programın kısa özetini aktaran Gönüllü, “bu akşam Ereğli Erdemir İlişkileri, Turizmin geliştirilmesi, il-büyük şehir-bütün şehir ve Belediye İktisadi Teşekkülleri gibi konuları' konuşamadık. Bunları da bir başka programda işleyeceğiz” diye konuştu.

Elmas TV’de, Gönüllü’nün sunduğu program ‘Ajanda’nın tekrarı bugün (7 Aralık) saat 17’de yayınlanacak.




Bu sayfayı yazdır

7.12.2017 12:11:29

Bu haber 1145 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.104.196

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
553 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri