(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HER DERDE DEVA; TURİZM!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli paydaşlarından birinin Turizm olduğunu düşünüyorum. Hatta, belki bölgemizin, Ereğli’mizin petrolü turizmdir” dedi.

Uysal, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Nikah Salonu’nda düzenlenen Belediye Meclisi Aralık Ayı ilk oturumunda gündem dışı yaptığı konuşmada, bugüne kadar turizm konusunda belli plan ve stratejinin olmadığını, günübirlik kararlarla giden bir turizm anlayışı olduğunu gördüğünü söyledi.

Kentin tanıtımında turizmi önemsediğini belirten Uysal, şöyle dedi:

Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli paydaşlarından birinin Turizm olduğunu düşünüyorum. Hatta, belki bölgemizin, Ereğli’mizin petrolü turizmdir. Bu yüzden turizme ağırlık vermemiz, bunu halkımıza çok iyi anlatmamız lazım. Turizm dediğiniz zaman birçok etkisi olan, ekonomide yarattığı çarpan etkisi, birçok sektörün gelişimine yol açması, özellikle de genç ve yetişkin istihdamında etkileri, yerel halka kazandırdığı gelirin haricinde, bölgenin toplumsal gelişimine sağladığı katkı da önemli. Bu yönden bölgemiz için belki de önümüzdeki günlerde yapabileceğimiz en önemli istihdam arttırıcı faktör olarak görüyorum.”

ARGONAUT GEMİLERİ

Milattan Önceki yıllarda kullanılan Argonaut gemilerinin yeniden üretilerek, turizme kazandırılabileceğini da anlatan Uysal, şunları söyledi:

“Yöremizin avantajı, farklı bir coğrafya, farklı bir tarihe sahip olmasıdır. Tarih yönünden çok zenginiz. İnanç turizmi olabilir, doğa turizmi olabilir. Bence en önemlisi deniz turizmidir. Herkesin aklına deniz mevsiminin kısa olduğu geliyor ama insanlar sadece güneş-kum-deniz üçgenine sıkışmaktan ziyade bunu yaşamak istiyorlar. Bunları yaşatabiliriz. Örneğin Ereğli tarihiyle de karıştırdığımız zaman Argonaut gemileri var. Bunları yaptırıp Ölüce Deniz Feneri’ne denizden sefer yapabiliriz. Ereğli’de hem iş alanımızı, hem istihdama hem de turizme büyük katkı vereceğini düşünüyorum.

Önümüzdeki günlerde belki sanayi devrimlerini, 4. Endüstri devrimini konuşmamız lazım.

Belki yarın 4. Endüstri devrimi ve bu devrimde ürün pazarlamanın nasıl olması gerektiğini konuşuruz. 4. Endüstri devrimine yatkın bir nesil geliyor, planlamamızı bu nesle göre yapmamız lazım.”

Uysal7ın konuşmasının ardından gündem maddelerine geçilen mecliste görüşülen 4 madde komisyonlara havale edildi.

Toplantının ikinci oturumu yarın aynı yer ve saatte yapılacak.




Bu sayfayı yazdır

6.12.2017 16:04:51

Bu haber 1284 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
07.12.2017 00:21:28
Rıza yıldızhan diyor ki;

Yahu ne turisti. Buraya en uzak alaplıdan zonguldaktan gelen var. İşleri olmasa onlarda gelmez. Hangi turizm. Cehennemzına gelen kafileler otobüslererini park edecek yer bulamıyor. Ne turizmi yahu. Altın sarısı kumu plajı olan yerimizmi var. Tarih kokan ereğlimi.
06.12.2017 20:26:41
ASIM CAKIR diyor ki;

BELEDIYE BASKANINI HAYALLERI COK BUYUK HIZMETLERI PAZAR YERI GIBI,YAZIK OLDU EREGLIYE VE EREGLIDE YASAYANLARA HIZMET YERINE HAYALLERLE YASIYAN BIR BASKAN SAHIBI OLMAK COK ACI




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.026.204

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri