(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YÜZDE 50-50 OLSUN!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Nur Erdoğan, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 83’üncü yıldönümünü kutladıklarını bildirdi.

Erdoğan, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, kadın hakları mücadelesinde ilk talep edilen hakkın ‘siyasal haklar’ olduğunu söyledi.

Kadına seçme ve seçilme hakkı üzerinde 83 yıl geçmesine rağmen, halen ‘erkek egemen’ toplumda yaşandığını belirten Erdoğan, şöyle dedi:

“Cumhuriyet devrimi, özünde bir kadın devrimidir. Atatürk, Türk kadınına siyasal haklar verirken, kadını-erkeği ile eşit, çağdaş ve gerçekten demokratik bir ülke hedeflemişti. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların yerel ve ulusal parlamentolarımızda eşit temsilini istemek salt bir eşitlik talebi değil, özünde demokrasi talebidir. Gerçek demokraside yaşamak isteyen her birey, özelliklede siyasetçi ve ülke yöneticileri, derhal eşit temsili sağlayacak uygulamaları yaşama geçirmek zorundadır. Bunun için tek çare cinsiyet kotası uygulamasıdır. Önümüzdeki süreçte TBMM’de Anayasa Değişikliği Uyum Yasaları Paketi içerisinde, siyasi partiler ve seçim yasalarında değişiklikler yapılacaktır.

YÜZDE 50’LİK CİNSİYET KOTASI
Biz, CKD olarak, bu sürçe yüzde 50’lik cinsiyet kotası uygulamasının yasalaştırılmasını talep ediyoruz.  Başta iktidar partisi olmak üzere TBMM’de gurubu bulunan tüm siyasi partilere sesleniyoruz. En geç 8 Mart 2018 tarihine kadar yüzde 50’lik cinsiyet kotası uygulamasını yasalaştırın. Bu görevi yapmayan siyasi partilerin, demokrasiden bahsetmeye hakları ve hadleri yoktur. Ayrıca, demokratik kitle örgütlerine bu konuda dayanışmak ve birlikte mücadele etmek üzere çağrıda bulunuyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

5.12.2017 14:20:46

Bu haber 1183 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 75.747.719

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
407 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri