(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YAPTIKLARINI GÖSTERDİ/ANLATTI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, şehrin her noktasına dokunduklarını söyledi.
Uysal, Zonguldak, Ereğli ve Alaplı’daki basın mensuplarına, göreve gelmesinin ardından yaptığı çalışmaları gezi düzenledi.
Programa, belen sanayi bölgesinde, belediye bünyesindeki 3 müdürlüğün barındığı Belediye Şantiyesi’nden başlayan Uysal, birlikte yapılan kahvaltının ardından şantiyeyi gezdirdi.
Her gezi alanında basını bilgilendiren Uysal, şunları kaydetti:
“Belediyemiz Fen İşleri, Su Kanalizasyon ve Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğünce kullanılan ve bünyesinde İtfaiye Müdürlüğünü de barındıran şehrin girişindeki Potbaşı Şantiyesi, Çocuk Oyun Dünyası yapılmak üzere yıkılırken, ‘Yeni Şantiyemiz’ Belen Sanayi Sitesi mevkisinde bulunan 13 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu.
Kazı ve dolgu yöntemi ile bin metreküp hafriyat, 3 bin metre küp taş duvar çalışması ile tamamen belediye imkanları ile yapılan, eğitim salonları, 4 ayrı ana yönetim binası, üretim atölyeleri, iş makinesi parkını da bünyesinde barındıran ‘Yeni Şantiye’ gelecek 50 yılın planlanarak inşa edildi.
Ereğli Belediyesi son 3,5 yılda tarihinin en güçlü araç parkını kurdu. Kiralama yöntemi tarihe karıştı. Belediyenin öz kaynakları ile ve borçlanmadan araç parkına, 2015 yılında 31, 2016 yılında 26, 2017 yılında ise 10 olmak üzere 67 yeni araç kazandırdı.

ATIK GETİRME MERKEZİ
Belen Sanayi Sitesi girişinde toplam bin 500 metrekarelik alan üzerine Atık Getirme Merkezi kuruldu. Merkezde atık pil, bitkisel yağ, atık elektrikli, hacimli atıklar, flüoresan lambalar ve diğer civa içeren atıklar, atık ilaçlar ve evlerden kaynaklanan tehlikeli atıklar toplanıyor. Atıkların kaynağından ayrı ayrı söz konusu atıkları tesisimize ulaştırabilir ya da Alo Atık 333 15 53 numaralı hattımıza ulaşarak talepte bulunabilir.

TERMİNAL HAZIR, AÇILACAK
Yapımına 2013 yılı Haziran ayında başlanan, %30’u bitmiş inşaat halinde devir alınan Terminalin yapım işini tamamladık. Otobüs firmalarının ihalesi ve Terminal girişinin trafik açısından daha güvenli olması için sinyalizasyon çalışması tamamlandı. Çarşı merkezinde bilet satış noktalarının yapımı da son aşamaya geldi. Yeni terminali kısa süre içinde hizmete açıyoruz.

DERE ISLAHI VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI
Şehrimizde ıslah edilmedikleri için sel felaketlerine neden olan dereler için DSİ işbirliği 5 ayrı derenin ıslahları gerçekleştirildi. Kavaklık Halkapınar, Kışla Sanayi, Köseağzı derelerinin ıslahını bizzat belediyemiz gerçekleştirdi. Üzerinde bulunduğumuz Kabasakal Deresi ıslahı da büyük oranda tamamlandı.
Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, 3,5 yılda toplam 125 km uzunluğundaki içme suyu ve Kanalizasyon hattını yeniledi. 31 Mahallenin 27’sinde içme suyu hatları %100 oranında değişti. Bir başka değişle 49 bin abonenin 44 bini %88’inin içme suyu hattı yenilendi.
Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan, Belediyemizin 42 Milyon TL tutarındaki proje maliyetini karşılayacağı ‘İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde test çalışmaları son aşamaya geldi. Test çalışmaları son aşamaya geldi. Test çalışmaları bittiğinde ilçemize su verilmeye başlanacak ve ilçemiz memba kalitesinde suya kavuşacak. Sadece bugün değil, gelecek 50 yıl ve 350 bin nüfus düşünülerek yapılan bu tesis, ilçemizin hayatı, yaşamı ve geleceği. Tesisin ilçemize kazandırılmasında başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu olmak üzere, DSİ Bölge Müdürlüğüne bölge milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

ÜST GEÇİT VE HAVUZ
Elmatepe bölgemizde 40 metre genişliğinde akıcı bir trafiği olan bu yolda üst geçit yapmak için meclis toplantısında düşük faizli, uzun vadeli belediye bütçemizi de zorlamayacak şekilde bir borçlanma istedik ancak mecliste hayır çıktı. Ama bizler her iki tarafından asansörü de bulunan yaşlılarımızın da engellilerimizin de kolaylıkla kullanabileceği ilçemize yakışır bir üst geçidi yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca Kapalı Yarı Olimpik yüzme havuzu yapım içinde ihaleye çıkıyoruz.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALARDAN BİRİ; ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR BULVARI
2016 yılı başında kazma vurduğumuz ilçemizin vizyon projesi, ‘Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı’nda elektrik hatlarının yer altına alındı. Bulvar üzerinde, orta refüjde daraltma, şeritleri ayıran korkuluk sisteminin yanı sıra trafiğin 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritten akması sağlandı. 2 taraflı birer şerit kısmı park alanlarını da bünyesinde barındıran Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı yaya yolları, yeni duraklar, selvi ve oya ağaçları ile ilçemize çok yakıştı.

SAKİNDERE YOL ALIYOR
Sakindere de alt yapı çalışmalarımız sürüyor, 280 metrelik ıslah yapılacak proje kapsamında, duvar yükseklikleri 5’er ve 3’er metre, dere kenarında 6 metre gezi yolu, 7 metrelik araç yolu, sağlı-sollu yaya kaldırımları ve yeşil alanlar ile birlikte bu bölgede parklar ve piknik alanları oluşturacağız.

TSK’LARA YER TAHSİSLERİ
İlçemiz Muhtarlar Derneğine Belediye Meclisinin de olurları ile yer tahsisinde bulunduk. 31 Mahalle Muhtarımızın her birine çalışma olanağı sağlanırken bilgisayarları da temin edildi. Dernek bünyesinde köy muhtarları için de alan oluşturuldu. Ayrıca Kızılay’a da yer tahsisi yapmak için Spor Parkı Bölgesinde yer tespitini de yaptı.
Dağlar Mahallesi, Bölücek Mahallesi Çimenciler Sokak ve Hamzafakıhlı Mahallesi Karabacak Sokak 2015 yılında kanalizasyona kavuştu. 7 ayrı Terfi İstasyonu yapıldı.
İlçemizde yaşanan sel felaketleri sonrası gerekli tedbirler alındı. Çarşı merkezinin aşırı yağışlardan etkilenmemesi için biri çarşı merkezi diğeri ise Dikili Yokuşu-Ali Molla Camisi bölgesi olmak üzere 2 ayrı etap şeklinde yapılan çalışmalar kısa sürede sonuç verdi.

EREĞLİ SEYREDİLECEK
Bağlık ve Sarıkorkmaz Mahallesi sınırlarında yer alan 18 dönüm alan içinde bünyesinde piknik masaları, yürüyüş yolu olan ve Kdz. Ereğli’nin kuşbakışı görüntüsüne sahip seyir terası inşa edildi. Alanda Çocuk Parkı ve Spor aletleri de yerleştirilecek.

ÇOCUKLAR İÇİN…
Belediyemiz Fen İşleri, Su Kanalizasyon Ulaştırma Hizmetleri ve İtfaiye Müdürlüğünce kullanılan şehrin girişindeki eski şantiye binalarımızın yerine ‘ÇOCUK OYUN DÜNYASI’ inşa ettik. Yaklaşık 22 dönüm alanda oyun ve oturma grupları monte edildi.

İTFAİYE İSTASYONLARI
İtfaiye istasyonlarını yeniledik. Potbaşı7nda ihtiyaca cevap veremeyen itfaiye hizmet binası yerine, Kışla Sanayi Sitesi girişine Merkez İtfaiye İstasyonu, Kepez Belen Sanayi Sitesi yanına ara istasyon kurduk. Ayrıca itfaiye teşkilatını, yeni itfaiye aracı, arama kurtarma botları ve diğer başlanan jet ski alarak daha da güçlendirdik.

SPOR PARKLARI
Erdemir Ofis Yolu üzerindeki 4 dönüm alan üzerinde yaklaşık 2 milyon TL maliyetle yapılan Spor Parkı, bünyesinde; mini golf platformu, mini futbol alanı, sentetik buz pisti, tırmanma, kay-kay alanı, koşu ve yürüyüş parkurunun yanı sıra büfe, WC, Bebek bakım odası ve oturma alanları bulunduruyor. Spor parkımız; kısa sürede toplumun her kesiminin, ailelerin buluşma noktası oldu. Burada çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerin heyecanı ve mutluluğuna şahit olmak, beni fazlasıyla memnun ve mutlu ediyor.

ATATÜRK ANITI VE İNÖNÜ PARKI
İlçemizin resmi törenleri dahil bir çok etkinliğe ev sahipliği yapan ve 1989 yılında dönemin Belediye Başkanı merhum Ruhi Cöbekoğlu tarafından yaptırılan Atatürk Anıtı 28 yıl sonra yenilendi. Bölgede rölyefler ile anıt ve zemin taşları değiştirildi, ışıklandırma sistemiyle Atatürk Anıtı daha modern bir kale kavuşturuldu.
Anıt ve çevresindeki yenileme ve düzenleme çalışmaları kapsamında 2. Etap çalışmalar ise İnönü Parkında tamamlanmak üzere. İnönü Parkında tarihi Çınar ağaçları nefes aldı ve Park zemin yenileme, aydınlatma ve devam eden yeşil alan çalışması ile daha modern bir hale kavuşturuldu.

SAHİLDEKİ SOSYAL TESİSLER
Kdz. Ereğli Belediyesi sahil şeridinde Çilek Kafe, Bozhane Kafe ve Sahil Kafe adıyla 3 ayrı sosyal tesisi bünyesine kattı. Yeni istihdamla birlikte halkımıza uygun fiyatlarda bir hizmet sunan tesisler, halkın tercih ettiği mekanlar haline geldi.

50 YILLIK SU HAZIR
DSİ tarafından Kızılcapınar İçme Suyu projesi kapsamında toplam kapasitesi 1500 metreküp olan depolar yıkılarak yerine 3000 metreküp kapasiteli depo yapılmıştır. Bu depo hem kapasitesinin artırılması hem de teknoloji bakımından scada sistemi ile kontrol edileceğinden oldukça modern bir depodur. İlçemizin 3 bölgesini de besleyecek olan bu depo kapasite olarak gelecek 50 yıl planlanarak yapılmıştır. Ayrıca proje kapsamında ilçenin muhtelif mahallelerinde kapasiteleri 300 metreküp ile 3000 metreküp arasında değişen 7 adet depo yapılmıştır.

KENT MÜZESİ
İlçemizde Kent Müzesi açıldı. İlçenin tarihi ve yöresel eşyaları ile donatılan Kent Müzesini 3,5 yılda 6.500 kişi gezdi.

YENİ KAYMAKAMLIK BİNASI-PAZARYERİ
Kent Meydanı projesine başlayabilmek için Kaymakamlık ve Terminalin taşınması gerekiyor ve bu bağlamda Belediyemiz eski Gelirler Müdürlüğü binası İlçe Kaymakamlığına hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde Kaymakamlığımızın bu binaya taşınması için gerekenleri tamamladık. Kısa süre içinde asansörün ihalesine çıkacağız.
Pazaryerinin yerinde rehabilitasyonu kapsamında daha önce ihtiyaç duyulan WC’ler, Bay-Bayan mescitleri ve bebek bakım odalarının tamamlanmasının ardından 2. Etap çalışmalar da sona geldik. Çatı ve zemin değişimi çalışmaların plan çerçevesinde devam ediyor.

ÇÖPLÜK ALANI
İhalesi yapılan ve proje çalışmalarına başlanan Kırmacı Çöplüğü rehabilitasyonu ile yılların sorununu çözüyoruz. Proje kapsamında çöplük alanı yeşil alana dönüştürülecek.

GÖKME KÖPRÜSÜ
Balı Mahallemiz ve Ereğli-Kandilli yolu güzergahı üzerinde yer alan ve kazalar ile gündeme gelen Gökme Köprüsü, eskisi yıkılarak yeniden yapıldı. Yeni Gökme Köprüsüne trafiğin çift şeritten akması sağlandı.

KÖSEAĞZI YOLU
1 kilometre uzunluğundaki Köseağzı yolunda alt yapı, yol genişletme ve asfalt çalışması yapılarak Köseağzı yolu, Kandilli’ye ulaşımda alternatif değir tercih edilen güzergah haline getirildi. Ereğli-Kandilli yolu 5 kilometre kısaldı.

YOLLARDAKİ OTO KORKULUKLARI
Mahallelerimizde tehlike arz eden yollara, Karayolları standartlarında Oto korkuluk yapılarak yollarımız daha güvenli hale getirildi. 2015 yılında 7.5 km, 2016 yılında ise 4,5 km olmak üzere toplamda 12 kilometre uzunluğunda oto korkuluk montajı yapıldı.

UZUNMEHMET ANITI
İlçemiz Kestaneci Mahallesinde bulunan Uzun Mehmet Anıtını ‘Uzun Mehmet’in adına yakışır bir şekilde yeniledik. Mevcut 300 metrekarelik alan üzerinde bulunan su deposu da yer altına alınarak 1000 metrekareye çıkarılarak yeniden düzenlendi.”
Uysal, sabah kahvaltısı ikramında bulunduğu gazetecilere, belediye binasında öğle yemeği yedirdi.

FOTOĞRAFLAR YÜKLENİYOR




Bu sayfayı yazdır

4.12.2017 16:13:08

Bu haber 2452 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
04.12.2017 19:11:46
engin diyor ki;

daha ne yapılacak 3,5 senede..yapılmayan birşey kaldıysada eski belediye reisine sorun niye yapmamış 18 senedir..






Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 75.750.948

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
412 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri