(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇATUROĞLU’NDAN TEPKİ..!

ANKARA

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, aralarında PKK’nın da bulunduğu terör örgütlerine yönelik ifadelerine getirilen eleştirilere, ‘öküz altında buzağı aranıyor’ diyerek tepki gösterdi.

Çaturoğlu, Plan Bütçe Komisyon’unda, Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü sırada yaptığı konuşmada, “…PKK’yla olan mücadelenin tekrar masaya gelebilmesi için şartlar ortadaydı yani silahların gömülmesi gerekiyordu ama bu hiçbir zaman gerçekleşmedi. Bu gerçekleştiği zaman ben yeniden bu masaya dönülebileceği kanaatindeyim…” söyleminin ön ve arkasındaki sözleri alınmadan gündeme taşındığını iddia etti.

Konunun, ülkenin terör örgütlerinden temizlenmesine yönelik söylemler olduğunu, Sri Lanka ve Kolombiya benzetmesini de bu amaçla yaptığını anlatan Çaturoğlu, sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımında bütçe görüşmelerinde, konuya ilişkin söylediklerini şu şekilde hatırlattı:

“…Şimdi, tabi, burada, terör örgütleriyle mücadele önemli hem içimizde hem dışımızdakilerle. Ülkemizde bir PKK terör örgütü, DEAŞ, DHKP-C ve diğer örgütlerle mücadele var. Bu konuda zaman zaman HDP’li arkadaşlarımız tekrar çözüm masasına dönülmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Ancak, orada tabii şunu ifade etmek lazım: Çözüm masasını deviren, Hükümet tarafı değildi. Çözüm masası, gerek çukur siyaseti gerekse kurtarılmış bölgeler, işte, orada birtakım sivil güçlerin doğuya, güneydoğuya giden, gelenlere kimlik sorması, haraç alması, birtakım yasal olmayan kuruluşlarla sanki Türkiye’den ayrı bir bölgeymiş gibi çaba içerisine girmesi, bu örgütlerle mücadele edilmesi gerçekçiliğini ortaya koymuştur.  Şimdi, burada, bu çözümde 2 tane dünya örneği var. Bunlardan bir tanesi, Sri Lanka’daki Tamil gerillalarıyla verilen mücadeledir. Bir diğeri de Kolombiya’daki FARC güçleriyle yapılan mücadele. Sri Lanka’daki mücadele, örgütün tamamen yok edilmesiyle neticelenmiştir. Diğer taraftaki, Kolombiya’daki mücadele de bu örgütle yapılan anlaşma, Hükûmet ve Silahlı Kuvvetlerle yapılan anlaşma neticesinde masada bitmiştir. Tabi, Güneydoğu’daki olaylar sırasında, özellikle Silahlı Kuvvetlerimizin orada yapmış olduğu fedakarane mücadeleyi takdir etmemek mümkün değil. Sivil güçlere zarar gelmesin diye belki de kendi güçlerinden daha fazla zayiat vererek orada çok büyük can kaybına yol açılmasını önlemiş bulunuyor, bundan dolayı da tabii ki kendileri haklı olarak hem ülkemiz içerisinde hem de uluslararası kuruluşlar nezdinde takdir görmüşlerdir. Burada PKK’yla olan mücadelenin tekrar masaya gelebilmesi için şartlar ortadaydı yani silahların gömülmesi gerekiyordu ama bu hiçbir zaman gerçekleşmedi. Bu gerçekleştiği zaman ben yeniden bu masaya dönülebileceği kanaatindeyim. Ama tabi defalarca söz verildi, bu sözler yerine getirilmedi. Bundan sonra gerek Hükûmet kanadımızın gerekse Silahlı Kuvvetlerimizin bu konuda nasıl bir tavır alacağını şahsen benim kestirmem de mümkün değil ama bir şekilde terörün tamamen -sağcısı, solcusu, FETÖ’sü, PYD’si, PKK’sı, DHKP-C’si ve diğerleri olmak üzere- kökünün kazınmasının gerektiği de ortadadır.”




Bu sayfayı yazdır

26.11.2017 14:30:51

Bu haber 1257 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
28.11.2017 15:48:34
yaşar diyor ki;

"Burada PKK’yla olan mücadelenin tekrar masaya gelebilmesi için şartlar ortadaydı yani silahların gömülmesi gerekiyordu ama bu hiçbir zaman gerçekleşmedi. Bu gerçekleştiği zaman ben yeniden bu masaya dönülebileceği kanaatindeyim " derken sayın vekil kimsenin bilmediği bir mevzumu biliyorda o şekil konuşmuş
27.11.2017 12:08:12
yusuf demir diyor ki;

Teröristle müzakere değil mücadele edilir..
26.11.2017 16:04:07
Tayfun diyor ki;

Bu sözlerin önünüde arkasını da okudum. PKK silahlı ve bölücü ve de dış destekli trör örgütüdür. Bu örgütle ve onun siyasi kollarıyla görüşülmez. Çok eski deneyimler de bunu kanıtlamıştır. Hatta AKP iktidarı bile açılım/saçılım sürecinde terörist ile müzakere edilmemesi gerektiğini tecrübe etmiştir.






Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 75.740.587

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
398 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri