(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HER GELEN YER BULDU!!!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Öğretmenler Günü Gecesi”ne katılım rekoru kırıldı. Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Hotel’de gerçekleştirilen geceye 1500’ün üzerinde katılım oldu.

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “Öğretmenler Günü” dolayısıyla yemekli gece düzenlendi.

Gülüç beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’de, İlçe Kaymakamlığı Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen gecede konuşan Kaymakam Nazım Madenoğlu, ilçede tekli eğitim-öğretime geçileceğine inandığını söyledi.

Madenoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın da bu doğrultuda konuşmasını hatırlatarak, “Eğitim, Devletimizin üzerinde hassasiyetle durduğu konudur. Çocuklarımıza en iyiyi, güzeli, doğruyu öğretmekle mükellef olan öğretmenler, bunu yüreğinizde, ruhunuzda ve kafanızda hissettiğiniz zaman, işte Türkiye’miz geleceği çok güzel bakışlarla bakar” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, göreve seçilmesinin ardından ilçedeki eğitim camiasına belediyenin sağladığı katkı ve desteklerden bahsederek, “öğretmenlerimizin ve okullarımızın sorunlarıyla mümkün olduğu kadar katkı vermeye çalıştık. Özellikle zemin iyileştirme konusunda, okullarımıza katkı sağladık” diye konuştu.

KORKMAZ DUYGULANDIRDI
İlçe Milli Eğitim Maüdürü Numan Korkmaz ise öğretmenleri Mevlana’nın, Yunus’un sevgi bahçelerine, Fatih’in ordularının kuvvet aldığı güce,  Veysel’e, Yahya Kemal’in yete tepeli şehrine benzettiği konuşmasını şöyle sürdürdü
“Bilgisizlikten çorak ve çatlayan topraklara dönen nesilleri başyapıt durumuna getirenler, tükeninceye kadar yanan bir mum gibi etrafını aydınlatanlar, kültürü oluşturarak zekayı , hayali ve duyguyu işleyenler, Mevlana’nın, Yunus’un sevgi bahçelerinden inciler, bestelerden, Veysel’den güller derenler; ne yapsak, nereye baksak insan mimarı siz öğretmenleri görürüz. Öğretmenler özgürlüğün yağmuru, geleceğin alın çizgileridir. Sevgi ve bilginin güneşi, bulutsuz masmavi dünyaya yayılan sıcacık bir bahar kokusudur öğretmen. Büyük düşünceleri, hedefleri ve küçücük yürekleri kıpır kıpır çarpan çalı kuşlarının konduğu duygu bahçelerinde sarraf inceliğinde işleyen, Fatih’in ordularının kuvvet aldığı güç, Yahya Kemal’in yedi tepeli şehrinin Boğaziçi gerdanlığındaki eşsiz mimarıdır öğretmen. Meriç’ten Aras’a, Kızıl Irmak’tan Asi’ye akan, kefensiz bir şehittir öğretmen. Yurdun hiç ölmeyen, sönmeyen ocağıdır. Keban’dan Karakaya’dan, Atatürk’ten Harran’a, Çukurova’ya, Konya’ya fışkıran bir umut efsanesidir. Ulusun bağrından doğan bağımsızlık ateşidir. Dünyanın bütün çiçekleri ve kimseciklerin yetişemediği, gecenin kör karanlığında gönülden gönüle konarak çırpınandır öğretmen. Siz, taze ruhları işleyen ustalarsınız.”

SALONLAR DOLDU
Bu arada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, katılım için 1450 müracaatın olduğu öğrenilen geceye, 1500’ün üzerinde davetlinin geldiği öğrenildi.

Büyük Anadolu Ereğli Otel’in 850 kişi kapasiteli Erdemir Salonu’nun yanı sıra 5 katındaki Zübeyde Salonu ile Restoran salonu da öğretmenlere tahsis edildi. Bu yıl döndüncüsü düzenlenen gece, aynı zamanda rekor katılımı ile de gündeme oturdu.

Okul müdürlerinin, öğretmenlerin, çeşitli eğitim kurumları önetici ve öğretmenlerinin katıldığı gecede yenilen yemeğin ardından öğretmenler çalan müzik eşliğinde eğlendiler.




Bu sayfayı yazdır

25.11.2017 13:31:46

Bu haber 4391 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 75.756.607

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
424 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
187 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1309 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri