(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MEĞER BÜTÇEYE KULLANILIYORMUŞ!

ANKARA
CHP Zonguldak Milletvekili Şerfaettin Turpcu, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıklamasına göre, ithal kömüre getirilen ek mali yükümlülüklerden elde edilen gelirin ‘bütçeye gelir’ olarak kullanıldığını’ iddia etti.
Turpcu, yazılı açıklamasında, farklı isimler altında alınan vergilerin de amacı dışında kullanılmadığını savundu.
TBMM’ye, Bakan Ağbal’ın yanıtlaması üzerine soru önergesi verdiğini hatırlatan Turpcu, şunları kaydetti:
“Sözü edilen ek mali yükümlülükle ne kadar gelir elde edildiği, ek mali yükümlülükle elde edilen para nereye harcandığı sorusuna Bakan Ağbal’dan gelen, ‘…söz konusu gelirle merkezi yönetim kapsamındaki idarelerin ihtiyaçları için kullanılmakta olup, özel olarak herhangi bir gideri karşılamak üzere tahsis edilmemektedir’ yanıtı, ek yükümlülüklerden alınan verginin bütçeye ek gelir olarak kullanıldığını ortaya koydu. Üretim potansiyelinin kullanılmadığı, yerli üretimin yıllar içinde sürekli düşerek 2016’da 900 bin ton üretimle dibe vurduğu ülkemizde ithalatın ise rekor düzeye ulaştığı gerçeğini de gözler önüne serdi. Zengin rezervlerine rağmen 1 milyon ton dahi taşkömürü yapamayan ülkemiz, 42 milyon ton civarında taşkömürü ithal ediyor.”

TTK’YA YOK!
Turpcu, ek gelinrden Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun (TKK) yararlanıp, yararlanamadığı yönündeki sorusuna da, Ağbal’ın, “bahse konu olan ek yükümlülükle ilgili, TTK’nın herhangi bir geliri ve harcaması bulunmamaktadır. Ayrıca TTK'nın Yatırım Programı, Kalkınma Bakanlığı tarafından belirlenmekte olup, yatırım bütçesinden gerçekleştirilenler Hazine Müsteşarlığı tarafından karşılanmaktadır” yanıtının geldiğine dikkat çekti.

KÖMÜRSPOR TALEBİNE ‘SES’ YOK!
Zonguldak’a gelen ithal kömürden, Zonguldak Kömürspor’a destek olunması yönündeki soru/taleplerinin ise Bakan tarafından cevapsız bırakıldığını anlatan Turpcu, şunları kaydetti:
“Farklı isimler altında bir ok vergi alınıyor ama hiç biri amacına uygun kullanılmıyor. Çevre vergileri çevre için harcanmıyor, deprem vergilerini zaten duble yol yapmak için harcadılar. Vergileri amacına uygun alıp uygulamayıp, bütçeye yama için kullanılıyor. Halkın sırtına bindirdikleri vergiler yetmediği için en son soda ve limonataya bile ÖTV getirdiler. Kendilerine kaynak yaratmak için icat etmedikleri vergi kalmadı. Kömür havzasını ithal kömür yakmanın adresi haline getirenler, ithal kömürden vergi alıyorlar ama Zonguldak`a bir kuruş vermiyorlar. İthal kömürden alınan vergiden TTK`ya ve yerli üretimi desteklemek için pay ayırmayıp bu vergiyi başka yerlere harcıyorlar. Hep söyledik sadaka değil hakkımızı istiyoruz, Zonguldak Ankara`ya ödediği vergi kadar yatırım alamıyor, üstüne ithal kömür konusunda ülkenin en mağdur ili olan Zonguldak üzerinden alınan para ise başka yerlere harcanıyor. Zonguldak’ın hakkı Zonguldak`a verilmediği için bugün bu haldeyiz.”




Bu sayfayı yazdır

18.11.2017 20:45:24

Bu haber 1371 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 30 kişi online
Toplam ziyaret : 76.038.884

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri