(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

POLİSİN GAZETECİYE SALDIRISI!!!

ZONGULDAK

Zonguldak’ta, dolandırıcılık olayı sonrasını cep telefonlarıyla görüntülemeye çalışan gazetecilere fiili mukavemette bulunduğu iddia edilen polis memuru R.Ö’nün kınandığı bildirildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Atilla Öksüz, yaptığı basın açıklamasında, şehir merkezinde meydana gelen olayda, Doğan Haber Ajansı Zonguldak muhabirlerinden ve Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cüneyt Özfidan’ın resmi üniformalı polis memurunun (R.Ö) saldırısına uğramasa üzüldüklerini belirtti.

Öksüz, polis ve gazeteci bir çok konuda aynı kaderi paylaştıklarını ve kamu görevi yaptıklarının unutulmaması gerektiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

HİÇ BİR NEDEN SALDIRIYI HAFİFLETMEZ
“Söz konusu saldırıyı yapan polis memuru, olay yerine görevli olarak gelmemekle birlikte dolandırılan vatandaşımızın da damadıdır. Duygusal davranarak Özfidan’ı engelleme amacıyla saldırmış olabileceği de dikkate alınabilir. Ancak hiçbir neden orada görevini yapan ve yine görevli polis memurları tarafından da yakından tanınan Özfidan’a yapılan saldırıyı hafifletmez.  Kaldı ki ‘gazeteciyi tanımadığı’ gerekçesi de hiçbir zaman kabul edilemez. Orada gazetecinin yerinde bir başka kişi de görüntü çekmeye çalışabilirdi. Söz konusu olan saldırıya uğrayanın gazeteci olup olmamasından öte üniformalı bir polis memurunun bu saldırıyı yapacak cesareti bulabilmesidir.

ÖZFİDAN VE DİĞER PLİSLERE TEŞEKKÜR
Olayın hemen ardından orada görevli polis memurlarının sağduyulu yaklaşımı ve Özfidan’a polis memurunun mağdur vatandaşın yakını olduğunu söylemeleri gazeteci arkadaşlara karşı bir husumetlerinin olmadığının, olamayacağının en net göstergesidir. Uzaklaşarak olayın daha fazla gerilmesini engelleyen Özfidan ve Özfidan’ı teselli etmeye çalışan polis memurlarına teşekkür ediyoruz. Bu saldırı sadece bir meslektaşımıza değil, gecesini gündüzünü birbirine katarak, her türlü tehdit ve can pahasına görevlerini yapmaya çalışan tüm Polis memurların, Polis müdürlerine ve şerefle taşıdıkları üniformaya yapılmıştır.

TURANLI’NIN İDDİALARI DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR
Olay sonrası, bugüne kadar basın mensubu arkadaşlarımıza sağladığı kolaylıklarla tanıdığımız İl Emniyet Müdürü Sayın Ahmet Metin Turanlı’nın sarf ettiği belirtilen ve basına yansıyan bazı iddialar ise düşündürücüdür. İki kişi arasından geçen konuşmada her ne nedenle veya kapsamla söylenirse söylensin yazılırsa yazılsın üzücüdür. Böylesi durumlarda kişi ve kurumların duygusal davranmak, aceleci davranmak yerine toplumsal ve kurumsal hassasiyetleri de dikkate alarak gereken yasal ve idari işlemleri yapması beklenir ve istenir. Aksi taktirde, polise ve gazetecilere güven duygusu zarar görür.

KINIYORUZ
İlk ve son olmasını istediğimiz bu saldırıyı şiddetle kınıyor, İl Emniyet Müdürü Sayın Ahmet Metin Turanlı ve Sayın Vali Ahmet Çınar’ın benzer olayların yaşanmaması için gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.”

Karaelmas Gazeteciler Derneği’nden de yapılan yazılı açıklama ile üzüntü duyulan olayın kınandığı bildirildi.

Hakimiyet Yayın Grubu olarak, her ne şekilde ve durumda olursa olsun, meslektaşımız Özfidan7a yapılan saldırıyı kınıyor, yetkililerin konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini temenni ediyoruz.




Bu sayfayı yazdır

18.11.2017 19:44:05

Bu haber 2415 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.027.639

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
418 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri