(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AYNI GÜÇ VE EKİPLE...

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Organ Seçimlerinde grup liderlerinden işadamı Arslan Keleş, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem’i ziyaret etti.
Keleş, ziyarette yaptığı konuşmada. Ülke genelinde olduğu gibi Ereğli’de de Oda seçimlerinin ertelenmesinin, çalışmalarını aksatmadığını söyledi.
Keleş, yola birlikte çıktıkları arkadaşlarıyla uyum içinde ve sistemli şekilde çalışmaya devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Daha önceden yola birlikte çıktığımız arkadaşlarımızla aynı kararlılıkta çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sonuçta sadece seçimin tarihi ertelendi ama yapmak istediklerimizi, düşündüklerimizi hayata geçirmek için ertelenen bir şey yok. Bugün düne göre değişen tek bir şey var, o da Ereğli’nin gün geçtikçe kan kaybettiğidir. Bu konuyla ilgili olarak hem Ereğli’nin hem Zonguldak’ın bir takım acil ekonomik tedbirlere ihtiyacı var. Çünkü, bölgedeki şaratlar istihdam sağlayanlar ve ticaret erbapları için her geçen gün daha da zorlaşıyor.”

DÜZCE’Yİ ÖRNEK VERDİ
Düzce’nin, Tevikli İller kapsamında olmasının sağladığı avantajın, Akçakoca İlçesine Demir-Çelik Organize Sanayi Bölgesi ilan edilmesiyle daha da belirginleytiğinden bahseden Keleş, şunları kaydetti:
“Milletvekillerimiz ile birlikte acilen Zonguldak’ı teşvik kapsamında avantajlı olabilecek konuma almak gerekiyor. Bizim, burada en az 10 yıllık bir süre için Zonguldak’ı 5’inci teşvik bölgesi kapsamında almamız gerekiyor. Bu olmuyorsa da sektörel teşvik ile hem buradaki demir çelik endüstrisinin desteklenmesi hem Zonguldak’taki kömür sanayinin desteklenmesi için çalışmalar yapmak gerekiyor. Şöyle bir dezavantajımız var Zonguldak ili emeklisi çalışanından fazla olan bir yer, dolayısıyla bu bize ciddi anlamda dezavantaj yaratıyor. Çünkü ekonomik anlamda Ankara’dan baktığımız zaman burası geliri yüksek İller arasında gözüküyor. Yatırıma ve istihdama muhtaç iller arasında gözükmüyor. Ama biz burada yaşayanlar olarak biliyoruz ki durum bunun tam tersi. Bunu artık gündeme getirmemiz gerekiyor. Bu konu sadece tek bir siyasi partinin temsilcisinin işi değil bu iktidarı ile muhalefeti ile seçilmiş beş milletvekili ile Zonguldak’ın meselesi. Artık yüksek sese bunu konuşmamız gerekiyor.”

BU İŞ MEMLEKET MEMESELİ!
Keleş, kavgadan uzak bir anlayışla görev yapacaklarını ifade ettiği konuşmasını şöylesürdürdü:
“Kısır çekişmelerle yada kişilerle kavganın içerisinde olmayacağız. Dünde değildik, bugün de böyle bir durumun içerisinde olmayacağız. Ereğlimiz için neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Biliyorsunuz bir fakülte meselesi vardı. İki yıl önce Fakülte Kampüsü projesinin olacağını haberini alınca çok sevinmiştik ama kayda değer bir gelişme yok orası aynı şekilde duruyor. Daha önce verilen Metalürji Fakültesi için verilen sözler vardı, bu işin takipçisi yok. Bu işlerin artık bir an önce takip edilerek çözüme kavuşmasını arzu ediyoruz. Bunlar için de biz elimizi taşın altına sokmaya hazırız.
Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, bu işin memleket meselesi olduğu noktasında birlikte çalışacağız. Amacımız bir an önce hak ettiği istihdamı sağlayabilecek yatırımları çekmek için bir çalışma platformu kurmak.”

ERDEM’DEN BEKLENEN TEMENNİ!
Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem ise konuşmasına, rahatsızlığı nedeniyle tedavisi süren Ereğli ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker’e ‘geçmiş olsun’ dilekleri ile başladı.
Keleş ve ekibine çıkmış oldukları yolda başarılar dileyen Erdem, TSO yönetimine girmeyeceğini bir kez daha hatırlattı ve ancak bir büyük olarak ihtiyaç duyulduğunda fikren yardımcı olabileceğini sözlerine ekledi.
Keleş’in kalabalık grup ile gerçekleştirdiği ziyarette, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.




Bu sayfayı yazdır

17.11.2017 21:39:08

Bu haber 1617 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 76.041.893

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri