(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEMİRTAŞ AÇIKLAMIŞTI!

ANKARA

‘Torba Yasa’ kapsamında yer alan maden ocaklarının satışına ilişkin maddede yapılan değişikliğin TBMM’deki oylamada yeni şekliyle geçtiği bildirildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası’ndan (GMİS) yapılan yazılı açıklamaya göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 58. Madde olarak görüşülen ve TBMM Genel Kurulu’na 51. Madde olarak gönderilen Maden Kanunu’nda değişiklik öngören  kanun maddesi, ek yapılarak TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Buna göre, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun (TTK) doğrudan işlettiği sahalar ihale edilemeyecek?

Meclis’teki oylamayı Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ve GMİS yöneticileri de TBMM’de takip etti.

Görüşmelerin ardından ise sendika başkan ve yöneticileri AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular

DEMİRTAŞ AÇIKLAMIŞTI!
Hükümetin ‘geri adım’ olarak nitelendirilen tasarıdaki değişikliğinin, aslında TTK uhdesindeki dödevanslı sahaların satının önünü kapatmadığını ise CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, açıklamıştı.

Demirtaş, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, konuyla ilgili şunları kaydetmişti:

‘Bu değişiklik ile TTK’nın ruhsatları tamamen değil kısmen kurtarılmış oldu. Şu anda TTK’nın rödovanslı sahalarında özelleştirmenin önü açıldı. Örneğin Hattat Holding’in elindeki rödevanslı sahaları özelleştirilebilecek. Bunun elbette ki Zonguldak’a zararı var. TTK bu şekilde hızla kapanmaya doğru gidiyor.  Eren holding ve Hattat Holdingin isteği doğrultusunda bu düzenleme yapılmış oldu. Şimdi Hükümet ve Enerji Bakanlığı’nın samimiyetini göreceğiz. Eğer gerçekten TTK’nın özelleştirilmesi istenmiyorsa, işçi açıkları derhal giderilmeli ve TTK’ya işçi alımı yapılmalıdır.”

DEMİRCİ NE DEDİ?
Öte yandan, GMİS Başkanlar Kurulu Toplantısı ardından yazılı açıklama yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları ve değişikliğin yapılmasına destek verenlere teşekkür ederek, şunları kaydetti:

“Yaşanan bu süreçte başından sonuna kadar yanımızda olan Zonguldak’taki sivil toplum örgütlerine, basın-yayın kuruluşlarına, siyasi partilere, katkı veren milletvekillerimize, meslek odalarına, işçi-memur sendikalarına, belediye başkanlarına, muhtarlara, Zonguldak halkına ve maden işçisi kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu süreçte her zaman yanımızda olan ve sorunun çözüme kavuşmasında katkı veren TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay’a, AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Mustafa Elitaş’a ve Hükümet yetkililerine teşekkür ediyoruz.

Zonguldak ve Türkiye gündemindeki bu sorunun kesin çözümü için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.Türkiye’nin taşkömürüne ve özellikle koklaşabilir özelliğiyle demir-çelik sektörünün güvencesi olan ve sadece Zonguldak Maden Havzası’nda bulunan taşkömürüne ihtiyacı var. Havzada 1.5 milyar ton rezerv var. Sadece bu bölgede, dünyanın bu en zor işini yapmak isteyen on binlerce işsiz var. Kurulu kapasitesi 5 milyon ton olan ama işçi açıkları nedeniyle üretemeyen ancak üretmeye hazır Türkiye Taşkömürü Kurumu var. Yılda 6 milyon ton koklaşabilir, 30 milyon ton yüksek kalorili taşkömürüne ihtiyaç var. Ve 15-20 yıldır bu açığın özel sektör tarafından kapatılamadığı görüldü. Özel sektörün ölümlü iş kazalarını artırdığı görüldü. Evet, bu gerçeklerin muhalefet partileri tarafından görüldüğü de ortaya çıktı.

Şimdi hep birlikte bu gerçekleri iktidar partisine anlatmaya devam edeceğiz.”




Bu sayfayı yazdır

15.11.2017 18:02:45

Bu haber 1288 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.089.682

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
199 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
543 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1463 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri