(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MERCEK ALTINDA ..!

ANKARA

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Özer, “Sınav Sonuçlarını İzleme ve Değerlendirme Birimi” (SSİDB) kurduklarını bildirdi.

Özer, yaptığı açıklamada, ÖSYM tarafından son 10 yılda yapılan tüm sınavların SSİDB’de masaya yatırılacağını belirtti.

Her bir sınav için tüm sınav merkezlerine yönelik derinlemesine olağan dışılık analizi yapılacağını anlatan Özer, şunları kaydetti:

“Aynı zamanda biyometrik analiz yaparak bir adayın yerine başka birinin sınava girip girmediğini tespit edebileceğiz. Söz konusu birim, ihbarları değerlendireceği gibi her bir adaya yönelik kapsamlı analizler yaparak olağan dışı bulguları tespit edecek. Birimde, her bir adayın girmiş olduğu aynı tip sınavlarda sınav sonuçları değerlendirilecek ve olağan dışı bir bulguya rastlanması halinde adayların eşdeğer sınava çağrılması için gerekli süreç de yönetilecek.”

Özer, oluşturulan birimin, halen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmalara konu sınavları analiz etmeye başladığını hatırlatarak, “Bu analizler Kasım sonunda bitirilecek. Sonra soruşturma olup olmadığına bakmaksızın son 10 yılın tüm sınavlarının olağan dışılık raporlarını hazırlayacağız. Olağan dışı bir durum tespit edilmesi durumunda suç duyurularında bulunacağız" dedi.

Komisyon çalışmaları sonucunda ‘joker aday’ olarak isimlendirilen başkaların yerine sınava giren 34 kişiyi tespit ettiklerini vurgulayan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, 43 adayın sınav sonuçlarını iptal ettiklerini, 77 kişi ile ilgili de suç duyurusunda bulunduklarını, Eşdeğer sınava katılan 6 adaydan 3'ünün sınavı geçersiz sayıldığını, sınav güvenliğine yönelik çalışmaların da devam ettiğini sözlerine ekledi.




Bu sayfayı yazdır

13.11.2017 12:41:41

Bu haber 1353 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 75.750.921

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
412 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri