(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZARAR ÖNE SÜRÜLÜYOR AMA ..!

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Hükümetin Türkiye Taş kömürü kurumu (TTK) ile ilgili uygulamalarını, “bir göz boyama ve ‘ölümü gösterip sıtmaya razı etme’ durumuyla karşı karşıyayız” şeklinde yorumladı.

Turpcu, TBMM’de Torba Yasa ile ilgili görüşme sırasında yaptığı konuşmada, Zonguldak’taki madenci tepkileri sonrasında Hükümetin, durumu gizlemeye çalışarak, “özelleştirme kelimesi yerine”, “ihale etme yetkisi” adı altında kanun metninin TBMM’den geçirmeye çalıştığını ileri sürdü.

ÖLÜMÜ GÖSTERİP, SITMAYA RAZI ETME!

Bu şekilde ‘Havza Madenciliği Kavramı’nın bitirileceğini savunan Turpcu, şunları kaydetti:

“Madencilerimizin yaptığı eylem sonrası söylenen, ilgili maddede değişiklik yapılarak ‘TTK’nın devlet eliyle işletilen sahaları hariç tutulacak’ ibaresinin eklenmesi, sorunu çözmez! Bu maddenin tamamen tasarıdan çıkarılması gerekiyor. Çünkü bu şekilde Havza Madenciliği kavramı bitirilecektir. Yani, bir göz boyama ve ‘ölümü gösterip sıtmaya razı etme’ durumuyla karşı karşıyayız.

ARKASINDA BAŞKA PLANLAR VAR

Hükümetin yaptığı özelleştirme hamlesi arkasında başka planları da barındırmaktadır. Özelleştirme adı altında her müessese bir holdinge termik santral yapma hakkıyla verilecektir. Sonrada zarar ediyoruz diyerek ithal kömürlü termik santralarla yöneleceklerdir. Zaten Zonguldak’ta fazlasıyla ithal kömürle çalışan çevreyi mahveden termik santrallar var.

REÇETE BELLİDİR

Biz Zonguldak için, iş, aş, gelecek istiyoruz, hükümet ise elimizdeki avucumuzdaki son kalan parçamızı da almak için çabalıyor. Reçete bellidir; TTK`nın işçi açığı acilen giderilerek, yatırım yapılarak yeniden ayağa kaldırılması zorunludur.

ZARAR ÖNE SÜRÜLÜYOR AMA ..!

TTK’dan bahsedilirken sürekli zarar öne sürülüyor! Hasta garantili hastanelerin, yolcu garantili havaalanlarının, araç garantili köprülere verdiğiniz garantilerin, paraların akıtıldığı rantçılar hariç herkesin zarar hanesine yazıldığını hatırlatmak isterim.  Biz TTK’yı sadece Zonguldak için değil, stratejik değeri olan taş kömürü için, Türkiye için savunuyoruz.

Madencinin onurunu, geleceğini koruma mücadelesinde, elinizi vicdanınıza koyarak bu konuyu yeniden değerlendirmenizi talep ediyorum.”




Bu sayfayı yazdır

8.11.2017 11:51:31

Bu haber 1247 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.095.548

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
213 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
547 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1469 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri