(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EVLENMEK İSTİYORDU!!!

ÇAYCUMA/Karapınar

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde terörisitlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın (28) acı haberi, Zonguldak’ın Çaycuma İlçesine bağlı Karapınar beldesindeki baba ocağına ulaştı.
Aynı zamanda demirci ustası olan baba Sezgin Kurak, tedavi amaçlı gittiği Bartın Devlet Hastanesinde, Şehit Kurak’ın asker arkadaşının telefonla araması üzerine oğlunun şehit olduğunu öğrendi.
Daha sonra Karapınar’a dönen Şehit babası Kurak’ı, ikamet ettiği Merkez Cumhuriyet Caddesindeki evlerinde Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen ziyaret ettiler.
Eve asılı dev Türk bayrağına sarılarak ağlayan acılı babayı, Kaymakam keçeli teksi etmeye çalıştı.
Acı haberi oğlunun asker arkadaşından aldığını anlatan Baba Kurak, "Arkadaşı telefon etti. 'Nesi oluyorsun?' dedi. 'Babası oluyorum' dedim. 'Kardeşimizi şehit verdik' dedi. İnanamadım, 'Ne diyorsun sen?' dedim. 7-8 tane şehit varmış orada. Yazık günah değil mi? Allah belalarını versin. Kökleri kazınsın" diyerek ağladı.
Bu sırada, aldığı acı haber sonrası sinir krizi geçiren Şehit Annesi Bahriye Kurak ise ambulansla Çaycuma devlet Hastanesine kaldırıldı.

ARKADAŞI ANLATTI; EVLENECEKTİ!
Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın arkadaşı Uğur Kara, uzman çavuş olmak için müracaatları birlikte yaptıklarını anlatarak, şunları kaydetti:
“Evrakları da beraber hazırlamıştık. Arkadaşım İstanbul Tuzla'ya gitti, ben Amasya'da eğitim aldım. O doğuda ben ise Tekirdağ da göreve başladık. İzinlere geldiğinde görüşürdük. En son sevgilisi olduğunu söyledi. Evlenecekti, hayalleri vardı. Ev almak istiyordu. Buralarda uzman çavuş olmadan önce düğünlerde keman ve saz çalardı. En son düğün için izin alacağını söylemişti ama nasip olmadı. Şehit olduğuna inanamadım. Kardeşi de uzman çavuşluğu tercih yapmak istedi ama babası izin vermedi. 'Biri olursa biri olmasın' dedi.”

TAZİYE MESAJI YAYINLADI
Diğer yandan, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Şemdinli’de şehit olan 2’si korucu 6’sı asker olmak üzere 8 şehidimiz için taziye mesajı yayınladı.

Turpcu, mesajında şunları kaydetti:
“Bugüne yüreklerimizi yakan çok acı bir haberle başladık. Şemdinli’de teröristlerle çıkan çatışmada ne yazık ki 6 askerimizi ve 2 güvenlik korucumuzu şehit verdik. Şehitlerimizin ateşi Türkiye’nin dört bir yanına düştüğü gibi Zonguldak’a da düştü. Çaycuma’nın Karapınar Beldesi’nden 28 yaşındaki Uzman Çavuş Gökhan Kurak’ın da şehit olduğu haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet başta ailelerimiz olmak üzere milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Ülkece ve Zonguldak olarak ne yazık ki çok acı yaşadık, çok şehit verdik, bu son olsun dedikçe ne yazık ki yeni şehitler verdik. Gencecik evlatlarımızı toprağa vermenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu hain saldırıyı, terörü ve terörü besleyenleri bir kez daha lanetliyorum.” ​




Bu sayfayı yazdır

2.11.2017 14:39:07

Bu haber 4669 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.036.353

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri