(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ANAYASA MAHKEMESİ’NDEN…

EREĞLİ

AK Parti Hükümeti tarafından gündeme getirilen ve TBMM’de oylanarak yürürlüğü giren "Müftülüklere Resmi Nikah Kıyma Yetkisi verilmesine ilişkin" maddesinin, Anayasanın bazı maddelerine aykırı olduğu bildirildi.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Şenay İşeri, ilgili maddenin iptaline yönelik Anayasa Mahkemesi’ne yapacakları itiraz dolayısıyla başlattıkları imza kampanyası sırasında yaptığı açıklamada, ilgili maddenin, Anayasa’nın ‘laiklik’ ve ‘eşitlik’ ilkelerine aykırı olduğunu savundu.

İşeri, Müftülük makamının, Diyanet İşleri başkanlığına bağlı din işleri ile yetkili ve görevli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Nikah bir dünya işidir. 1926 Medeni Yasamız, kadın-erkek eşitliğini gözeterek ve toplumumuzda en çok kadınların ezildiğini dikkate alarak elvlilik birliğinde tam eşitiği sağlaması amacı ile düzenlenmiştir. Resmi nikah, evlilik birliği içinde evliliğe verilen emeği v birliğin ürünü olan çocukların haklarını korur. Bu yasanın geçmesi halinde; kadınların hakları korunmayacak, toplumsal barış bozulacaktır. Bu kaygılarla, Anayasa Mahkemesi’ni; laik hukuku ve hukukun güvence altına aldığı kadın ve kız çocuklarının haklarını korumaya, bu düzenlemeyi iptal etmeye davet ediyoruz.”

İşeri’nin açıklaması sırasında CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı ile bazı yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

19.10.2017 17:09:59

Bu haber 1749 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
21.10.2017 21:17:56
kışla sakini diyor ki;

sertan ocakçı işiniz gücünüz suni gündem başkada bişey bildiğiniz yok.müftü kıysa ne olur belediye kıysa ne olur..müftü memur değilmi..müftünün kıydığı nikah resmi nikah olmuyormu.evlenenlerin yüzde 99 u zaten resmi nikahtan önce dini nikah yaptırmıyormu..avrupada kiliselerde insanların nikahlarını hristiyan din adamları kılmıyormu..onu bunu geçin siz elmatepede hergün kaza hergün ağır yaralı ölü insanlar nasıl rahat uyuyorsunuz chp olarak merak ediyorum.karayolu yapsın diye orda insanlar kaza geçirmeye devammı etsin..bir oyum vardı size onuda artık ölsem chp ye vermem.bekle karayolları yapsın.mecliste niye ret verdiniz kardeşim açıkla ? belediye yapsaydı yer yerindenmi oynardı suçmu olurdu ne olurdu






Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 75.757.190

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
425 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
187 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1309 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri