(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU HAFTA “GÜVENLİ”!

ZONGULDAK

Zonguldak’ta, 16-20 Ekim tarihleri arasında, “Ürün Güvenliği Haftası” kutlamaları yapılacağı bildirildi.
Zonguldak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Ürün Güvenliği Haftası”ndaki amacın; güvenli ürünlerin kullanılması, bu ürünlerin tercih edilmesi ve güvensiz ürünler konusunda farkındalığa sahip olunması için hem piyasaya arz edilen ürünleri kullanan vatandaşların hem de üreticilere daha yakından bilgilendirmek olduğu belirtildi.
Haftanın, ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanacağı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Vatandaşlarımızın günlük hayatta kullanmış olduğu asansörlerden elektrikli ev aletlerine, gaz yakan cihazlardan otomotiv aksam ve parçalarına kadar ürünler ile profesyonel maksatla sanayi üretiminde kullanılan makine, sınai gaz tüpleri gibi birçok ürünün piyasadaki denetimi Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir.
Piyasa Gözetim ve Denetimi (PGD) faaliyetleri kısaca piyasaya arz edilen bir 'ürünün gerekli güvenlik kriterlerine ve teknik düzenlemelere uygun olarak üretilip üretilmediğinin denetlenmesi anlamına gelmektedir. Bakanlığımız bu denetimleri temel olarak bilimsel kriterlere dayanan bir risk analizi sonrasında tespit edilen yüksek riskli ürünler üzerinde gerçekleştirmektedir. Ancak bununla birlikte vatandaşlarımızdan gelen ihbar ve şikayetler ile basına yansıyan kaza ve yaralanma haberleri de denetimin başlatılması için kullanılmakta ve Bakanlık olarak ülkemizin 81 ilindeki il müdürlüklerimiz ve denetçilerimiz ile can ve mal güvenliği için bu denetimler yürütülmektedir.
PGD ile bir taraftan tüketicilerin güvenliği sağlanırken, diğer taraftan iktisadi aktörler haksız rekabete karşı korunmaktadır. Bu nedenle ürün güvenliği ve PGD faaliyetleri doğrudan cezalandırmayı hedef almak yerine üreticilerimizi bilinçlendirerek güvenli bir piyasa oluşturmayı ve güvenli bir piyasa ortamında vatandaşlarımızı yüksek standartlı ürünlerle buluşturmayı hedeflemektedir.
Yine de Bakanlığımızın yapıcı yaklaşımına rağmen piyasaya teknik düzenlemesine uygun olmayan ve/veya güvensiz ürün arz edenler hakkında gerekli idari yaptırımlar uygulanmakta, insan sağlığı, can ve mal güvenliği için tehdit oluşturan üreticiler açısından caydırıcı olmaya çalışılmaktadır.
Bu çerçevede; şikayet sahiplerinin bilgileri gizli tutulmakla birlikte, vatandaşlarımız günlük hayatta karşılarına çıkan ürün güvenliğine ilişkin herhangi bir hususta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı internet sayfasında yer alan ihbar/şikayet formunu veya ALO 130 Şikayet Hattını kullanarak ya da doğrudan İl Müdürlüğümüze dilekçe ile başvurarak bizlere ulaşabilirler.”




Bu sayfayı yazdır

15.10.2017 13:01:44

Bu haber 1276 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 75.742.818

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
400 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri