(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

‘FİKRİ KAPAN’LA BURADA KONUŞALIM’ DA KONUŞTU

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Gazeteci Fikri Kapan’ın 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de hazırladığı ‘Fikri Kapan’la Burada konuşalım’ programında konuştu.
Uysal, canlı yayınlanan belediye icraatları içinde gösterilen Kent Meydanı’na “cami yapılacak mı?” sorusuna yanıt verdi. Yatırımları anlattı, ilçeye neler yapıldığını hatırlattı. Uysal, ileriye dönük hedeflerini ise Ereğli FM stüdyosundan aktardı.

                      UYSAL’DAN ‘SATIR BAŞLARI' İLE      

“ ”

Şehirle meydanları ile anılır. Kent Meydanı vizyon projelerindendir. Ereğlimiz de bu alan merkez olduğu için 650 araçlık otopark alanı düşünmüştük.
*Daha sonra 1200 metre kare alanlı camiyi, projeye dahil etmişti. Caminin tam yeri ise terminal bölgesindeki yazıhanelerin olduğu alana yapılacaktı. O meydandan deniz manzarası daha net ortaya çıkacaktı.

********

*Cami konusunda kredi borçlanmasını Meclis’e sunduk, kabul edilmedi.

(katılmayan meclis üyeler soruldu)

*Her halde İlçe başkanımız ve daha büyüklerimizin bu durumu gelmeyen üyelere sorması lazım.

*Sakin Dere konusunda da benzer durum yaşanmıştı. Ama oraya söz verdim, o bölgede çalışmaması yürüteceğiz…

********

(Havuz)

*‘Havuza Olimpik olsa evet diyecektik diyeceklerdi. Ama öyle olsaydı yine hayır diyeceklerdi. Çünkü havuz olimpik olsaydı o zaman burası bakanlığa devrileceği için “niye bakanlık yapmıyor’ diyeceklerdi.

*Ayrıca yarım olimpik olsaydı yine Ereğli’de yarışlar olacaktı. Söylenenler bana kulp gibi geliyor.

(Göztepe köprüsü)

*Köprü ömrünü doldurdu demiştik. Onun ayaklarından kurtulmamız gerekti. Göztepe mevkisininde güzel gözükmesi için proje çizdirdi. Bu seferde, “o köprüyü Erdemir yaptırsın” dediler. 4 ayrı projeye de hayır dediler. Elmatepe’ye yıllardır üst geçit beklentide vardı.

(Niye diye soruldu)

*Mazeretler buluyorlar. Mesela Elmatepe’ye yapılacak üstgeçit için neden altgeçit yapılmıyor diyorlar. Bu yıllar niye boş geçsin. Zaman servet gibidir. Ereğli’nin önünü kapatıyorlar.

*Anlamadığım şey, başarısız geçen günler için şunu sormak istiyorum: Ne kazanacaksınız? Önemli olan şehrin gelişmesidir. 

(Gelmeyen, parti içindeki isimler soruldu)

*Bunlar burada konuşulacak şeyler değil. Bunlar partimizde konuşulacak şeylerdir. Hele hele karşımda cevap hakkı olmayan kişiler olduğu için…

(Kent Meydanı soruldu)

*Kent meydanına kesinlikle başlayacağız. Meclis’ten sonra arkadaşlarımızla yeniden toplantı yaptık. Biz yolumuzdan dönmüş değiliz. Bu konuda asla ümitsizliğe kapılmasınlar. Çünkü para bulunur.

*******

(Devlet hizmetleri soruldu)

*Vekillerimizle görüşüyoruz.

*Gülüç’ten başlayan karayolu sorunu! Neyren yolu! Karayollarının müttehidini çağırdık ve çalışmaların hızla bitirilmesini isterdik. Şu an cepler açılıyor.

*Kabasakal Deresi ıslah ediliyor.

*İlerleyen günlerde memba kalitesinde su içecek. Devlet’e maliyeti yaklaşık 38 milyon lira…

*Enerji Bakanlığımız ise yaklaşık 8 milyon lira yatırım yaptı. Bunlar Devlet elidir.

*Şehit Ömer Halis Demir Bulvarı ise bitirildi. Bunlar Devlet yatırımları değil mi?

*Bunları anlatıyor, sokaktaki gezen vatandaşımız bu çalışmaları görüyor. Sadece benim anlatmam yetmiyor. Eğer algıyı, yalanı, iftirayı yıkabilmemiz için bunları 100 sefer anlatmamız lazım. Onlar bir kere anlatıyorsa biz defalarca anlatmamız lazım.

*Bazı güzel şeyler çok konuşulmaz. Negatif konuşmak, bizim bu bölgede içimize işlemiş sanırım.

************

*Terminaldeki arkadaşlara yeniden konuşacağız. Bu ayın sonunda diye umuyoruz… Belirlenen taksi durakları, ay sonunda taşınacaklar.

(Köksal Toptan’ın kitabına ilişkin sözler Soruldu…)

*Köksal Toptan’ın kitabı bana geldiğinde okudum. Bir siyasetçinin çıkarttığı ilk kitaptı. 40 yıldır siyasetin içindedir.

*Bana gönderdiklerinde çok hızla okudum. Bu kitap benim için ders niteliğindeydi aynı zamandı.

*Hangi söz anlaşılmadı bilmiyorum ama bu olumsuz anlaşılmasın. (Askaros Deresinin yan tarafı derindir. Bu gün böyle gidelim yarın Allah kerimdir demişti. ‘kitaptan alıntıydı’)

*Zonguldak’ta ‘olmaz, yapılamaz’ diye refleks oluştu. Bunu yıkmak istiyoruz. O kitapta Filyos projesi de vardı. Bunun içinde ‘olmaz’ denilmişti. Ama şimdi o proje, Zonguldak’ta işsizliği bitirecek mega bir projeydi




Bu sayfayı yazdır

11.10.2017 13:58:52

Bu haber 1500 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
12.10.2017 18:00:21
Vatandaş diyor ki;

*Kabasakal Deresi ıslah ediliyor. (2012 senesinde DSİ ihale etti) *İlerleyen günlerde memba kalitesinde su içecek. Devlet’e maliyeti yaklaşık 38 milyon lira (2013 senesinde DSİ ihale etti) *Gülüç’ten başlayan karayolu sorunu! Neyren yolu! (2012 yılında Karayolları hale etti) Yani sayın Başkan Devletten kendi döneminde bir kuruş yatırım alamamıştır. Belediyeden alınan vergiler halkın parasıdır. harcanacak yer var elbette. ama herkes kendi sorumluluk alanı içinde. Devlete yaptıracağına sen Devlete yapıyorsun
11.10.2017 20:42:39
ESEN diyor ki;

sayın uysal yada birdaki seçimde belediye başkanı adayı olanlar yada adayı olacaklara önerimdir.meclis listenize kesinlikle ama kesinlikle inşaatçı müteahhit falan almayın..kim haklı kim haksız onu ben bilmem Allah bilir..doktor,mimar,mühendis,akademisyen kişileri alın listenize..




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.806

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
552 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri