(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MECLİSTE SON DURUM

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantıları, 5. Oturumda tamamlandı.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Nikah Salonu’nda, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığında toplanan Meclis’te gündemde yer alan;içinde camide bulunan Kent Meydanı projesi, Elmatepe Mahallesine üstgeçit, Kışla Mahallesi’ne yarı olimpik yüzme havuzu projesi ve Göztepe Köprüsü’nün yenilenmesi projesine ilişkin Meclis’e sunulan Bütçe Komisyonu raporlarını ayrı ayrı okundu.

Gündem maddeleri, ad okutulmak suretiyle onaya sunuldu. AAK parti’den Yusuf Kalay, İhsan Yazıcıoğlu,  ve Osman Yavuz’un mazeretli olarak katılmadıkları toplantıda, 4 gündem maddesine de, iktidar gurundan 16 kabul muhalefetten ise 13 ret oyu çıktı. Borçlanmayı içeren maddelerin tamamı oy çokluğu ile kabul görmesine karşın,  nitelikli çoğunluk olan 17 oy rakamına ulaşılmadığı için Meclis’ten geçmedi.

Maddelere ilişkin komisyon raporları okunması sırası ve maddelerin oylanması sonrasında AK Parti ve CHP’li gurup üyeleri arasında tartışmalar, bazen ise sataşmalar yaşandı. Toplantı sonunda, toplantıyı izlemek için katılan bazı muhtarlar, ret oyu kullanan bazı CHP’li üyelere tepki göstererek, “her şeye ret diyorsunuz” diyerek sitem etti. 

YAPILMAYACAĞI ANLAMINA GELMİYOR
Uysal, maddelere ilişkin konuşmalarında ise şunları söyledi:
"Kent Meydanı, cami ve otopark projesini yapacağız. Meclisin borçlanma yetkisi vermemesi bunun yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Atımızı alan yolumuzu da almadı ya kardeşim. Biz bu yolda devam edeceğiz. Atımı almış olabilirsiniz önemli değil ama biz bu yolda devam edeceğiz. Biz çözüm olarak bunu şehrimizde olması gerektiğini ve buralara Türk topraklarına, 'bu bölgede Müslümanlar yaşamıştır' diye bir mimari ile birlikte ortaya koyup yapmamız lazım. Ereğli'ye çivi çakılmasını istemiyorsunuz. Bu memleketi inançlı ve imanlı insanlar kurtaracak böyle 'hayır' diyenler değil. Caminin üç boyutlu ve oradaki mimari çizimlerini gösterdik. Soruyorum, daha da soracağım. Daha önce siz ‘buraya bir belediye binası yapalım hatta arada bir köprü olsun kaymakamlık binasını da buraya yapalım’ dediniz. Biz, sizin gibi oraya deniz manzarasını da yok edecek, iki tane devasa kütleyi oturtmadık. Biz, halkın kullanabileceği, şehre giden vatandaşın o parktan faydalanacağı bir otopark kuruyoruz.
Orada 14 dönüm arazi var, 14 dönüm arazinin bin 200 metre karesini cami tabanı oturuyor. Projeyi bütün basın mensupları, vatandaşımız inceleyebilir. Kullanımı ile birlikte bin 800 metre kare. Kent meydanı 25 bin metre karelik bir alanı kaplıyor.

ATIMIZI ALAN YOLUMUZU DA ALMADI YA..!
Meclisin borçlanma yetkisi vermemesi bunun yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Yani atımızı alan yolumuzu da almadı ya kardeşim. Biz bu yolda devam edeceğiz. Atımı almış olabilirsiniz önemli değil ama biz bu yolda devam edeceğiz. Bunu herkes bilsin. Karadeniz Ereğli'nin merkezde nasıl ne şartlarda nasıl özellikle cenazeler başta olmak üzere cuma namazları ve dini bayramlardaki namazlarımızın nasıl kılındığını nerede ne şartlarda kılındığını bütün vatandaşımız biliyor.”

PROJESİN SAHİP ÇIKMADI!
Bu arada, AK Partili Belediye Meclis Üyelerinden Yusuf Kalay'ın, Sakindere çalışmalarına ilişkin bütçe görüşmelerinde olduğu gibi bugünkü oturuma da katılmayışı dikkat çekti.

Geçen Meclis'te 'sınavını' bahane eden Kalay'ın, bugün yapılan gündem maddeleri arasında, 2014 yerel seçimlerinde Uysal'ın projeleri arasında yer alan ve kendisinin de birinci derecede ilgisi olduğu Kent Meydanı projesinin bulunmasına rağmen Meclis'te yer almayışı, parti kanadında tepkilere neden oldu.




Bu sayfayı yazdır

10.10.2017 14:35:19

Bu haber 1829 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
12.10.2017 21:45:14
ASIM CAKIR diyor ki;

MECLISI KUTLARIM,HAYALLERLE UGRASAN BASKAN EFENDI'YE KARSI CIKMISLAR.EREGLIDE NAMAZ KILMAK ISTEYENLERE OKADARCOK BOS CAMI MEVCUT.SEHRIN OKUL VE ANA OKULU IHTIYACI VAR BASKAN EFENDI EGITIME KATKIDA BULUN.NASILSA BLD DE SON GUNLERINI BARI BOYLE GECIR.SENI KENDI PARTININ YANDASLARI BILE DESTEKLEMIYORSA BU DUSUNULMESI GEREKEN BIR DURUM SENDE DUSUNURSUN HER HALDE
11.10.2017 08:36:43
Eregli diyor ki;

Başkanım Yazıcıoglu neden toplandıya gelmedı çık açıkla Ereglı bılsın
10.10.2017 18:42:15
baran diyor ki;

alnı bir kez secdeye gitmeyenler başımıza din alimi kesildi faiz tartışması yapıyor.alimlik yapanlar sbd festivallerinde su gibi akıtılan alkol konusunda niye yorum yapmamışlar merak ettim doğrusu.. ? camiyi anladık üst geçide niye karşı çıkarsın be mübarek..orda kaç tane insanımız öldü..bir çocuğun kolu koptu orda kolu..bekleyin karayolu yapar.yaparda kaç sene sonra yapar..bu kafayla bu memleket hiçbir zaman bir arpa boyu ilerlemez.




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.040.728

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri