(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YİĞİDİN HAKKINI YİĞİDE ..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Temizlik işlerimiz çok önemli çalışmalara imza atıyor. Çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.
Uysal, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Nikah Salonu’nda, Belediye Meclisi Ekim Ayı 4. Oturumu’nda gündem dışı yaptığı konuşmada, önemli projeler sonrası yapacakları çalışmaların ilçe halkına kazandırılacağını söyledi.
Ereğli Belediyesi’nin, halk sağlığı ve çevre duyarlılığına ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırıldığı, “Elektrikli ve Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü Geleceğimizi Çöpe Atmayalım Projesi” kapsamında da ülke genelinde belediyeler arasında birincilik almalarının önemli olduğunu belirtti.
Ereğli Belediyesi’nin, çevre temizliğine büyük önem verdiğini anlatan Uysal, şöyle dedi:
"Temizlik işlerimiz çok önemli çalışmalara imza atıyor. Çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Belediyemizin halk ve çevre sağlığı alanında zararlı vektörlere karşı yapmış olduğu ilaçlama çalışmalarında Sağlık Bakanlığı denetiminden geçmiş olup Zonguldak ve bölgemizde ilk ruhsatlandırılmış belediye olmuştur. Temizlik işlerinin yaptığı diğer çalışmalardan belediyemizce inşaası sürdürülen birinci sınıf atık getirme merkezi son aşamaya geldi. İnşası bitince 13 çeşit atık bu alanda biriktirilecektir ve Batı Karadeniz Bölgesindeki ilk tesis olacaktır. Bunlar son derece önemlidir. İlçemizin Kırmacı Mahallesi bölgesinde katı atık düzensiz depolama alanımız vardı. Bu konu ile ilgili hazırlattığımız rehabilitasyon projenin uygulama ihalesi 10 Ekim’de (yarın) İller Bankası tarafından yapılacaktır. Buradaki bu düzensiz katı atıktan da kurtaracağız. Orada yol ve çevre çalışmalarımız da devam edecektir.”

ÇOCUKLARLA PAYLAŞARAK EĞİTİM
Başkan Uysal, 2016’da başlattıkları bitkisel yağ, elektronik eşyalı, atıkların doğada yok olma süreçlerini bir tablo halinde okullarda anlattıklarını ifade ederken, “bunu okullarda çocuklarımıza paylaşarak eğitimlere başladık. Bu panolardan da okullarımıza hediye ediyoruz. Bu sene daha da çalışmaları genişletmemiz lazım. Bu konuda kitapları, hikayeleri, yarışmalarını, şiir ve kategorilerini yaparak şehre karşı duyarlılığımızı arttırmalıyız” diye konuştu.
Uysal’ın konuşmasının ardından tek gündem maddesi olan, “Ereğli Belediyesi'nin 2018-2022 yılları arasına ait 5 yıllık imar programının görüşülmesi” oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi.

Ereğli Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantısı, yarın yapılacak 5. Oturum ile tamamlanacak.




Bu sayfayı yazdır

9.10.2017 12:05:46

Bu haber 1558 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 76.048.829

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
818 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
427 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1446 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri