(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇATUROĞLU KULAK VERDİ!!

ANKARA

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak’ın Çaycuma İlçesindeki Saltukova havaalanına “Aletli İniş Sistemi” (Instrument Landing System-ILS) cihazı takılacağını bildirdi.
Çaturoğlu, yazılı açıklamasında, partilerinin Afyon Karahisar’da gerçekleştirdiği istişare toplantısında görüştüğü Ulaştırma,Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Sayın Ahmet Arslan’a, Zonguldak’a hava yolu ile gelmek isteyen yurt içi ve yurt dışı yolcuların olduğunu anlattığını belirtti.
Halen sadece Almanya’daki bir firmanın Zonguldak’a yolcu taşıdığını Bakan7a ilettiğini anlatan Çaturoğlu, şunları kaydetti:

BAKAN ARSLAN'A ANLATTIM
Sayın Arslan’a; Almanya'dan ise sadece Germania Havayolları’nın uçuş yaptığı ancak bu firmanın keyfi fiyat ve uçuş politikası uyguladığı ve bu sebeple Türk Hava Yolları (THY) veya diğer Türk firmalarının hem yurtiçi hem de yurtdışı uçuş yaparak bu sorunun çözülebileceğini ve bu konuda yardımcı olmalarını talep ettim. Bununla beraber Saltukova havalimanına yağışlı ve sisli havalarda pilotların güvenli iniş yapabilmeleri için gerekli olan ILS cihazının takılmasını talep ettim. Sayın Bakanımız, ‘Bakanlığının hava ulaşımı konusundaki görevlerinin hava alanlarını inşa etmek, uçuşa hazırlamak ve uçuş izinlerini vermek olduğunu’ belirtirken, ‘Ancak sizlerden gelen yoğun taleplere yardımcı olmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Bilindiği gibi Zonguldak havalimanına manialar sebebiyle büyük uçaklar uçamıyor. Almanya'dan uçuş yapan Germania Havayolları Zonguldak havalimanına özel bir uçak ve mürettebatla uçuş yapıyor. Burada biz iki yönlü çalışma yürütüyoruz. Birincisi havayolu şirketlerini küçük uçaklar ile bu uçuşları yapmaya zorluyoruz. İkincisi İstanbul-Zonguldak Hattı rantabl çıkmıyor. Bunun yerine İstanbul-Zonguldak-Trabzon Hattı rantabl görünüyor’ dedi.
Sayın Bakanımız en kısa zamanda Saltukova Havalimanına ILS cihazının takılacağını ve bunun müjdesini verebileceğimi ifade etti.

DEMİRTAŞ AÇIKLAMIŞTI
Bilindiği gibi, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Saltukova Havaalanı’nın başta THY olmak üzere diğer firmaların da seferler düzenlemesine ilişkin ilgili bakanlığa, genel müdürlüğe ve THY’ye yazılar göndermiş, yanıtlarını da kamuoyu ile paylaşmıştı.




Bu sayfayı yazdır

8.10.2017 17:21:25

Bu haber 1572 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 32 kişi online
Toplam ziyaret : 76.040.028

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri