(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AÇIK AÇIK KONUŞTU!

EREĞLİ

Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Metin Kalkavan, Ordu Yardımlaşma Kurumu’nun (OYAK), Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Limanı’nda acente hizmeti verecek şirket kurmasının, hukuki ve usulsüz bir durum olmadığını bildirdi.
Kalkavan, Nisan 2018’de yapılacak Oda seçimleri ile ilgili geldiği Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, bünyelerindeki Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Şubesi üyeleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Batı Karadeniz DTO Başkanı İrfan Erdem, Kalkavan’ın görev süresinde üyelerine ve denizcilik sektörüne yönelik yaptığı çalışmaları anlatırken, “en önemli çalışmalardan biri de Piri reis Üniversitesi’dir. Bugün bu üniversitede 3800 civarında öğrenci bulunmaktadır. Ereğli’deki toplam üniversite öğrenci sayısı ise ancak 3600’lardadır” dedi.

ERDEMİR LİMANLARI-ACENTE HİZMETLERİ
Erdem, geçtiğimiz ay ilçeye gelen DTO Adayı Tamer Kıran’ın, ilçedeki toplantısında gündeme getirdiği, “Ordu Yardımlaşma Kurumu’nun (OYAK), Erdemir ve İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları’ndaki (İsdemir) limandaki acente hizmetini, kurduğu özel bir şirkete yaptırmasına yönelik mağduriyeti” tekrar dile getirdi.
Bu durumda ilçedeki köklü 9 acentenin ciddi mağduriyet yaşadığını anlatan Erdemi, Kalkavan’dan destek beklediklerini söyledi.

KALKAVAN: SOSYAL SORUMLULUK OLARAK GÖRÜLMELİ
Daha sonra kürsüye gelen Kalkavan ise OYAK’ın uygulamasında hukuksuzluk yada uygunsuzluk bulunmadığını dile getirdi.
Oda ile ilgili yaptığı kısa konuşma sonrası yerine geçen ve üyelerden soru bekleyen Kalkavan, gazetecilerin ‘Erdemir konusunda bir şey söylemesi yönündeki’ hatırlatması üzerine ise şöyle dedi;
“Bu konuda ne Rekabet Kurulu’ndan, ne de Devlet kanadından bir şey çıkar. Çünkü yapılan hadisede ir hukuksuzluk da usulsüzlük de yok. Burada sadece 9 acentemizden sanırım sadece biri işten pay alıyor, 8’i alamıyor. Benim tavsiyem, - Her ne kadar Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı konunun kendilerinden çıktığını- söylese de dönüşümlü olarak herkese pay verdirebilecek bir sistemin kurulmasını sağlanmasını öneririz. Buna da sosyal sorumluluk projesi olarak bakılması lazım. Çünkü karlar minimize oldu.

“SİNEKTEN YAĞ ÇIKARMA MANTIĞI!”
Dünyada genellikle bu oluyor. Erdemir, kendinden küçük demir-çelik sektörlerinde başlamış olan akıma çok sonra girdi. Çünkü maalesef, ‘sinekten yağ çıkarır’ gibi ‘her işten tasarruf edip kazanırım’ gibi bir anlayış hakim oldu. Burada şu görülmesin; Ordu Yardımlaşma Kurumu’na (OYAK) geçti diye acentelik rakamları yükseldi. Bu cepten cebe bir akımdır. Sonuçta armatör bunu masraf olarak navlunun üzerine koyar. Bunları ödeyen yine Erdemir ile İsdemir’dir.

DÖNÜŞÜMLÜ SİSTEM UYGULANABİLİR
Böyle baktığımızda bana göre bunun bir tek çözümü var. OYAK’ın bunu dönüşümlü olarak işletmesidir. Burada rekabete, hizmeti önde tutabilir. Kaliteli hizmet alamadığı acenteden daha sonra hizmet almayabilir. Ana acente artık OYAK’ın kendi kurumudur, alt hizmet veren acenteler vardır. Bu sistemde de ücreti kendisi belirleyip, hizmeti satın alabilir. Önereceğimiz, çözmeye çalışacağımız model budur. Bunun dışında da açıkça söylemek gerekirse, Borsa’ya açık kurum olan OYAK’a başka da bir yaptırım gücü olamaz. Biz, yazdık, çizdik, gönderdik. Bir şey çıkar mı? Çıkmaz, benim şahsi fikrim bu.”

TOPLANTIDA KİMLER VARDI?
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Halim Mete’nin de aralarında bulunduğu, DTO Başkanı Metin Kalkavan ile birlikte gelen DTO Yönetim Kurulu ve bazı Belediye Meclis üyelerinin kendilerini tanıttığı toplantıda, Batı Karadeniz DTO Meclis Başkanı Hasan Likoğlu, Erdemir Liman Müdürü Caner Özleyen, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Organ seçimlerinde Grup lideri Keleşsan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş ile Batı Karadeniz DTO Yönetim Kurulu Üyeleri ile üyeler ve davetliler de yer aldı.

Toplantının soru-cevap kısmı başlayacağı sırada basın mensupları kendi istekleriyle toplantıdan ayrıldı.




Bu sayfayı yazdır

7.10.2017 15:13:34

Bu haber 1587 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 75.741.262

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
398 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri