(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TEMELİ MART’TA ATILMIŞTI

EREĞLİ

Zonguldak’ta, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde, ‘Teknopark’ kurulduğu bildirildi.
Ereğli ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, yazılı açıklamasında, BEÜ ile birlikte TSO’nun da kurucu ortağı olduğu  Teknopark’ın geçtiğimiz Mart’ta temelinin atıldığını belirtti.
Teknopark’ın, Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete’de yayınlanarak kurulduğunu anlatan Tetiker, şunları kaydetti:
“Zonguldak'ta Üniversite-Sanayi işbirliğini güçlendirmek, teknolojisi yüksek sanayi kuruluşlarını çekerek ve yenilerinin kurulmasını sağlayarak kentteki sanayi çeşitliliğini artırmasını ve bölge ekonomisini canlandırmasını amaçladığımız Teknopark’ın, bölge ekonomisine önemli bir katma değer sağlamasını bekliyoruz.  Üyelerimiz Teknoparkların sağlamış olduğu tüm vergi muafiyeti ve teşviklerden faydalanabileceklerdir.
Teknopark kuruluş aşamasında göstermiş oldukları desteklerinden dolayı Zonguldak Valimiz Sayın Ahmet Çınar’a, Bölge Milletvekillerimize Rektörümüz Sayın Mahmut Özer ve Bölge Oda Başkanlarımıza teşekkür ederiz. Bölgemize hayırlı olsun.

TEKNOPARK NEDİR?
Teknoparklar; genel olarak Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde, teknoloji yoğun sanayi kollarının bulunduğu yerlerde bu sanayi kollarının güçlendirilmeleri, yenilikçi çalışmalarının desteklenmesi, eğitim ve daha etkin çalışma koşulları ile verimliliğinin artırılması ve uluslar arası yarışma güçlerinin yükseltmesi amacıyla kurulur. Bu bağlamda Teknoparklar yeni teknoloji üreten birimlerin kurulduğu veya var olan birimlerin gelişmesine imkan sağlandığı, üniversiteler ve araştırma kuruluşlarındaki bilimsel çalışma sonuçlarının uygulamaya aktarıldığı, Üniversite-Sanayi İşbirliğinin etkili ve süratli bir şekilde ürüne dönüştürüldüğü Teknoloji Üretim Merkezleri olmak zorundadırlar.




Bu sayfayı yazdır

3.10.2017 14:31:07

Bu haber 1267 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 75.747.059

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
406 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri