(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SAMİMİ BİR ZİYARET...

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimlerin ekibiyle giren işadamı Arslan Keleş ziyarette bulundu.
Uysal, ziyarette yaptığı konuşmada, 22 Ekim’de yapılması muhtemel seçimlere katılanlara barı dileğinde bulundu.
İlçenin ileriye gitmesi için yarışa giren herkesin projesi olduğunu memnunlukla karşıladığını belirten Uysal, şöyle dedi:
“Arkadaşlarımızın heyecanlarını görüyorum. Hakikaten şehre de katkı vermek istiyorlar. Tabi ki TSO, sivili toplum kuruluşlarının en önemli bir ayağı. Ereğli’de eğer bir çatı varsa, bu çatı Kaymakamlıktır, Milletvekilleridir, Belediyedir, TSO’dur. Bu çatının ahenk içinde olması şehre çok şey kazandırır. Tabi gönül istiyor Bülent Ecevit Üniversitesi’nin kampüs alanının değişik fakülteler gelerek canlanması hatta fakültelerden sonra da belki de ileride bir üniversite kurulmasının da adımları atılır diye düşünüyorum.”

YÖNETİM ARTIK YORULDU
Keleş de, TSO’nun 20 yıldır ‘bir zümre tarafından yönetildiğini’ ileri sürerek, şunları söyledi:
“Ereğli’ye bir şey kattığını düşünmediğimiz yönetimin artık yorulduğunu biliyoruz. Bunun yerine arkadaşlarımızla birlikte genç ve dinamik bir ekip olarak aday olmaya karar verdik. Şehrin seçilmişleri ve atanmışları ile birlikte, hep beraber Ereğli için neler yapabileceğimizi, ilçede bir değişim rüzgarını başlatmamız gerektiğini düşünerek yola çıktık. Bununla ilgili olarak da çalışmalara başladık. Her gruptan aday olacak olan arkadaşlarımızı belirledik. İşlerinde başarılı, bu bölgede yaşayan, bu bölgeye yatırım yapan, bu bölgede istihdam sağlamış olan arkadaşlarımız ile birlikte yola çıktık. Gerçekten de bugünkü tabloya baktığımız zaman çok güçlü ve bir arada çalışmaktan keyif aldığımız bir arkadaş gurubu içerisindeyiz. Öyle tahmin ediyorum ki bu seçimlerde başarılı olacağız.
Böyle olduğu zamanda çok kısa zamanda çok ciddi sonuçlar alarak şehrimize katkı sağlayabilirsek çok mutlu olacağız. Bu işin başında; bir tarafta nasıl TSO varsa diğer tarafında da Ereğli Belediyesi var. Kurumlar arası kavga olmadan, diyalogla her şeyin çözülebileceğini, bir arada hareket ederek neleri başarabileceğimizi hep beraber yaşayıp görmek istiyoruz. Bunun için biz göreve hazırız.”

ÜNİVERSİTEDE GELİŞME YOK!
Keleş, konuşmasının bir bölümünü, ilçedeki üniversite öğrenci sayısı ile üniversite kampüsüne ayırarak şunları kaydetti:
“Ereğli’de açılan Turizm Fakültesi’ne bugüne kadar sadece 8 öğrenci kayıt yaptırdı. Eğitim Fakültesi’ne 600 kişi kayıt oluyordu, bugün 480 kişi kayıt oluyor. Bu da, buradaki bölümlerimizin popülaritesini yitirdiğini gösteriyor. Buraya öğrenci de gelmiyor. Maalesef öğrenciyi ekonomik emtia olarak herkes gördüğü için bizim de bu paydan yararlanmamız gerekiyor. Bir öğrenci arzı var ülkede ve Ereğli bundan yararlanamıyor. Üniversite kampüsü yapılması amacıyla alınan eski Devlet Hastanesi alanındaki binalar yıkıldı. Ancak şu anda ne olacağı yönünde somut bir şey yok. Üniversite Kampüsü olması için sizin de çok üstün gayretleriniz vardı ama bugün gelmiş olduğumuz noktada halen bir şey olmaması insanın içini acıtıyor. Bugün çarşı giderek boşalıyor. Çarşılar şehrin kalbidir. Buna TSO’nun bir şekilde müdahil olması lazım.”

“GENÇLER ‘GEL’ DEDİ, GELDİM”
İşadamı Celal Bozkuş ise kendisinin genç işadamları tarafından gruba davet edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Bir sürü genç arkadaşımız çıktı bana yanımızda ol dediler ben de yanlarında oldum.
“Bunlar (mevcut TSO yönetimi) toplam 700 kişilik sac tüccarları gurubunu 2 elin parmakları ile sayılabilecek haline getirdiler. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) istediğini yaptı, istediğini yapmadı. Satışı da, satın almayı da İstanbul’a götürdü; ne belediye başkanının sesi çıkıt, ne de TSO başkanının sesi çıktı. Ereğli’yi küçülttüler. Ama ticaret erbaplarının da TSO’ya ihtiyaçları var. TSO’nun görevi fakülteye yemekhane yapmak değil, başka işleri de var. Fakülte’nin açılmasını bir an önce sağlamamız lazım. Bunun için Odalar Borsalar Birliği’nde ne destek alınıyor bakmamız lazım. Bunlar ‘Rifat Hisarcıklıoğlu’nun dostuyuz’ diyorlar, Çaycuma’ya okul yapılıyor buraya hiçbir şey yapılmıyor. Hiç kimse bir şey istemesini bilmiyor. Ama biz Çaycuma’nın 4 misli para ödüyoruz.”
Keleş grubunda yer alan işadamları ile esnafların da hazır bulunduğu ziyaretin ilerleyen bölümünde karşılıklı sohbet edilerek, görü alışverişinde bulunuldu.




Bu sayfayı yazdır

22.09.2017 20:49:50

Bu haber 1498 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.035.852

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1441 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri