(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

"SÖZÜM SÖZ EREĞLİ"

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Ekim ayında yapılması muhtemel Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Organ Seçimlerinde aday Niyazi Özcan, 7 gruptan oluşan seçimlerde tüm grupları kazanacaklarını iddia etti.
Özcan, Ay City Alışveriş merkezi’nde oluşturdukları seçim bürosunda düzenlediği basın toplantısında, "Sözümüz Söz Ereğli" sloganı ile çıktıkları yolda, hazırladıkları seçim kitapçığını basın mensupları ile paylaştı.
Ereğli ekonomisinin kan kaybettiğini ileri süren Özcan, şöyle dedi:
“4 bin 500 olan TSO üye sayısı bin 800'lere düşmüş, 30-40 bine çıkmış icra dosyaları, 3 ve 4'ncü icra daireleri açılması gibi bu konuların olduğu bir ortamda bizim normal beklememiz mümkün mü? Bunların hepsini topladığımızda değerlendirme yaptığımızda bu yoldan dönmeyeceğimizi ve sonuna kadar mücadele etmeye karar verdik. Sanayiye gittiğimizde insanların hepsi üzgün, torna makineleri çalışmaz olmuş, nakliyeci, turizmci öyle, neresinden tutarsan elinde kalıyor. Algı operasyonları yapılıyor, yüksek kesimde iş dünyası ile bu seçimi alabileceklerini düşünüyorlar, seçim tabanda alınır, tabanında hepsi buradadır.”

ERDEMİR’İ YUMUŞAK GEÇİŞ!
Özcan, önceki toplantılarında eleştirilerde bulunduğu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Grubuna yönelik bu kez ise “TSO ve Erdemir arasında sağlayacağımız ciddi ve kurumsal diyaloglarla Erdemir'in yüzünü Ereğli'ye döndüreceğiz” sözleriyle ‘yumuşak geçiş’ yaptığı gözlendi.

İŞTE KİTAPÇIKTAKİ VAADLER
Özcan ve ekibinin hazırlattığı kitapçıktaki vaadlerden bazıları ise şöyle:
“Gıda Gümrüğü Ereğli'ye gelecek, nakliyecinin ve esnafın yüzü gülecek. Uzun süredir atıl vaziyette olan tersanelerimiz yeniden canlanacak. Mevcut OSB'ye neşter. Hedefimiz lafta değil gerçekten 10 bin öğrenci. TSO bünyesinde kalite kontrol laboratuvarı kurulması. Turizm kaynaklı gelirleri göz ardı etmeyeceğiz.
Çeliğin kalbi Ereğli'de savunma ve silah sanayimize destek ve ekonomimize katkı sağlayacağız. Ağaç ve ağaç yan sanayi ürünleri pastasından gerekli payı almak için çaba sarf edeceğiz. Kandilli'de atık kağıt dönüştürme ünitesi kurulması ve aynı zamanda da turizm konusunda yatırım yapmak isteyen yöredeki müteşebbislere destek olacağız
Ormanlı beldesinde süt ve süt ürünlerine bağlı tesis kurmak ve yatırım yapmak isteyen üyelerimizin bu konu ile alakalı çalışmalarında destek olacağız. Subaşı bölgesinde hayvan besiciliği yapılması. Bölgemizin simgesi Osmanlı çileğini dünya çapında bir marka ve lezzet haline getirmek çabası.”

İŞTE ÖZCAN’IN EKİBİ
Gazetecilerin sorusu üzerine, seçime hazırladığı ekipteki isimleri de veren Niyazi Özcan, şunları kaydetti:
“Nakliye grubunda Niyazi Özcan, Bülent Göktepe, İnşaatta Türkler İnşaat, Sezer Yaman İnşaat, Hizmet Grubunda Zafer Yalman, Doktor Ercan Bey, Üsem Dershanesinden Recep Hoca, Sac Grubundan Asım Doğan, Cem Gül, Gıda Grubunda Vahap Bey, Sanayi Grubunda Erdal Akbaba, Bayram Özkayıkçı ve Abdullah Güzeloğlu, Parakende Grubunda Hasan Toprak, Yakup Köroğlu, Şadi Elektronikte Murat Bey, Nakliye Grubunda Batu Müftüoğlu da var. Komitelerde dolu. Bazı gruplarda iki aday söyledik diğer adayları 1 hafta sonra güzel bir sürpriz yapıp açıklayacağız.”




Bu sayfayı yazdır

22.09.2017 12:26:03

Bu haber 1931 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
22.09.2017 23:56:29
Maalesef Ereğli diyor ki;

Üstadım kılık kıyafete dikkat topluma örnek olmalısınız adaysınız bu nasıl fotoğraf kamyon garajında yük bekleyen gibisiniz lütfen






Şu anda 25 kişi online
Toplam ziyaret : 75.755.384

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
422 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
185 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1308 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri