(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇANTA İÇİNDE KIRTASİYE SETİ!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesince, ihtiyaç sahibi 1000 öğrenciye çanta ile birlikte kırtasiye seti yardımında bulunulduğu bildirildi.

Belediye Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye binası önünde çantaların dağıtımı sırasında yaptığı konuşmada, 2017-2018 Eğitim, Öğretim döneminde öğrencilere başarı dileyerek, şunları kaydetti:

“2017 -2018 Eğitim -Öğretim yılı başlarken, geleceğin teminatı çocuklarımız, onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan aileleri ve büyük fedakarlıklarla hizmet veren öğretmenlerimizin heyecan ve coşkusunu yürekten paylaşıyorum. Tüm öğretmen, öğrenci ve ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunarken yeni ders yılının hayırlı, uğurlu ve başarılı geçmesini temenni ediyorum.”

İlk okul ve ortaokul lise ve dengi okullarından öğrencilere verilmek üzere dağıtımına bugün başlanan kırtasiye setinde defter, Türkçe ve İngilizce sözlük, atlas, pergel takımı, kaplık, kuru ve pastel boya takımı gibi kırtasiye malzemelerinin yer alıyor.

MİLLETVEKİLLERİNDEN KUTLAMALAR
Diğer yandan, Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu ve Şerafettin Turpcu, yayınladıkları mesajlarla yeni eğitim, öğretim yılını kutladılar.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“İlim ve tekniği kendisine tek ve en gerçek yol gösterici olarak alan, araştıran, keşfeden, yeniden yapılandıran, özgür düşünen, kendi kendine yetebilen, yeniliklere açık, ülkemizin sorunlarıyla ilgilenen ve geleceğimize sahip çıkan, ruhen ve bedenen sağlıklı bireylerin yetişmesine vesile olan değerli öğretmenlerimiz bizler için birer gurur ve övünç kaynağıdır. Bu duygularla ülkemizin güçlü yarınlarında söz sahibi olacak ve yarınlarımıza yön verecek öğrencilerimize başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”

TURPCU’NUN MESAJI
CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ise bilimsel, laik eğitimin, AK Parti iktidarının ‘dindar, kindar nesil yaratma’ projesi uğruna ‘tel tel’ döküldüğünü ileri sürerek, şöyle dedi:

“İktidarın bu saplantısı eğitimin içeriğini altüst etmiştir. Konu, bir ülkenin geleceğinin, kendilerini dindarlığın ölçüsü yerine koyan bir iktidar tarafından esir alınmasıdır. Daha düne kadar dindarlık için Fetulahçıları  model olarak sunan, örnek gösteren, bunları devletin her kurumuna yerleştiren bu iktidar değil miydi? Şimdi ise başka tarikatlara ve yapılara kapı açıyorlar. Bu gerçekleri ortaya koymazsak eksik bir değerlendirme yapmış oluruz. İktidar eliyle tarikatların, cemaatlerin, her türden gerici vakıf ve teşkilatın asli unsur haline getirildiği eğitim sistemi; düşünmeyen, soru sormayan, sadece itaat eden bir nesil yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu hedefin panzehiri ise laik ve bilimsel eğitimdir.

Milli değerlerden uzak, kurtarıcımız, kurucumuz Atatürk'ü yok sayan, Cumhuriyet Devrimlerini içermeyen, milli bayramlarımızı bile yeni müfredat programları da ortada! Türkiye, çağdaş dünyadan koşarak uzaklaşıyor! 15 yılda 6 farklı bakan gören eğitim sistemimizde, koltuğa geçen her milli eğitim bakanı ile birlikte ders programları ve sınav sistemleri değişmiş, adeta yapboz tahtasına dönmüştür.

Çocuklarımız, ülkemizin aydınlık geleceğinin mimari ve teminatıdır. Bu doğrultuda bizler, bütün çocuklarımızın sahip oldukları yetenekleri geliştirmelerine fırsat verecek ve bunu teşvik edecek eğitim koşullarını hazırlamak ve çocuklarımızın bundan faydalanabilmelerinin önünü açmak zorundayız.”




Bu sayfayı yazdır

18.09.2017 11:30:29

Bu haber 2674 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 76.027.387

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
417 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri