(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

Bir de Vali el atarsa..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Kandilli Beldesinde, ‘varagel’ olarak isimlendirilen vagonun da içinde bulunduğu bölgenin ‘Tarihi Yapı’ olarak tescillendirilmesi çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Tolga Aral, Karabük Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mustafa Sucu'yu ziyareti ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta belde halkının varagel ve çevresinde yaptığı çalışmaları Sucu’ya aktardığını söyledi.

Bu çalışmalarla birlikte yetkililerin dikkatini bölgeye çektiklerini belirten Aral, geçmiş dönemde de Zonguldak Valiliğince bir çalışma yürütüldüğünü öğrendiklerini anlatarak şunları kaydetti:

“Söz konusu birim alanda inceleme yapıyor ve galeri, varagel, varagel vinci, lambana, yazıhane, sinema, silo yapıları, elektrik santrali ve gümrük, ev ile ocaklık girişi ve nefeslik tüneli tarihi yapı olarak tescilleniyor. Orman Bakanlığı'na ait bölgede Türkiye Taş Kömürü Kurumu  (TTK) kiracı olarak bulunuyor. Bu doğrultudaki çalışmalar sonucu alan, Orman Bakanlığı'ndan alınarak İl Özel İdareye tahsisi noktasında bir girişim olmuş. Kandilli Belediyesi tarafından alanın haritalandırılması yapılmış. Proje şuan beklemede.”

SUCU YAKIN İLGİ GÖSTERDİ

BBP, MKYK Üyesi Tolga Aral, Sucu'nun konuya oldukça yakın ilgi gösterdiğini  dile getirerek, haritalar ve hazırlanan dosyalar üzerinde fikir birliği yaptıklarını, bölgenin detayı hakkında bilgi sahibi olduklarını kaydetti.

Aral, konuyla ilgili Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’dan da destek göreceklerine inandığını ifade ederken, "Belde halkı sabırsızlıkla projenin devamı için Sayın Valimiz Ahmet Çınar'ı bekliyor. Sayın Valimizin burayı görmesi durumunda inanıyoruz ki Batı Karadeniz bölgesinin Ekoturizm noktasında cazibe merkezine dönüştürülebilir “dedi.

Aral, Karabük Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mustafa Sucu'yu ziyaretinde BBP Karabük İl Teşkilatının da yer aldığını sözlerine ekledi.




Bu sayfayı yazdır

17.08.2017 13:16:19

Bu haber 1493 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.104.560

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
553 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri