(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM..”

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Karadeniz Ereğli İçin Mücadele Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan,3 yıl önce oluşturdukları platform aracılığıyla doğruları söylemeye devam ettiklerini bildirdi.
Özcan, yazılı basın açıklamasında, bu sürede verdikleri mücadele nedeniyle kendilerine çeşitli yakıştırmalarda bulunulduğunu belirtti.
Kendilerini ‘protokol değil, halkın adamı’ olarak ifade eden Özcan, açıklamasında şunları kaydetti:

“PUTA TAPAR GİBİ HİZMET EDENLER..!"
Ereğli’de sanayici, tüccar, işadamı ve esnaflara karşı yapılan haksızlıkları ve kaderleri ile baş başa bırakılmayı gündeme getirmeye başladık. Bu mücadelemizde, bir takım rant odakları ve protokole bürokrasiye/bürokrata adeta puta tapar gibi hizmet edenler; haksızlığa karşı verdiğimiz bu mücadelemiz için bizlere ‘kavgacı, tenkitçi, protokol tanımaz’ yakıştırmasını yapmaya çalışabilir/çalışmaktadır. Doğruları korkusuzca söylemek, haksızlığa boyun eğmeden dik durmak, esnafın, sanayicinin, tüccarın, işadamının yanında olmaksa ‘kavgacılık’ evet biz kavgacıyız. Ereğli’nin çıkarları için de kavga etmeye devam edeceğiz. Biz protokol adamı değiliz, halkın adamıyız. Kavga ve hak aramak anarşi değildir. Bu kavramları yıllarca rantı elinde tutanlar korku ve baskı aracı olarak kullanmışlardır.”

SÖYLEDİKLERİMİZ DOĞRU ÇIKIYOR
Özcan, 3 yıldır söylediklerinin doğru çıkmasına üzüldüklerine dikkat çektiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Üzülerek görüyoruz ki, söylediklerimiz maalesef doğru çıkıyor. Ereğli ekonomisi adına göreve geldikleri günden bu yana, hiç bir icraat sergileyemeyen Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin ortaya koyduğu 4 ana hedefinin bir tanesinde bile başarı sağlayamadığı açıkça görülmektedir. Bu yönetim icraatını sadece ‘büyük abi’ imaj ve pozları ile kamuoyu önünde rakiplerini aşağılayarak, suçlayarak, eleştirerek ironik demagojilerle vaktini geçirmiştir. Kusur ve eksiklerimizi aba altından sopa göstererek başaramadığımız, üretme kabızı olduğumuz konularda, başaracak ve üretecek kapasitede olanları mahalle çocuklarının ağzı ile suçlamak kolaycılıktır.

TERSANECİLERİ BAŞ BAŞA BIRAKTILAR!
‘Tersaneleri canlandıracağız, formül bizde’ diyenler önce tersanecilerle ardından da milletvekilleriyle kavga edip tersanecileri kendi kaderleri ile baş başa bıraktılar. ‘Bu iş neden olmadı?’ diye sorulduğunda suçlu olarak tersanecileri ve milletvekillerini gösterip topu taca atmaya çalıştılar. Kendi bencillikleri ve beceriksizliklerini asla kabul etmediler.

KANTİN YAPIP, KAMPÜS HAVASI ATTILAR
‘Öğrenci sayısını artıracağız’ dediler; üniversiteye bir kantin yapıp sanki devasa kampüs yapmış havası oluşturmaya çalıştılar. Ve maalesef Ereğli’de 4 yıl önce öğrenci sayısı neyse bu günde aynıdır. Öğrenci sayısı diğer ilçelerde hızla artarken Ereğli yerinde saymaktadır. Ereğli’ye kampüs kazandırdıklarını söyleyenler lütfen çıkıp bize kampüsü göstersinler bizde görelim.

OSB’DE İSTİHDAM RAKAMI AYNI
‘Ereğli OSB’de üretim artacak, istihdam 5 bin kişiye çıkacak’ dediler ama istihdam 4 yıl önce bin 500 iken bu günde rakam yine aynı. Aynı süre içerisinde OSB’de bazı tesisler kapısına kilit vurmak zorunda kalırken, mevcut sanayicilere de sahip çıkılmayarak kendi kaderleri ile baş başa bırakılmaktadırlar.

KAPALI KAPILAR ARDINDA TOPLANTI..!
‘Erdemir’le diyalog ve işbirliği’ dediler, kapalı kapılar ardında toplantılar, görüşmeler yapmaktan öteye gidemediler. Bu kapalı kapılar ardında neler konuşuldu, neler paylaşıldı bunu da 4 yıldır Ereğli esnaf, sanayici ve tüccarı ile paylaşmaktan hicap duydular. Özelleştiği günden bu yana şehre hiçbir katkı sunmayan, yatırım yapmayan, ihtiyaç duyduğu işçiyi bile Ereğli dışından alan Erdemir yönetimi sanayiciye, tüccara zulmederek iflasını sağlamıştır. Biz Erdemir yönetimine ‘Haksızlık yapıyorsunuz, adaletsizlik yapıyorsunuz, Ereğli’ye zulmedemezsiniz’ dedikçe mevcut TSO yönetimi gitti, Erdemir yönetimi ile sarmaş dolaş pozlar verdi. 4 yıl içerisinde Erdemir’den, Ereğli sanayici, tüccar ve esnafı adına hiçbir kazanımda sağlayamamıştır.
Ereğli’de esnaf, sanayici, tüccar ve iş adamları ekonomik sıkıntılarla boğuşmaktadır. Ereğli insanı artık vergilerini/vergi yapılandırmalarını ödeyemez duruma gelmiştir. Bankalardan kredi kullanamamaktadır. İcra dairelerindeki dosya sayısı rekor denecek kadar fazladır.
Mevcut TSO yönetimi bunlara çözüm bulmak yerine altlarındaki lüks makam araçlarına 350 bin lira gibi çok yüksek bedeller ödeyerek üyelerin parasını çar çur etmektedir.

O MAKAM ARACI ‘DERHAL’ SATILACAK!
Buradan açıkça ilan ediyorum; Göreve geldiğimiz ilk gün o makam aracı derhal satılacak ve üyelerimizin ödedikleri aidatlardan elde edilen gelirler yine üyelerimiz için harcanacaktır.
Biz tabanda ezilen insanların sesi olmaya devam edeceğiz. TSO’yu zenginler kulübü olmaktan çıkaracağız. Kimse kendisini akıllı, vazgeçilmez/olmazsa olmaz zannetmeyecek, aklını paylaşacak, kimse maşa kullanamayacak, köze, ateşe beraber tutacağız. Yangını birlikte söndüreceğiz. Yük olmaya değil, ekibimle yük almaya geliyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

14.08.2017 16:22:52

Bu haber 1897 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
14.08.2017 19:05:39
Elif diyor ki;

Su adamida haber yapip konusturuyosunuzya yaziklar olsun su ereglideki haber sitelerine.
14.08.2017 17:44:03
hakkı kartal diyor ki;

KASIMDA OLMASI DÜŞÜNÜLEN SEÇİME 3 AY KALDI. HALA SESSİZ SAKİN ALTTAN ALTTAN SEÇİM ÇALIŞMASI YAPARAK ORTAYA ÇIKMAYANLAR SAMİMİ DEĞİLDİRLER. EREĞLİ İÇİN 5 KURUŞ MENFAAT SAĞLAYACAK DEĞİLDİRLER. BUNU KABUL ETMEYENLER YA KÖRDÜR. YA DA MENFAAT PEŞİNDEDİR. BU ADAM 3 YILDIR BEN ADAYIM DİYE ORTADADIR. SÖYLEDİĞİ HER KELİME KESİN VE NETTİR. HER SÖYLEDİĞİ,HER HEDEFLEDİĞİ, HER UYARDIĞI NET OLARAK ANLAŞILMAKTA VE NOKTA ATIŞIDIR. ŞU SAATTEN İTİBAREN ADAYIM DİYE ÇIKMAYI DÜŞÜNEN ALTTAN PAZARLIKÇILAR BÖYLE BİR HATAYA DÜŞMEYİN. ÇÜNKÜ KİMSE YUTMAZ ARTIK. ÇÜNKÜ ESNAF TÜCCAR ÇOK BÜYÜK SIKINTI İÇİNDE.. TİYATRO VE ROL KESENE KARNI TOK. SADECE REZİL OLURSUNUZ. YAPACAĞINIZ BİR ŞEY VARSA BU ADAMA EL VERİN. SAMİMİ OLUN. DÜRÜST OLUN. TÜM EREĞLİ KAZANSIN.






Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 75.755.365

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
422 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
185 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1308 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri