(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU SÜRPRİZİ ÇOK SEVDİ

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, bedense engelli Hüseyin Acar’a Özel yapım akülü tekerlekli sandalye sürprizi yapıldı.
İlçeye bağlı Pembeciler Köyü Merkez Mahallesi’nde, Zakire Acar, 2 yıl önce ölen eşinin ardından biri engelli 2 çocuğu ile birlikte yaşadığını söyledi.
Anne Acar, doğumundan 40 gün sonra geçirdiği ateşli rahatsızlık sonucu hastalanarak engelli duruma düşen oğlu Hüseyin Acar için ilçedeki Fiziksel Engelliler Derneği’nden akülü tekerlekli sandalye talebinde bulundu. Ancak, akülü tekerlekli sandalyenin kullanılabilmesine dair rapor bulunmaması nedeniyle isteği de karşılık görmedi.

ŞENTÜRK BOŞ DURMADI!
Aradan geçen sürede, Dernek Başkanı İsmail Şentürk, yaptığı araştırmada, engelli Acar’ın kullanabileceği özelliklere sahip akülü tekerlekli sandalye yapılabileceğini öğrenmesi üzerine çalışma başlattı.
Bu kapsamda Şentürk, hayırseverlerin katkılarıyla, ellerini kullanamadığı için kumanda etmesi mümkün olmayan akülü sandalyenin kumandasını anne Acar’ın idare edebileceği arka kısma taşıttı.

SÜRPRİZ ZİYARET
Daha sonra aileyi köyünde ziyaret eden Şentürk, bir süre sohbetten sonra beraberinde getirdiği özel akülü tekerlekli sandalyeyi aileye teslim etti.
Şaşkınlığını gizleyemeyen anne Acar, tam da istedikleri gibi bir tekerlekli sandalye temin edildiğini belirterek, Şentürk ve dernek yönetimine teşekkür etti.
Vefakar anne, oğlunu yıllarca sırtında taşıdığını, bu zamanlarda ise kendi ihtiyaçlarından vazgeçtiğini söyledi.
Oğlunu özgürce gezdirebilmek için akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyduğunu anlatan Acar, şöyle dedi:
“Arabaya ihtiyacımız vardı. Kapı önüne kucağıma alarak getirip/götürüyorum. Bazen sırtıma alıyorum, başka ne yapabilirimi ki? Mesela hiç okula gidemedi, gücüm buna yetmedi. Oğlumu bırakıp bir bardak su bile almaya gidemediğim zamanlar oluyordu.
Tek istediğimiz buydu. İnsan, kendi derdini bırakıyor, çocuğunu düşünüyor. Bir anne için çok acı ama Allah’a, benden önce O’nun canını al sonra benimkini al diye dua ediyorum. Bu arabayı bize alan, yardımı dokunan başta İsmail Bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”
Şentürk de, “bu araç artık sizin. Bundan sonra oğlunu istediği yere götürüp gezdirebileceksin” diyerek, şunları kaydetti:
“Kendisini sevindirmek, sevincini paylaşmak istedik. Hüseyin, akülü tekerlekli sandalye alabilmek için derneğimizi müracaat etmişti. Fakat hastaneden akülü sandalye kullanamaz raporu alamadı. Çünkü vücudunda aşırı kasılmalar meydana geliyordu. Annesi zorlanıyordu. Bizde, arkadan joystickle özel sandalye yaptırdık. Bugünden itibaren, köyün içinde rahatça gezdirilebilecek. Çok mutluyum.”

ENGELLİNİN SEVİNCİ
Bu arada, akülü tekerlekli sandalye sahibi olan engelli Hüseyin Acar’ın ilk sözü ise ‘bineceğim’ oldu.
Heyecanlandığında kasılma hareketleri görülen Hüseyin Acar ise mutluluğu sorulduğunda, zor sarf ettiği sözlerinde, “bineceğim. Mutluyum” diyebildi.

ŞİMDİKİ İSTEĞİ FENER MAÇI!
Şentürk, Hüseyin Acar’ın çok iyi bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu, takımın bir maçını stadyumda izlemek istediğini belirterek, “Hüseyin, fanatik düzeyde Fenerbahçelidir. Fenerbahçeli arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Hüseyin’i, Fenerbahçe’nin bir maçına getirirlerse çok mutlu ederler” diye konuştu.
İlk denemesini yaptı!
Öte yandan, aracın nasıl kullanıldığına ilişkin kısa brifing alan Zakire Acar, oğlunu kucağına alarak oturttuğu akülü sandalye ile köy içinde deneme sürüşü yaptı. Anne ve oğlunun mutluluğu, kameralara yansıdı.




Bu sayfayı yazdır

12.08.2017 13:15:15

Bu haber 1652 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.101.968

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
218 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri