(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

"RAKİBİMİZ KENDİMİZ!"

EREĞLİ/ALAPLI

Zonguldak’ın Ereğli ve Alaplı İlçe sınırındaki Karadeniz Ereğli Bahçeşehir Koleji Müdürü Eda Ülkü, “Akademik anlamda başarı bizim için olmazsa olmaz bir şey” dedi.

Ülkü, Alaplı İlçesine bağlı, Gökhasan Köyü, Merkeztepe mevkisindeki Bahçeşehir Kampüsü’nün Kütüphanesinde düzenlediği basınla sohbet toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Dün gerçekleştirdikleri kampus açılışının son derece güzel geçtiğini, binin üzerindeki katılımın çoğunluğunun öğrenci velilerinden oluştuğunu söyledi.

BAŞARI VAZGEÇİLMEZİMİZDİR

Ülke genelindeki Bahçeşehir okullarının kendini ispatlamış kuruluşlar olduğunu savunan Ülkü, şunları söyledi:

“Akademik kadro anlamında ciddi bir kadro oluşturarak okulumuzu hazırladık. Çok güçlü bir kadro ile 2017-2018 eğitim öğretim dönemine hazırız. Halen birçok öğretmenizi, İstanbul ve Ankara’da hizmet içi eğitime tabi tutuluyorlar.

Akademik anlamda başarı bizim için olmazsa olmaz bir şey. 25 yıldır devam eden Bahçeşehir serüveninde de bu kendini ispat etmiş bir durumdur. Bunun yanı sıra okulumuz kapsamında sosyal, sanatsal ve sportif anlamda çok ciddi başarı elde etmek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bütün bunları beraber konuşuyor olacağız.

İLK YIL YÜZDE 50 KAPASİTEYLE

32 bin metrekare alana kurulu okulumuzda 54 dersliğimiz, 10 adet laboratuvarımız var. 1350 öğrenci kapasitesine sahibiz. Bu sezon yüzde 50 kapasite ile okulumuzu açacağımızı öngörüyoruz. Tüm bilirkişi incelemeleri tamamlanan raporumuz Milli Eğitim Bakanlığına ulaştı. İnşallah önümüzdeki hafta bu sayı daha da netleşecektir.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KAMPÜSÜ

Halen okulumuzda inşaat anlamında bir eksiğimiz bulunmuyor. Sadece spor salonumuzun zemin kaplaması çalışmaları sürüyor. Kampüs alanımızın bildiğim kadarıyla Türkiye’nin en büyük kampüsüyüz.

KENDİMİZİN RAKİBİYİZ

Biz, kendimizin rakibiyiz. Bizi burada yaşayan bir okul yapmak istiyoruz. Gerçekten her anlamda, çocukların her metrekaresinden faydalanabildiği bir okul yapmak istiyoruz. Bütün alanlarımızı da buna göre düzenledik. Anaokulun, İlkokulun, orta okulun, lisenin kendine özel bahçeleri var. Bir çocuğun hayalinde ne varsa bu okulda gerçekleştirdik. Ve hiçbir işi sadece valinin gözünü boyamak yada yapmış olmak için yapmıyoruz. Her çocuk, her alandan faydalansın ve sonuna kadar onu kullanabilsin istiyoruz. En büyük farkımızın da bu olduğun düşünüyorum.

Biz, ‘Kişiye Özgü Öğretim Metodu’ (KÖÖM) uyguluyoruz. Burada her çocuk ‘Parmak izi’ kadar farklıdır, o kadar özeldir diyoruz ve bu anlayışla hareket ediyoruz. Öğrencilerimizi daha okulumuza kabul etmeden tanıma çalışmaları yapıyoruz. Çünkü, aslına bakarsanız çocuğu tanımak, eğitimin en önemli basamağıdır.

EREĞLİ ÖZEL OKUL KÜLTÜRÜNE SAHİP

Karadeniz Ereğli eğitim anlamında çok gelişmiş bir ilçe. Başarı anlamında Zonguldak merkezden de ileri. İlçe halkı zaten özel okul kültürüne sahip. 50 yıldan fazla TED Köleji varlığını sürdürüyor. Utku koleji de sanırım  1980’lerden beri var. Bu taktire yaşan bir durum. Her iki okulun da bu kadar başarılı şekilde istikrarla varlığını sürdürmesi çok önemli bir durumdur. Halkın da, özel okul kültürünün farkında olması, beklentisini de bu yönde tutması bizim için önemli. Çünkü karşınızda özel okuldan ne beklemesini bilen bir kitle var. Bu da bizim için, sürekli kendimizi yenilemeyi sağlayacağımız bir etken olacaktır. Dolayısıyla Ereğli,  bizim için zorlayacak ir ilçe değil.”

ÇİFT DİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ

Karadeniz Ereğli Bahçeşehir Koleji Müdürü Eda Ükü, geçmiş dönemdeki toplantılarda da aktardığı “Çift Dilli Eğitim Sistemi”nin çok fazla anlaşılamadığını düşündüğünü belirterek, şöyle dedi:

“Bahçeşehir okullarımızın en önemli farkı, çift dilli eğitim sistemidir. Çift dilli eğitim sisteminde yetişen bir çocuk İngilizceyi de ana dili gibi öğrenmiş oluyor. Küçük yaşlarda ana dilini nasıl öğrendiyse, İngilizceyi de aynı şekilde öğretiyoruz.  4 yıllık eğitimin sonunda bir öğrenci, Türkçeyi nasıl konuşuyorsa, İngilizceyi de öyle konuşacak. Okulumuzda Almanca ve İspanyolca dersleri de vereceğiz. Dolayısıyla iki ana dilin yanı sıra bir üçüncü yabancı dili de konuşuyor olabilecekler. Çocuklarımız okul içinde veya okul dışında öğretmenleri ile karşılaştıklarında İngilizce konuşmak zorundadırlar. Bu, her okulda uygulanmayan çok ciddi bir sistemdir.”

Ülkü, beraberinde Karadeniz Ereğli Bahçeşehir koleji Kurumsal İletişim Yöneticisi Birgül Kalaycı ile birlikte düzenlediği toplantının ardından basın mensuplarına baklava tatlısı ile içecek ikramında bulunuldu.




Bu sayfayı yazdır

11.08.2017 18:02:11

Bu haber 3597 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.430

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
552 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri