(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BEKLENEN GÜN GELDİ;

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Bahçeşehir Koleji Kampüsü açılışı gerçekleştirildi.

Kampüsün kurulu bulunduğu Mevraltı mevkisindeki açılışta, davetlilere yiyecek ve içecek ikramında bulunulmasının ardından gerçekleştirilen açılışta, Bahçeşehir Okulları’nın tanıtım filmi dev erkandan gösterildi, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Bahçeşehir Koleji Eğitimden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş, burada yaptığı konuşmada, Bahçeşehir Kolejlerinin ülkenin 7 bölgesinde 45 bini aşan öğrenci sayısıyla ülke insanına hizmet için var olduğunu söyledi.

Güneş, ülkenin her bölgesinde ‘eğitimde fırsat eşitliği’ ilkesiyle yola çıktıklarını belirterek, şunları söyledi:

BİZ GÖÇMEN KALIYORUZ
“Eğitim uygulamalarımızda, değişen dünyaya adapte olacak çocuklar yetiştirmek en büyük hedefimizdir. Dünya değişiyor, çocuklar artık gözlerini teknoloji ile açıyor.  Artık onlara ‘dijital yerliler’ diyoruz. Biz onlara göre ‘göçmen’ kalıyoruz. Yaptığımız tüm uygulamalarda sadece teknolojiyi kullanan çocuklar değil, üreten çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Artık bütün çocuklar doktor, avukat öğretmen olmak istemiyor. Ve bundan 20 yıl sonra bu çocukları hangi mesleklere hazırladığımızı bilmiyoruz. Dolayısıyla bu değişen dünyaya, öngörü sahibi bireyler yetiştirmek zorundayız. Bahçeşehir Koleji olarak izim temel hedefimiz böyle öğrenciler yetiştirmektir.”

EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİMDİR
Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, 1994’de kurulan Bahçeşehir Okulları’nın, Türkiye’deki eğitime yön vermeye başladığını savunarak, şöyle dedi:

“Bugün geldiğimiz noktada, çeyrek asırlık bir süredir Türkiye’ye hizmet ediyoruz. Bununla birlikte Türkiye’nin en itibarlı, en başarılı eğitim kurumuyuz. Gençlerimize sunduğumuz eğitim, yetiştirdiğimiz nesiller ve yetiştirdiğimiz nesiller aracılığıyla ülke geleceğinde sunduğumuz katkıdır. Biz bunu önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, eğitim sadece sayısal büyüklüklerden, binalardan ibaret değil. Eğitime asıl yatırım, öğretmenlerimize yaptığımız yatırımdır. Ve elbette bu öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesillere yapılan yatırımdır. Çünkü biz inanıyoruz ki, ülke geleceğine yapılan en büyük yatırım, eğitime yapılan yatırımdır.”

MİLLİ BİR DEĞER OLACAĞINA İNANIYORUM
Karadeniz Ereğli Bahçeşehir Koleji Müdürü Eda Ülkü de, mesleğinin 16. Yılında ülke geleceğine yön verecek çocukların yetiştirildiği Bahçeşehir Koleji Ailesine, Karadeniz Ereğli kampüsü olarak katılmanın mutluluğu ve gururu içinde olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

“Eğitimin kalitesini içeriği belirler anlayışıyla 21. Yüzyıl becerileriyle donatılmış, problem çözme yeteneği kuvvetli, araştırmacı, sorgulayıcı ve teknolojiyi doğru kullanacak bireyler yetiştirmeyi amaçlayan ve bu anlayışla dünya okulu vizyonunu Türkiye’nin her noktasına taşımaya devam eden Bahçeşehir Koeji’nin, Karadeniz Ereğli için oldukça Milli bir değer olacağı inancındayım. Çocuklarımızı dünya ile konuşan, dünya ile yarışan bireyler olarak hazırlamak temel hedefimizdir.”

ÇOK MUTLU OLUYORUM
Karadeniz Ereğli Bahçeşehir Okulları Kampüsü kurucusu Oğuz Karahan da, aklın kendiliğinden gelişemeyeceğini savunarak başladığı konuşmasında, şunları kaydetti:

 “Aklı geliştiren, kullanmasını öğreten. Bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir. Ben bu düşüncelerle yola çıkarken, öncelikle kendi evlatlarım için, sonra onların nezdinde bütün çocuklar için nitelikli, kalıcı bir iş yapmak istedim. Şimdi bu kampüse dönüp baktığımda, bahçede, koridorlarda koşan, yeteneklerini geliştirmeye çalışan; bilinçli, çalışkan, entellektüel, çağdaş, prıl pırıl öğrencilerin olduğunu düşündükçe çok mutlu oluyorum.”

Kolej Müdürü Ülkü önderliğindeki okul öğretmen kadrosunun sahne önüne davet edilmesinin ardından açılış kurdelesi kesilen okul, davetlilere gezdirildi.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, Eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Burak Yaman, bazı özel okul ve eğitim kurumu yetkilileri ile öğrenci velilerinin katıldığı açılışta, davetlilere müzik dinletisi sunuldu.

 




Bu sayfayı yazdır

11.08.2017 00:28:38

Bu haber 5718 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 1 kişi online
Toplam ziyaret : 76.026.276

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri