(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

2 YENİ YATIRIM

İSTANBUL
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir), yüksek katma değerli çelik üretimine yönelik ısıl işlem tesisi kurma ve galvanizli geniş malzeme üretemi çalışmalarına başlandığı bildirildi.
Grup Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Ordu Yardımlaşma Kurumu bünyesindeki Erdemir’in, yeni bir büyüme dönemine adım attığı belirtildi.
Açıklamaya göre, Türkiye’de ilk olacak yatırımın iki yıl içinde hayata geçmesi planlanan Erdemir’de, yüksek mukavemetli ve aşınmaya karşı dirençli çelikleri ürün gamına dahil edecek. Yapılacak tesis Erdemir’de bulunan, Türkiye’nin ilk ve tek levha haddehanesinin tamamlayıcısı konumunda olacak.

GALVANİZLEME ÖNÜMÜZDEKİ YIL DEVREDE OLACAK
Erdemir’in, diğer bir yatırımı olan 2. Galvanizleme Hattı’nı 2018’de devreye alması hesaplanırken, 350 bin ton kapasiteli bu hattın işletmeye alınmasıyla birlikte, ülkenin en önemli katma değerli çelik ithalat kalemlerinden olan galvanizli geniş malzemeler, Türkiye’de üretilir hale gelecek. Otomotiv, beyaz eşya ve yapı sektörü ağırlıklı olmak üzere Türk imalat sanayisi ‘Erdemir kalitesiyle’ galvanizli geniş malzemelere yurt içinden ulaşabilecek.

TAŞ: ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAR
OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taş, Grubun, bünyesindeki şirketlerle birlikte sağlam adımlarla büyümesini sürdürdüğünü savunarak, “Türkiye ekonomisinin cari açıkla mücadele, yatırım ve istihdam ihtiyacı doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu vizyoner yaklaşım gruba başarı getirirken, ülke ekonomisinin geleceğine de katkı sağlıyor” dedi.

ERDEM: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ
OYAK Genel Müdürü Savaş Erdem de, Türkiye’nin, küresel rekabette öne çıkması için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
“OYAK Grubu çatısı altındaki her şirket, 2017 yılının ilk altı ayında önemli bir gelişim ivmesi yakaladı. Erdemir’deki yüksek katma değerli ve Türkiye’de üretilmeyen ürünlere yönelik stratejik yatırımlarımızla, sanayimizin geleceğini destekliyor, güçlendiriyoruz. Çelik sektörünün lideri olarak, ülkemizin küresel rekabette öne çıkması için üzerimize düşeni yapacağız. Teknolojideki yenilikleri takip ederek, bilgi üreterek, yeni yatırımlarımızın ve Ar-Ge çalışmalarımızın da desteğiyle katma değerli ürünlerle ürün gamımızı genişleteceğiz ve kapasite kullanımımızı en üst düzeyde tutarak ilerleyeceğiz. Kaynaklarımızı en etkin şekilde yöneterek, Türk sanayisinin yanında olmaya devam edeceğiz.”

BAKTIR: TEŞVİK EDİCİ YATIRIM ARİFESİNDEYİZ
OYAK Maden ve Metalürji Grubu Başkanı Ömer Baktır, Erdemir’in, çelik sektörünün lideri olduğunu, sektörün ihtiyacı olan teknolojik dönüşümü teşvik edecek nitelikte bir yatırımın arifesinde olunduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:
“Yüksek mukavemetli ve aşınmaya karşı dirençli çelikleri Erdemir’in ürün gamına dahil etmeye hazırlanıyoruz. Erdemir’de bulunan levha haddehanesinin tamamlayıcısı konumunda olacak bu tesis ve büyük yatırımın grubumuza finansal ve operasyonel başarı olarak yansıyacağına, aynı zamanda Türkiye çelik sanayisinin uluslararası pazarlardaki gücünü artıracağına inanıyorum. Grubumuza ve Türkiye çelik sektörüne hayırlı olmasını dilerken Erdemir’in stratejik yatırımlarının devam edeceğini bildirmekten memnuniyet duyuyorum.”

İLK 6 AYDAKİ PERFORMANS
Diğer yandan, OYAK Maden ve Metalürji Grubunda, yüksek katma değerli ürünlere yönelik yatırımlarıyla büyümeye odaklanırken, 2017’nin ilk 6 ayında, bağlı şirketleriyle birlikte yüksek bir performans sergilediğine ve önemli finansal sonuçlar elde edildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Yılın ilk altı ayında 600 bin ton uzun, 3 milyon 800 bin ton yassı olmak üzere toplamda 4 milyon 400 ton nihai ürün üreten Erdemir, yılın aynı döneminde 600 bin ton uzun ve 3 milyon 700 bin ton yassı ürün satışı gerçekleştirdi. İhracatını da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artıran Erdemir, yılın ilk yarısında 44 ülkeye 800 bin ton ihracat gerçekleştirdi. Erdemir bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artışla 2 milyar 400 milyon ABD Doları satış geliri elde etti.

KURUMSAL YÖNETİM NOTU
Erdemir, 2017’deki başarılarına kurumsal yönetim alanında da bir yenisini ekledi. Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş.’nin derecelendirme raporuna göre şirket 2017’de kurumsal yönetim ilkelerine uyum notunu 2 puanlık artışla 9,22’ye yükseltti. Erdemir’in BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde bulunmayı üst düzeyde hak ettiğini belirten Kobirate, Erdemir’de kamuyu aydınlatma ve şeffaflığın üst düzeyde olduğunu vurguladı. Raporda pay ve menfaat sahiplerinin haklarının adil bir şekilde gözetildiği belirtilirken, Erdemir’in Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne büyük ölçüde uyum sağladığı belirtildi.




Bu sayfayı yazdır

9.08.2017 14:53:18

Bu haber 3733 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.088.322

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
197 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
542 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1461 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri