(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MEZARI BAŞINDA ANILDI

ÇAYCUMA

Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Merhum Şemsi Denizer, ölümünün 18. Yılında Zonguldak’ın Çaycuma İlçesine bağlı Serdaroğlu Köyündeki mezarı başında anıldı.

6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı hain silahlı saldırıda yaşamını yitiren Denizer’in mezarına çiçekler konuldu, dualar edildi.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, burada yaptığı konuşmada,  Denizer önderliğinde 4-8 Ocak 1991’de gerçekleştirilen ‘Ankara Yürüyüşü’nün dünyada örnek gösterildiğini belirtti.

Denizer’in erken kaybedildiğini anlatan Turpcu, şunları kaydetti:

“Genel Başkanımızı kaybettikten sonra Zonguldak’ta, ülkemizde ve dünyada çok şeyler değişti. Bugün Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan sayımız 8 binlerin altına düştü. Yine bu bölgede Çatalağzı’nda doğduğumuz topraklar ithal kömürle zehirleniyor. Kömür işletmeciliği denilince akla Zonguldak geliyor, maden şehitleri denilince de Zonguldak şehitleri akla geliyor.

Çok önceden de arkadaşım Şemsi Denizer ile 1980 öncesinde aynı siyasi hareketin, aynı gençlik hareketinin içerisinde bulunduk. Genel Başkan oluş sürecinde beraberdik. Büyük Yürüyüş’te beraberdik. Biz Adalet Yürüyüşü’nde de Zonguldak maden işçilerinin ve Zonguldak halkının yaptığı o efsanevi yürüyüşün ruhunu bir ölçüde yansıtmaya çalıştık.

Ben Genel Başkanımızı tekrar anıyorum”.

DEMİRCİ: SAYGIYLA ANILAN LİDERDİ

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de, Denizer’in sadece Türkiye’de değil dünyada sevgi ve saygıyla anılan bir sendika lideri olduğunu söyledi.

Denizer’in 1500 bine yakın bölge insanı ile gerçekleştirilen ‘Büyük Ankara Yürüyüşü’ne liderlik yaptığını hatırlatarak, şöyle dedi:

“Bu eylem, Türkiye ve dünyada emek ve demokrasi mücadelesinin altın sayfaları arasında yer almış ve günümüzdeki mücadeleye ışık tutmuştur. Böyle bir sendikada görev yapmanın haklı gururunu yaşayan bizler, onun yaktığı madenci fenerini söndürmedik, söndürmeyeceğiz. Zonguldak Maden Havzamız, milletimize ve ülkemize hizmet edecektir. 1990 yılından bu yana, yaklaşık 100 yıllık taşkömürü rezervimizi yok etmek isteyen çok uluslu şirketler ve onların yerli işbirlikçilerinin oyunlarını boşa çıkartacağız.

Denizer, mücadelemizde yaşıyor ve yaşayacak. Genel Başkanımızın ve tüm maden şehitlerimizin mekanları cennet olsun.”

Anma törenine,

Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, Belediye İş Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, GMİS yönetim kurulu üyeleri, şube başkan ve yöneticileri, maden işçileri, dost ve yakınları katıldı.




Bu sayfayı yazdır

7.08.2017 10:52:24

Bu haber 1118 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
08.08.2017 01:38:24
Altan Yontan diyor ki;

Değerli başkanımı minnetle anıyorum. ALLAH mekanını CENNET eylesin.




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.020.255

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
803 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
314 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1432 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri