(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAKIN NE HALDE!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, bazı köy yollarının durumunun ‘içler acısı’ olduğunu bildirdi.
Ocakcı, yazılı açıklamasında, geçtiğimiz 16 Nisan’da, 18 Maddelik referandum oylaması öncesi iktidar partisi yerel mensuplarının, “asfalt hazır, rotmiksler hazır, kaplanacak, parkeler geldi, döşenmeye başlayacak. Artık yol sorunlarınızın çözümü için, köy yollarımızın asfalt ihtiyacını bitirebilmemiz için, Evet oyu verin” vaatlerinde bulunduğunu hatırlattı.
Yol sorunun biteceğini vadeden AK Parti iktidarının, referandum sonrası bu sözleri unuttuğunu ileri süren Ocakcı, şunları kaydetti:
“16 Nisan referandumunun üzerinden Henüz 3 ay geçti. İlçeye bağlı Ormanlı,  Akköy, Karakavuz, Danışmentli, Çiğdemli, Osmanlar, Kurtlar ve daha onlarca köyümüzün yolları içler acısı. Bu köylerimizin birçok bağlantı yolu ise yol kavramından uzak tarla gibi. ‘Referandumdan sonra hizmet ve yol sorunu bitecek’ diyenler, köyleri ve sorunlarını unuttular. Alacağını alan, kulağının üzerine yattı.
Akköy, Karakavuz köylerimizde, karakavuz, Gümeli bağlantısında ise yol yok desek yanlış olmaz. Bu köylerimizin, bu ülkenin bir köyü olduğunu hatırlamayan yetkililer adeta hizmetsiz bırakmak için çabalıyorlar. Bu köylerimiz hizmet alabilmek için çırpınıyorlar.
Köy yollarımızda öyle çukurlar var ki; çukurlar, içerisinde balık tutabilecek derinliğe ulaşmış durumda. Neredeyse içine çocuk düşüp boğulabilir. Stabilize yollara “yol” demek bile imkânsız. Yollarımız can ve mal kaybına sebep olacak durumda. Ambulansın, itfaiyenin can kurtarmak için ulaşım sağlaması bile neredeyse zor görünüyor. 2017 yılına kadar hep ‘yol yaptık’ diye övünenler, anlaşılan Ereğli’nin köylerine hiç gitmemişler.

Kamuoyu bilmelidir ki, köylerimize yapılması vaat edilen hizmetlerin, birilerinin şahsi kararlarına bırakılmayacak kadar önemli olduğu gerçeğidir. Unutulmasın ki, yapılan ve yapılması gereken hizmetler herhangi bir siyasi partinin tekelinde olmaz. Bu hizmetler devletin asli görevidir. Köylerimize yapılması gereken hizmet, hiçbir siyasetçinin, hiçbir İl genel Meclisi üyesinin keyfine bağlı değildir.
Referandumdan sonra yol sorunu bitecek, hizmete boğulacaksınız diyenleri ve her fırsatta yol yaptık diye övünenleri, köylere ve köylerin sorunlarını hatırlamaya davet ediyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

2.08.2017 23:10:33

Bu haber 1413 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.039.452

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri