(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GURBETÇİLERLE BİRLİKTE...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesince “Gurbetçi Gecesi” düzenlendi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Kampı tesislerindeki gecede yaptığı konuşmada, geceye katılan gurbetçilere 3 teşekkürü olduğunu söyledi.

Bunlardan birincisinin, işlerini ve tatillerini aksatarak geceye katılım sağlamaları olduğunu belirten Uysal, şöyle dedi:

“İkinci teşekkürüm; bizler yurt dışına çıktığımız ve özellikle de Almanya’ya gittiğimiz zaman gösterdiğiniz engin misafirperverlik için hepinize ve ailelerinize teşekkür ediyorum. Orada bizleri yalnız bırakmıyorsunuz. O yüzden sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Üçüncü teşekkürüm için ise bir önceki 15 Temmuz’daki Fetö denilen o hain darbe gecesine gitmek istiyorum. İşte o gece sizler, bizleri yalnız bırakmadınız. Bizimle beraber oldunuz, ellerinize Türk Bayraklarınızı alarak yollara, sokaklara, caddelere çıktınız, Atatürk Anıtı önündeki demokrasi nöbetine katıldınız.

Vatanı korumanın yurt dışısı, yurt içisi olmaz. Orada da sahip çıktığınız için sizlere gerçekten teşekkür ediyorum, hakkınız ödenmez. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.”

Avrupa’daki Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet karakulak ise Ereğli Belediyesi’nin düzenlediği geceleri önemsediğini dile getirerek, “buraya dernek üyelerimizin çoğunluğu katıldı. Ben ise kimseye haber vermeden geldim. Zira, Ereğli Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Uysal bizlere çok önem veriyor. Kendisi göreve geldikten sonra biz Gurbetçileri Avrupa’da hiç yalnız bırakmadı, sahip çıktı.  Avrupa’da düzenlediğimiz gecelere, o kadar yoğun ve stresli süreçte, tüm işlerini bırakarak eşi Sevim Uysal ile birlikte katılıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ereğli Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin çeşitli yörelere ait oyunlar sergiledikleri gecede Faslı Şahane Grubu’nun çaldığı eserler ve türkülerle davetliler gönüllerince eğlendi.

Gece, havai fişek gösterileriyle sona erdi.

HABERİN İÇİNDEN

-Masaları gezen Uysal, tek tek selamlaştığı gurbetçiler, adeta hatıra fotoğrafı çektirme yarışına girdiler.

-Önceden belirlenen katılım için grup masalar oluşturulurken, yiyecek ve içeceklerin ise oldukça bol olduğu gözlendi.

-Uysal, her konuşmasında olduğu gibi burada da 15 Temmuz darbeye kalkışma ve sonrasındaki yaşananlara değinmeyi ‘es’ geçmedi.

- Davet edildikleri halde etkinliğe katılmayan milletvekillerinden AK Parti’den Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, CHP’den ise Ünal Demirtaş gönderdikleri kutlama telgrafı ile mazeretlerini bildirdiler. AK Partili Milletvekili Hüseyin Özbakır ile CHP’li Şerafettin Turpcu’dan ise mesaj gelmedi.

-Gecenin olumsuz yanı ise ses ve ışık düzeniydi. Işık yetersizliği nedeniyle davetlilere ‘loş’ bir ortamda hitap eden Başkan Uysal’ın konuşması da alanın uzak kalan kısımlarında yeterince duyulamadı.




Bu sayfayı yazdır

26.07.2017 10:20:43

Bu haber 1360 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.023.116

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
805 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
415 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1433 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri