(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

"HASTALIKLI ANLAYIŞTI"

ZONGULDAK
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, “bu çağ profesyonellerin çağı, bu çağ profesyonelliğin çağı. Projeleri profesyonellere hazırlatmak, projeleri profesyoneller eliyle yürütmek, bu çağ bunu gerektiriyor” dedi.
Vali Çınar, Öğretmenevi’nde bir araya geldiği gazetecilere yaptığı açıklamada, şehrin genel durumu gözlemlemek, süren çalışmalara yönelik projeleri izlemek amacıyla çalışmalara 2 ay müdahale etmeyeceğini söyledi.
Sorunların büyük oranda belli olduğunu, bunları derleme, toplama, gözlemleme ve tespiti sonrası sürdürülmesi gerekenleri sürdürme, yeni katkı sağlanacakları belirleme yönünde bir yönetim şekli yapacağını anlatan Çınar, şöyle dedi:
“Genel anlamda imkanları en iyi şekilde kullanma yönetim modelimiz olacak. Bunu da kim bu şehir için bir şeyler yapma potansiyeli taşıyorsa onu değerlendirmek, birlikte nasıl güç doğacaksa o birlikteliği sağlamak, ne kadar hızlı ve kaliteli iş yapabileceksek onun gayretinde olmak gerekir. Her zaman yapabilecek daha güzel şeyler vardır. Biz de bunun gayretinde olacağız.”

YAPARSAK OLUYOR, YAPMAZSAK OLMUYOR
Vali Çınar, Zonguldak’ın, Sanayi, turizm, tarım ve hayvancılık açısından verimli bir şehir olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Temel bir prensip; yaparsak oluyor, yapmazsak olmuyor. Bir çok işte de biz yapmazsak, kimse bize ‘niye yapmadın’ diye sormuyor. Açıkça söylemek gerekir; bu çağ profesyonellerin çağı, bu çağ profesyonelliğin çağı. Böyle ufak tefek şeyler elbette fayda verir ama daha ulusal, uluslar arası boyutu ile mevzuya bakmak, projeleri profesyonellere hazırlatmak, projeleri profesyoneller eliyle yürütmek, bu çağ bunu gerektiriyor. Bu şekilde ancak büyük ve iyi işler yapabiliriz. Çok şükür Devlet içinde bu işi yapan profesyoneller var ama daha çok Devlet dışında şirket olarak iş yapan birçok profesyonel kişiler var. Ülkemiz bu seviyelere geldi. Çok şükür Devletimiz artık gerçekten zenginleşti, bir çok alanda para sorunu da yaşanmıyor.
Biz, Valilik olarak koordinasyonu sağlayarak, öncülüğü yaparak, özel teşebbüs ve Devlet tarafında potansiyeli kullanma adına profesyonel bir tavırla elimizden gelen her şeyi yapacağız.

ŞEHRİN SORUNLARI VAR
Konu bir tek kalkınma ve yatırımla ilgili değil, insan hayatıyla da ilgili. Bu şehrin çok sayıda biriken sorunları var. Çağın getirdiği sorunlar var. Sosyolojik, toplumsal anlamda sorunlar var Uyuşturucu gibi sorunlar var. Bunlarla ilgili bir dizi toplantı ve görüşmeler yaptık. Kimsenin elinde sihirli değnek yok, kimse mükemmel değildir. Her zaman Vali’nin dediği olacak diye bir şey yok, olmuyor da. Vali de her zaman ne diyeceğini bilemeyebilir. Burada önemli olan işi bilenlerle çalışmak, bilenlere iş yaptırmaktır. Görev yaptığımız diğer yerlerde edindiğimiz bütün tecrübelerimizi Zonguldak için, Zonguldaklılar için sunmaya gayret edeceğiz.”

HASTALIKLI ANLAYIŞTI!
Çınar, Türkiye’de yeni Devlet anlayışının geliştiğini ve gelişmesini sürdürdüğünü savunarak, şunları kaydetti:
“Geçmişte vatandaşa ne kadar yukarıdan bakarsak otoriteyi o kadar sağladığımızı, düşünürdük. Memur olarak söylüyorum; vatandaşın işini ne kadar geciktirirsek itibarımızın o kadar arttığını düşünürdük. Vatandaş ne kadar çok ceketinin düğmelerini iliklerse, eğilirse kendimizi o kadar şanlı düşünürdük. Bu, hakikaten hastalıklı, geri kalmış, biraz da ‘edepsiz’ bir anlayıştı. Bu çağda bu iş değişti. Artık hizmet etmenin esas olduğu, insana saygı duymanın yöneticiyi yücelttiği, otoritenin öncelikle saygı temelinde ancak mümkün olduğunu hep beraber gördük, öğrendik. Aslında, yaratılırken insanın içinde var olan doğru düşünce buydu. Her yerde de söylüyorum; Zonguldak’a, Zonguldaklılara hizmetkar olmak bir şereftir, saygınlıktır. Bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz.”
Vali Ahmet Çınar, önceki vali Ali Kaban’ın, Zonguldak amblemi olarak hazırlattığı ve üzerinde ‘kelebek Figürü bulunan çalışmayı beklemeye aldığını sözlerine ekledi.




Bu sayfayı yazdır

24.07.2017 13:30:11

Bu haber 1611 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 2 kişi online
Toplam ziyaret : 76.098.005

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
216 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri