(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ORTAK GÖRÜŞLERİ; FEDERASYON

EREĞLİ
Türkiye’de her geçen dönem gelişme gösteren bilardo sporunun ustaları, Hakimiyet’e konuştular.
Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan, Sakarya’nın Karasu İlçesinde katıldığı turnuvada görüştüğü usta sporculardan Hakan İncekara ve Savaş Bulut ile bilardo ile ilgili gelişmelere yönelik görüşlerini aldı.

İNCEKARA: FEDERASYONUN BAŞARISI
Geçtiğimiz sezon 4 sporcudan oluşan Milli Takım’da ülkemizi temsil eden Hakan İncekara, yaşadığımız teknoloji çağında eskiye oranla bilgiye ulaşmanın daha kolay olduğunu söyledi.
Bilardonun da matematik üzerine oynanan bir spor dalı olduğunu, teknoloji sayesinde ise çeşitli argümanlara, dokümanlara ulaşılabildiğini anlatan İncekara, “bunu da ders ve antrenmanla pekiştirirseniz, kısa sürede yükselmeniz kaçınılmazdır. Tabi ki çok emek vermek gerekiyor” dedi.
Bilardo sporunun son yıllardaki yükselişini, Türkiye bilardo Federasyonu’nun çalışmalarına bağlayan İncekara, şunları söyledi:
“Son yıllarda bilardo sporunun sıçramasının sebebi ise, sporcular tarafından Bilardo Federasyonu’nun benimsenmesi olarak düşünüyorum. Sporcuların federasyona güveniyor olması, gelecekte umut görüyor olması onları iştahlandırıyor diye düşünüyorum.

TURNUVALARIN ÖNEMİ
Türkiye’de turnuvaların sıklaşması en büyük dileğimiz. Farklı illerde olması da oradaki sporcuların usta bilardocu tabir edilen insanları bir arada görüp, izleyebilmesi hoş bir şey. Umarım sıklaşır.

ELLERİNDEN TUTUP GETİRMELİYİZ
Gençleri bilardo salonlarına davet ediyoruz. Biz büyükleri, ağabeyleri, hocaları olarak onların gelmesini beklemektense, elinden tutup götürmemiz daha doğru olur diye düşünüyorum. Önce tanıtmak, sevdirmek, anlatmak lazım. Sonra da bu spora başlatmak lazım Eğer bu sporu seviyorsa da üzerine düşüp; eğitmek lazım. Yoksa teknoloji çağında çocuğu bilgisayar başından yemeğe bile kaydıramıyorsunuz.”
Hakan İncekara, bilardoda hedef her zaman Dünya Şampiyonluğu olduğunu, kendisinin de şartların oluşması halinde bir gün bu başarıyı yakalamayı umduğunu sözlerine ekledi.

BULUT: BAŞKAN ERSAN FAKTÖRÜ
Bilardo’nun ustalarından Düzceli Savaş Bulut da, son yıllardaki atılımda, Federasyon Başkanı Ersan Ercan’ın ‘pozitif işlere imza atması’nın büyük etkisi olduğunu savunarak, şunları kaydetti:
“Bilardo Federasyonu Başkanı Sayın Ersan Ercan göreve seçildikten sonra o kadar pozitif işlere imza atıyor ki, bir kere bilardo sporunun ekranda süre alıyor olması, NTV Spor kanalı tarafından Türkiye Şampiyonalarının canlı olarak yayınlanması, sporculara verilen değer, organizasyon kalitesinin artması gibi bir çok katma değer kattı.

YEREL YÖNETİMLER DESTEKLEMELİ
Onun getirdiği pozitif ivme ile bazı belediyeler, özellikle de Bursa Büyükşehir Belediyesi bu konuya ciddi anlamda el attı. Ve iki Dünya Kupası’na ev sahipliği yaptı. Şu anda da bilardo sporuna özel bir tesis inşa ediyorlar.

GENÇLERİMİZİN BAKIŞI DEĞİŞECEKTİR
Tabi ki yerel yönetimlerin sadece bilardo değil, birçok amatör spora bu tür destekleri vermesi lazım. Gençlerimizin spor yaptıkça dünyaya bakışları, hayata bakışları, topluma katılımları çok daha farklı olacaktır. Bizi, bunlar çok daha ileriye taşıyacaktır, bunu görebilmek lazım.
Bunlara ayrılacak olan bütçeler emin olun belediyelerin başka şeylere ayırdıkları bütçelerin yanında çok komik rakamlar kalacaktır.

BULUT DA TURNUVALARDAN YANA…
Bilardo sporunun yaygınlaşmasını, bölge bilardocuların oyunlarının gelişmesi açısından turnuvalar düzenlemek çok önemli. Biz de daha organize düzenlenen turnuvalara değer vererek katılıyoruz.

TOPARLANIYORUM
Ben son dönemde biraz ivme kaybettim ama şimdi tekrar toparlanıyorum. Umuyorum bundan sonra daha iyi bilardo oynayacağım. Bu yıl için Türkiye Ligi ile beraber Almanya, Hollanda ve İtalya liglerinde de yer alacağım. Tabi yurt dışında oynuyor olmak gurur verici şeyler. Hedefim de, gidebileceğim en iyi yere kadar gidebilmek olacaktır. Bu spor benim yaşam tarzım. Hiçbir dönem hayatımın içinden çıkmayacak. İnsanlar sevdikleri şeyleri yapmalı ve anı yaşayabilmeliler. Çünkü hayat gerçekten çok kısa.”




Bu sayfayı yazdır

23.07.2017 16:13:37

Bu haber 1665 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.108.948

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri