(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

PAYINA DÜŞEN ALSIN!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belen Sanayi Sitesi mevkisinde cami yapılması için yer tahsis çalışmalarına başlandığı bildirildi.
Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski hastaneler alanına üniversite kampüsü yapılması çalışmalarını takip ettiklerini, Balı Mahallesi güzergahında ise ‘eko turizmin’ canlandırıldığını söyledi.
Belen Sanayi Sitesindeki esnafın isteği doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Uysal, “esnafımızın, site çevresinde bir cami talebini kırmayarak 5-6 dönümlük bir yer tahsisine karar verdik. Bunu da İmar Planına işledik. Burada güzel bir cami yapılması için hazırlanan planı yakında açıklayacağız” dedi.

ÜNİVERSİTE KAMPÜS ÇALIŞMALARI
Belediye Başkanı Uysal, ilçede eski hastaneler arazisine kurulması planlanan üniversite kampüsü için her türlü katkıyı sürdürdüklerini anlatarak, şunları söyledi:
“Aynı zamanda Safranbolu’daki Anıtlar ve Müzeler Yüksek Kurulu’na da giderek, üniversite kampüsünün mimari projelerinde de destek oluyoruz. Elbette bu konudaki daha fazla detaylı bilgileri verme yetisi olan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Sayın Mahmut Özer’dir. Belediye olarak Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte, temel atma veya yapım projesinin bir an önce hayata geçmesi için çalışmaları takip ediyoruz.”

“EKO TURİZM CANLANIYOR”
Bazı belediye çalışmalarının ‘sıradan gibi’ görüldüğünü ve gösterilmek istendiğini ima eden Başkan Uysal, şunları kaydetti:
“Herkes, Ereğli-Kandilli yolunun Balı Mahallesi güzergahında genişletme çalışmaları tamamlanan Gökme Köprüsü’ne, ‘trafiği rahatlattı’ gözüyle bakıyor. Halbuki, geçtiğimiz yıl bu bölgede çok sayıda çay bahçesi gibi dinlenme alanları açıldı. Bu vesileyle, bölgede ‘Ekoturizm’ canlandı. Yani basit görünen bir Gökme Köprüsü ile Köseağzı yolunun yapılması Ekoturizmi canlandırdı. Yine Kestaneci Mahallesindeki Uzunmehmet Anıtı’nda yaptığımız düzenlemeler sayesinde, ‘Kömürü Bulan ismin doğduğu yer ve anıtını’ gezmek isteyen insanlar olacaktır. Yaptığımız çalışmalara bir de bu gözle bakılmasını rica ediyorum. Dolayısıyla basınımız da yapılan çalışmalarla ilgili doğru bilgileri belediyemizden alabilir. Kaldı ki konuşmaktan çekinen insanlar değiliz, son derece şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla karşınızdayız.

ARKASINDAKİ RUHU GÖRMELİSİNİZ!
Konuşmasında, bazı haber ve yorumlara atıfta da bulunan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “eğer siz bir cadde düzenlemesi ‘ne olacak bir taş düzenlendi’ diye bakarsanız, arkasındaki ruhu görmezseniz biraz farklı anlaşılır. Örneğin, Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı’ndaki çalışmalar tamamlanmış değil. Oradaki 5-10-20 yıl sonraki nihai hedef, bölgenin tamamen yayalaştırılmasıdır.Avrupa gibi 30-40 metrelik yaya kaldırımlarının oluşmasıdır. Biraz bu gözle de bakmak lazım” diye konuştu.




Bu sayfayı yazdır

14.07.2017 13:48:07

Bu haber 2424 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (7)
17.07.2017 19:40:15
emekli diyor ki;

sn uysal camii yapılınca herşey bitiyormu? cavdarlıda 2 aydan buyana imam yok imam, kimse camiye gidemiyor 90 yaşındaki vatandaş ezan okuyor, biraz etrafa bir bakalım neyimiz eksik diye, camii yapılınca herşey bitmiyor
17.07.2017 19:37:52
ereğlili diyor ki;

siz önce imamı olmayan yere imam gönderin, cavdarlıda cenazemiz olduda imam bulamadık, ya ne olur önce gerçekleri görün halkın aklıyla alay etmeyin
15.07.2017 00:17:36
Mustafa diyor ki;

Sn. Başkan kepez Yen'i sanayide camiden önce kepezde ki piknik alanlarına gelip baksın. Kestaneci piknik alanı zengin semt diye sürekli temizliğine önem veriyor, kepez tarafındakileri önemsemiyor bile. Hastanenin oradaki piknik alanına gelip tuvaletini yapabilirse alnından öperim. Sn. Gazeteci arkadaşlar bu ayrımcılığı gelin fotoğraflar ile gündeme getirin.
14.07.2017 21:26:17
Halil ibrahim e diyor ki;

27 Nisan 2017 tarihli ilce müftüsü Recai Albayrak imzalı belgeden haberin olmaması normal.Sen rant, Hüseyin başkan hizmet peşinde oldukça bu telâşın sürecek.Ama o iş geçti çünkü sosyal medya da yazılanlar senin maskeni düşürdü.
14.07.2017 21:22:31
Halil ibrahim e diyor ki;

27 Nisan 2017 tarihli ilce müftüsü Recai Albayrak imzalı belgeden haberin olmaması normal.Sen rant, Hüseyin başkan hizmet peşinde oldukça bu telâşın sürecek.Ama o iş geçti çünkü sosyal medya da yazılanlar senin maskeni düşürdü.
14.07.2017 14:59:58
Taşören diyor ki;

Sayın başkan taşören işcine sendika zam yok mu?
14.07.2017 14:16:25
Halilibrahim Demirbas diyor ki;

Cami yerleri muftuluk görüşü alinarak ihtiyac olan yerlerde yapilmali imar planlarinda kagit uzerinde kalmamali




Şu anda 24 kişi online
Toplam ziyaret : 76.043.946

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
815 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri