(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU YIL DÖRDÜNCÜSÜ YAPILDI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “4. Çelik Yaşam Heykel Sergisi” açılışı gerçekleştirildi.

İlçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması”nda ödül alan ve sergilemeye değer bulunan eserler Atatürk Kültür Merkezi’nde Osman Zeki Oral Salonu’nda sergilendi.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Orhan, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ve Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan’ın açılış kurdelesini kestiği sergide, Genel Müdür Orhan detayları aktardı.

Orhan, burada yaptığı konuşmada, ilkini 2005’de açtıkları yarışma ve sergiyi geleneksel hale getirdiklerini belirterek, şöyle dedi:

“Erdemir işçisinin emeği ile hayat bulan çeliğin yaşamda yer almasını sağlamak için sanatla buluşmasını da gerçekleştirmek istedik. Aynı zamanda Erdemir çalışanın mühendisliği ile çeliğe nasıl şekil kazandırdığının bir göstergesi de sanatla karşılaştırarak böyle bir serginin anlamlı olacağını düşünerek başlattık. Bu yılki yarışmaya 14 üniversiteden 122 öğrenci katıldı. Tabi, üniversitelerimizin heykel bölümünde okuyan lisans ve lisansüstü eğitim gören, geleceğin sanatkarları öğrencilerimizin yarışmaya katılmaları sonucunda, jürinin kararıyla burada sergilenmesine değer bulunan ve ödül alan eserlerin sizlerle buluşmasını sağladık. Bu yarışmaya katılan, bu yarışmayı anlamlı kılan katılımcı öğrencilere, onları destekleyen öğretim görevlilerine buradan şükranlarımı sunuyorum.”

Orhan, eserlerin ilk olarak Ereğli’de sergilendiğini ve daha sonra Erdemir Grubu’nun şirketlerinin bulunduğu İskenderun, Sivas ve Ankara’da sergileyeceklerini sözlerine ekledi.

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, TSO Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın, TSO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Alim, Erdemir Kurumsal İletişim Müdürü Harun Özdemir, Erdemir yöneticileri ve çok sayıda sanatseverin katıldığı açılışta, sergilenen eserler incelendi. Sergi 15 Temmuz7a kadar gezilebilecek.




Bu sayfayı yazdır

11.07.2017 14:43:58

Bu haber 1990 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.046.525

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
816 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1445 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri