(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ATÖLYESİ DE KURULMALI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 10 engelliye daha akülü tekerlekli sandalye temin edildiği bildirildi.
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’ndeki teslim sırasında yaptığı konuşmada, derneğin, üyelerine akülü sandalye temini için gayret gösterdiğini söyledi.
Madenoğlu, bunun yanı sıra dernek bünyesinde açılan kurslarla da üyelerin meslek edindirildiği, çeşitli aktivitelerle de sosyal yönlerinin geliştirildiğini belirterek, şöyle dedi:
“Ereğli Fiziksel Engelliler Derneğimiz, yaptığı hizmetlerle ilçemizde tanındığı gibi Türkiye’de de tanınan bir kuruluştur. Engellilerimiz ile ilgili sadece sandalye dağıtımı değil; onlara yönelik kurslar, bilgilendirme toplantıları, gelir getirici meslek edindirme kursları gibi benzer çalışmaları yapmaktadır. Şimdiye kadar derneğimizce 130 tane akülü sandalye dağıtıldığını biliyoruz. Bunun tanesi bugün 3 bin lira civarındadır, bu da yarım milyona yakın bir rakama ulaşmaktadır. Derneğimiz sadece bu tür hizmetler yapmıyor aynı zamanda ilçemizin tanıtımına da katkıda bulunuyor. Elimizde hazır bulunan10 adet akülü tekerlekli sandalyemiz de Ramazan Bayramı’nın ardından ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız.”

ŞENTÜRK ATÖLYE İSTEDİ
Dernek Başkanı İsmail Şentürk ise engellileri akülü tekerlekli sandalye ile buluşturmanın sevincini yaşadıklarını dile getirirken, “Şuan için 35 engelli vatandaşımızın daha akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı var. Amacımız yaz ortalarına kadar bu bölgede akülü ya da manuel tekerlekli sandalye ihtiyacı olan hiç kimseyi bırakmamak. Ancak, artık bakım ve onarım isteyen, kullanılamaz halde akülü sandalyeler var. Onların sandalyelerini yenilemek durumunda kalıyoruz. En büyük isteğimiz bunlar için bu bölgede bir tamir istasyonu kurulmasıdır. Belediye başkanı bize göreve geldiğinde bu konu ile ilgili söz vermişti, 3 yıl geçti. Engelliler olarak belediyenin bu konuda adım atmasını bekliyoruz.”

Akülü sandalyeleri teslim edilen engelliler, dernek avlusunda deneme sürüşleri gerçekleştirdi.




Bu sayfayı yazdır

23.06.2017 16:24:48

Bu haber 1413 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.107.299

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
227 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
554 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri