(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EREĞLİ TSO İFTARINDA...

EREĞLİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Çünkü işadamı için en önemli şey moraldir. Moralimizi yüksek tutarsak Allah’ın izni ile her şeyi başarırız” dedi.
Hisarcıklıoğlu, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ne bağlı Gülüç beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’de, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetimi tarafından düzenlenen iftar programına ticari amaçlı gittiği Kanada’dan telefon bağlantısı ile katılarak üyelere seslendi.
Türk Özel sektörüne yeni kapılar açılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:
“Bu ülke (Kanada) ile şu ana kadar da maalesef ticari ilişkilerimiz çok zayıf kalmış. Bunları geliştirmek için buradayız. Aslında, ülkemizde referandum sürecinden sonraya baktığımızda, inşallah önümüzde seçimsiz 2 yılımız var. Bu da ekonomi yoğunluğuna odaklanmak için büyük bir fırsat. Yılın ilk çeyreğindeki yüzde 5’lik büyüme aslında büyük bir başarı. Yalnız bu büyüme sürecini sürdürmemiz lazım. İş dünyası olarak birçok talebimiz Hükümet tarafından hayata geçirildi. Bundan sonraki süreçte de iş dünyası olarak taleplerimizin hayata geçmesi için hep beraber çalışacağız.

İSTEKLERİNİZİ SİYASİLERE ANLATIN
Oradan sizden de ricam, taleplerinizi Ankara’daki siyasilere, hükümete, sizi ziyarete gelen siyasilere iletmenizdir. Özellikle TOBB ve siz odalarımızla birlikte bir çok olumlu gelişmeye imza attık. Yakın zamanda vergilerin yeniden yapılandırılmasının sağlanmasıyla birlikte vergisini düzenli ödeyen mükelleflere de vergide yüzde 5 indirim sağlandı. Şimdi de Meclis’de (TBMM) komisyonda bekleyen ‘Üretimde Reform Paketi’ var. Bu paketle beraber de sanayicilerimizin üzerindeki birçok yük kaldırılmış olacak.
Tüm arkadaşlarımıza, morallerini yüksek tutmalarını öneriyorum. Çünkü işadamı için en önemli şey moraldir. Moralimizi yüksek tutarsak Allah’ın izni ile her şeyi başarırız. Şimdiden hepinize Hayırlı Bayramlar diliyorum. En kısa sürede de Ereğli’de buluşmak dileğiyle diyorum.”

TETİKER’DEN BERABERLİK VURGUSU
Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker de, birlik ve beraberliğin sonucunda olumlu sonuçlar alınacağına dikkat çekerken, şunları kaydetti:
“Temelinde insanlık hayatının en fazla zorlandığı sıkıntı çektiği devrelere baktığında birlik ve beraberliğin kaybettiği dönemlerde görürsünüz. Bu da en fazla Osmanlı Devleti’nde görürsünüz. Parçalanmasının nedenlerinden en büyüğü birlik ve beraberliğinin bozulmasıdır. İnşallah biz şu birlikteliğimizi bir prodüksiyon olarak Karadeniz Ereğli’mizde de gerçekleştirdiğimiz zaman çözemeyeceğimiz sorun, muhatap alamayacağımız hiçbir adam kalmayacaktır.”

KALABALIK PROTOKOL
Akşam ezanının okunmasıyla birlikte açılan oruçların ardından İlçe Müftüsü Recai Albayrak, iftar duasını yaptırdı.
İftar programına Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Camgöz, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, TOBB Daire Başkanı Hasan Erbay, Daire Müdürü Tahir Arguç, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Rektör Yardımcısı Hakan Kutoğlu, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago, Tat Metal AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu, Çınar Boru AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çınar, Özdemir Boru Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Özdemir, Erdemir Genel Müdür Yardımcıları Günday,  Aylin Velioğlu Çelik, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Ereğli şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, eski Alaplı Belediye Başkanı Özel Echomar Hastanesi Başhekimi Nevzat Çimenoğlu, DSP Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur, AK Parti Gülüç İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, çok sayıda oda ve dernek başkanı, işadamı ile üyeler katıldı.

Bu arada, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın ise önceden programlı, belediye iftarına Türk Metal Sendikası yönetimi ve temsilcilerini davet etmesi nedeniyle TSO iftarında yer alamadığı öğrenildi.




Bu sayfayı yazdır

15.06.2017 23:35:17

Bu haber 2781 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
16.06.2017 12:16:24
İsmet diyor ki;

Aralarında oruç tutan kaç kişi var acaba




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.025.077

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1435 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri