(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZONGULDAKLI ÜZÜLÜYOR

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Çaycuma’daki havaalanının sağlıklı ve düzenli kullanılmayışının Zonguldaklıları üzdüğünü ileri sürdü.
Demirtaş, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ile Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’ya gönderdiği mektuplarda, Almanya’dan Zonguldak’a uçak seferleri yapıldığını, Türk Hava yolları’nın elinde de yeterli uçak sayısı olduğunu belirtti.
Mektupta, Zonguldak’ın coğrafi konumu, turizm potansiyeli, havayoluna olan ilgisi ve gurbetçilerin yaşadığı sorunları detayları ile aktaran Demirtaş, şunları kaydetti:
“Çaycuma Havaalanı’nın aktif kullanımı, Anadolu’yu birbirine bağlamak, Anadolu’nun havayolu ulaşım ihtiyacını daha ekonomik bir yolla karşılamak ve geniş halk kitlelerini havayolu ile buluşturmak üzere kurulan Anadolujet şirketinin kurulma amacına da uygun düşecektir.  Bütün bu durumlar karşısında; Çaycuma Havalimanı, hem yurtdışı, hem de yurtiçi uçuşlarda aktif ve verimli bir şekilde kullanılabilecek konum ve durumdadır. İç hatlarda, ilk etapta Anadolu Jet ile İstanbul-Zonguldak-Trabzon/ Trabzon-Zonguldak-İstanbul ve  THY ile Almanya-İstanbul-Zonguldak/Zonguldak-İstanbul-Almanya gibi aktarma uçuşları ile başlatılacak seferlerle havayolu hareketliliğinin sağlanması çok rahat bir şekilde mümkün olacaktır.
Bir Alman şirketi olan Germania Havayollarının, Çaycuma Havaalanı’na gösterdiği ilgiyi ve önemi,  dünyanın en önemli havayolu markalarından ve bir kamu kurumu olan Türk Hava Yollarının göstermemesi, tüm Zonguldaklıları derinden üzmektedir.”

BAKAN’A SORULAR
Demirtaş, gönderdiği mektuplarının yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemi ile veridği önergede ise şu sorulara yanıt istedi:

-Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ( BAKKA) 2015 yılında hazırladığı, Zonguldak Havaalanı Talep Araştırması Raporunun tespit ettiği öneriler doğrultusunda bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Yapıldı ise sonucu ne olmuştur? Yapılmadı ise neden yapılmamıştır?

-Zonguldak Havaalanı’nın iç hatlara açılması için, Bakanlığınızca bir çalışma yapılmış mıdır? Yapıldı ise sonucu nedir? Yapılmadı ise neden yapılmamıştır?

-Zonguldak Çaycuma havaalanı ne zaman iç hatlara açılacaktır?

-Şu anda, THY  veAnadolujet markası altında uçuş yapıp, hangara çekilen uçak var mıdır? Varsa kaç adettir ve hangara çekilen uçakların marka ve modelleri nedir?

-Hangara çekilen bu uçakların yada başka uçakların, Zonguldak Çaycuma  Havaalanı’nın iç ve dış hatlarında  kullanılması için bir çalışma yapılmakta mıdır? Yapılmıyor ise neden yapılmamaktadır?

-Zonguldak Çaycuma Havaalanının cazip hale getirilmesi için havayolu şirketlerine teşvik verilmesi planlanmakta mıdır?

-Zonguldak Çaycuma Havaalanı’nın THY’nin iç ve dış hatlarına açılması ile Batı Karadeniz Bölgesine ekonomik ve sosyal hayatına kazandıracağı etkilerin analizi için Kalkınma ve Ekonomi Bakanlığı ile ortak bir çalışma yapılmış mıdır? Yapıldı ise sonucu nedir? Yapılmadı ise neden yapılmamıştır?

-Bir Alman şirketi olan Germania Havayollarının, Çaycuma havaalanına gösterdiği ilgiyi ve önemi,  dünyanın en önemli havayolu markalarından ve bir kamu kurumu olan Türk Hava Yolları ve Ulaştırma Bakanlığı ne zaman gösterecektir?

-Başbakan Binali Yıldırım’ın 2016 yılı Nisan ayında Zonguldak ziyaretinde yapmış olduğu konuşma da “…Zonguldak Çaycuma Havaalanının iç hat seferlerini başlatacağız…” sözü, aradan bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen tutulmamıştır.  Başbakan Binali Yıldırım’ın  Zonguldaklılara verdiği bu sözü tutulacak mıdır? Yoksa bu söz havada mı kalacaktır?




Bu sayfayı yazdır

12.06.2017 13:35:57

Bu haber 2599 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.028.009

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
419 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri