(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SORU ÖNERGESİ VERDİ

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun, ithal kömüre konulan fondan Zonguldak’a kaynak aktarılıp aktarılmayacağını sorduğu bildirildi.

Basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Turpcu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Zonguldak’ın ithal kömür yakmanın adresi haline getirildiğini hatırlattı.

İŞTE O SORULAR:
İthal kömüre konulan vergiden ne kadar toplandığını sorgulayan Turpcu’nun, Bakan’a yönelttiği sorular şunlar:

1- Bu kapsamda alınan ek mali yükümlülükle ne kadar gelir elde edilmiştir?  2- Ek mali yükümlülükle elde edilen para nereye harcanmıştır?  3- Sözü edilen kararlardan bu yana, Gümrük Birliği ve serbest ticaret anlaşması olan ülkelerden ne kadar kömür ithalatı yapılmıştır? Bu kategoriye dahil olmayan ülkelerden ne kadar kömür ithal edilmiştir? 2016 yılı için aylık miktarlar nedir?  4- Bu anlamda kömür ithalatına getirilen ek mali yükümlülükten elde edilen TTK yatırım ihtiyaçları için kaynak ayrılmış mıdır? Bu konuda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile koordinasyon ve işbirliği bulunmakta mıdır?  5- İthal Kömüre getirilen ek mali yükümlülükten toplanan para, ‘yerli kaynakların geliştirilmesinde, bununla birlikte sportif aktiviteler ve sosyal sorumluluk projelerine’ destek olarak kullanılmakta mıdır? Bu konuda irtibatta olunan Bakanlıklar veya kurumlar hangileridir? 6- Yerli üretimi sürekli düşen, ithal kömürün adresi haline gelen Zonguldak bir çok sorunla karşı karşıyadır. Ekonomik sorunlardan Zonguldak Kömürspor da nasibini almaktadır. Zonguldak’a giren ithal kömürden elde edilen gelirden belirli bir miktar söz konusu sportif faaliyetlerin desteklenmesi için ayrılmasına yönelik bir çalışmanız var mıdır ya da olacak mıdır? Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile koordinasyon ve işbirliği bulunmakta mıdır?  7- İthal kömürlerin termik santral yakıtı olarak kullanıldığı, termik santrallerin çevreye ve insan sağlığına olumsuz etkilerini en fazla yaşayan illerin başında Zonguldak gelmektedir. İnsan sağlığını ve çevreyi tehdit eden, filtreleme işlemini gerektiği gibi yapmayan mevcut termik santrallerin bu şekilde çalışmaya devam etmesi mümkün değildir. İnsanlarımızın sağlığını olumsuz etkileyen, ilimizin havasını, suyunu, toprağını kirleten termik santrallerin mevcut olumsuzluklarını minimuma indiren çalışmalar için, söz konusu ek mali yükümlülükten pay ayrılmakta mıdır? Ayrılmıyorsa, ayrılması planlanmakta mıdır?




Bu sayfayı yazdır

8.06.2017 14:17:06

Bu haber 1376 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.036.338

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri